Kunne blitt syndebukk, men scoret isteden med turneringens nest hardeste skudd

Trent Alexander-Arnolds avgjørende straffe i straffekonken mot Sveits var turneringens nest hardeste skudd så langt.

Trent Alexander-Arnold sikret semifinale-billetten for England lørdag kveld da han fikk den utakknemlige oppgaven og bli byttet inn for å ta straffe nummer fem i straffekonken mot Sveits.

Liverpools visekaptein satt på benken så å si hele kampen, og måtte se lagkameratene sin slite mot et kompakt og godt Sveits-lag. Sveits var på en sjelden visitt høyere i banen da klokken viste 75 minutter spilt, og hele England trodde nok at der røyk det, da Breel Embolo tok et sløvt engelsk forsvar på senga og pirket inn 1-0. 

Heldigvis for de som holder med the Three Lions bestemte Arsenals Bukayo Saka seg for å dra frem noe helt spesielt fem minutter senere. Han dro seg innover i banen og skjøt med sin veldig gode venstrefot fra kanten av sekstenmeteren, og ballen fløy inn i nettet via stolpen. 

Skuddet til Saka var hardt, og ble målt til 116.21 kilometer i timen. men det var ikke en gang det hardeste skuddet i kampen, det var det en iskald scouser som sto for med det aller siste sparket på ballen. 

Skudd-hastighetene blir målt ved bruk av teknologi inni EM-ballene fra adidas, og tallene er gjengitt i Daily Mail

REDNINGSMANN: Bukayo Saka ble redningsmann for England da han dro en fantastisk utligning opp av hatten.

REDNINGSMANN: Bukayo Saka ble redningsmann for England da han dro en fantastisk utligning opp av hatten.

Nest hardeste skudd 

Trent Alexander-Arnold satt som nevnt på benken lenge, men i det 115. minutt ble han kastet innpå. Det var selvsagt alt for liten tid igjen til at han faktisk fikk gjort noe før straffesparkkonkurranse var et faktum, så det var liten tvil om at han ble kastet inn spesifikt for straffene. Noen andre som får déjà vu?

Det er nemlig skremmende likt taktikken Gareth Southgate brukte i EM-finalen mot Italia for tre år siden. Den gang endte kampen også 1-1, og oppgjøret måtte avgjøres på straffer. Den Engelske landslagssjefen valgte å kaste inn 23-åringen Marcus Rashford og 21-åringen Jadon Sancho rett før straffekonken. 

Det endte med at både Rashford og Sancho bommet på straffene sine sammen med Bukayo Saka og England tapte finalen hjemme på Wembley, og alle husker vel hvordan de ble behandlet av fansen og media etterpå?

SYNDEBUKKER: Sancho og Rashford ble kastet innpå av Southgate i EM-finalen i 2021, og bommet.

SYNDEBUKKER: Sancho og Rashford ble kastet innpå av Southgate i EM-finalen i 2021, og bommet.

Nå er Trent 25 år gammel og har vært med i gamet lenge, men for landslaget er han fortsatt relativt uerfaren på tross av at han har vart blant verdens beste i sin posisjon i mange år nå. Så det var veldig like tendenser og nervøsitet som for tre år siden, da han skulle gå opp og ta sitt spark på ballen. 

Det var på mange måter lagt opp til at Liverpool-gutten skulle bli den store syndebukken, og spesielt etter et mesterskap hvor han ved flere anledninger ble hengt ut i media eller av Southgate-selv. Før han fikk opp var stillingen 4-3 til England, med scoring ville han bli helten som sendte dem til semifinalen, med bom så ville han bli en av syndebukkene som kanskje gjorde at det ble en tidlig exit fra mesterskapet. 

Presset kunne ikke vært høyere, men når Trent steppet opp foran ellevemeteren så man ikke noe tegn til nervøsitet eller ubesluttsomhet i øynene hans, det var heller stålfokus på oppgaven som lå foran han.

Som alle vet fikk historien en lykkelig slutt, og Liverpools visekaptein banket ballen knallhardt i nettet og sendte England til semifinale. 

Skuddet var faktisk så knallhardt at det er det nest hardeste skuddet som har blitt målt i turneringen. Det ble klokket inn på hele 125,6 km/t og det er dermed den soleklart hardeste straffen i mesterskapet også. Så det er trygt å si at scouseren definitivt ikke hadde på noen sikring når han fyrte av det avgjørende sparket. 

Bare Slovenia kaptein Erik Janza sin rakket i gruppespillet mot Danmark ble målt til å være hardere enn Trent sin straffe, da den ble klokket inn på 126,78 km/t. 

Det må rett og slett sies å være veldig imponerende å levere en sånn straffe med en hel nasjons press og forventninger på skuldrene, spesielt etter det mesterskapet Trent har hatt, hvor ikke alt har gått med han. 

Nå venter det et møte med Virgil van Dijk og Cody Gakpo i semifinalen for Alexander-Arnold og England, så det blir spennende å se om Trent får tillit denne gangen, han har i alle fall lagt inn en meget god søknad etter kvartfinalen mot Sveits.

– Jeg var ikke nervøs, jeg bare bestemte meg for et sted å sette ballen

– Jeg var ikke nervøs, jeg bare bestemte meg for et sted å sette ballen

Trent Alexander-Arnold startet på benken, men ble byttet inn rett før straffekonken. Alt var lagt til rette for at scouseren skulle bli syndebukken når han skulle ta den avgjørende straffen, men Trent var iskald og sendte England til semifinale.

Nyheter Lør. 06.07. 20:58
– «You'll Never Walk Alone» er ikke bare en klubbhymne, det er en livsfilosofi

Bekreftet: Adrian forlater Liverpool– «You'll Never Walk Alone» er ikke bare en klubbhymne, det er en livsfilosofi

Spanjolen ser ut til å returnere til hjemlandet.

Nyheter Søn. 07.07. 20:10