Van Dijk blir 33 år i dag - er nå eldst på laget

Liverpools kaptein fyller 33 år i dag.

Liverpools leder og kaptein Virgil van Dijk fyller 33 år i dag og er nå Liverpools eldste spiller.

Den høyreiste stopperen innehar nå tittelen som den eldste spilleren i Liverpools førstelagstropp etter at Adrian valgte å takke nei til klubbens kontraktstilbud og forlate klubben. 

Den spanske målvakten er 37 år gammel og har lenge vært den eldste spilleren i Liverpool, men nå har tittelen som Liverpools eldste spiller gått til den fire år yngre nederlenderen. 

Van Dijk har nettopp lagt bak seg en meget god sesong som leder bakerst i Liverpools forsvar. Han spilte 48 kamper for de røde forrige sesong og leverte fire scoringer og to målgivende. En av scoringene hans var det viktige vinnermålet i ligacupfinalen mot Chelsea i februar. 

Bare fem over 30

Liverpool har gått gjennom en solid opprydding i troppen de siste to sesongene, og mange av veteranene som har vært i klubben lenge har forsvunnet ut dørene på Anfield.

Denne sesongen forlot nevnte Adrian klubben i tillegg til Thiago (33), som det nå har blitt rapportert at har lagt opp, og Joel Matip (32). Forrige sesong forlot Jordan Henderson (nå 34), James Milner (nå 38) og Roberto Firmino (Nå 32) klubben. 

FARVEL: Mange av Liverpools veteraner har forlatt Anfield de siste par sesongene.

FARVEL: Mange av Liverpools veteraner har forlatt Anfield de siste par sesongene.

Klubbens gjennomsnittsalder har med andre ord fått en solid nedgang de siste årene og nå er det bare fem spillere igjen i dagens tropp som er over 30 år gamle. 

Van Dijk er selvsagt den eldste med sine 33 år, etter han følger Mohamed Salah med 32, også har vi Endo og Alisson som er 31, og til slutt Andy Robertson som har fylt 30 år. 

Flesteparten av Liverpools viktigste spillere ligger i skiktet 23-27 år, som ofte blir sett på som de beste årene i en fotballspillers karriere. 

Arne Slot har med andre ord arvet en veldig ung og sulten tropp og jobbe med, samtidig som at han har et par veteraner til å lede og bringe erfaring inn i laget. Det kan være den ideelle sammensetningen når Liverpools nye sjef nå skal prøve å ta Liverpool helt tilbake til toppen av tabellen de neste årene. 

Kunne blitt syndebukk, men scoret isteden med turneringens nest hardeste skudd

Kunne blitt syndebukk, men scoret isteden med turneringens nest hardeste skudd

Trent Alexander-Arnolds avgjørende straffe i straffekonken mot Sveits var turneringens nest hardeste skudd så langt.

Nyheter Man. 08.07. 09:19
– «You'll Never Walk Alone» er ikke bare en klubbhymne, det er en livsfilosofi

Bekreftet: Adrian forlater Liverpool– «You'll Never Walk Alone» er ikke bare en klubbhymne, det er en livsfilosofi

Spanjolen ser ut til å returnere til hjemlandet.

Nyheter Søn. 07.07. 20:10