Vurderer å bryte akademiets lønnsstruktur for å sikre seg stortalent fra Chelsea

Har du hørt om 15 år gamle Rio Ngumoha?

Enn så lenge har det vært svært stille på overgangsmarkedet for Liverpools del, men mandag ettermiddag kommer Fabrizio Romano med interessante nyheter på X/Twitter.

Han hevder at de røde er i ferd med i sikre seg 15 (!) år gamle Rio Ngumoha fra Chelseas akademi. Kantspilleren skal være et stort talent i blåtrøyenes rekker på Stamford Bridge.

«Liverpool nærmer seg en avtale om å signere Rio Ngumoha fra Chelsea. Avtalen skal snart være fullført», skriver blant annet Romano.

Det som kanskje er mest spesielt eller interessant i denne overgangssaken er at Romano samtidig hevder at Liverpool kommer til å bryte lønnstrukturen på akademiet for å få tak i 2008-modellen. Vi kommer tilbake til hva den innebærer lenger nede i artikkelen.

Hvem er Rio Ngumoha?

Ngumoha spiller, som nevnt, for Chelsea og er født i 2008. Han fyller 16 år den 21. juli, om rundt to uker. Forrige sesong spilte han ni kamper for London-klubbens U18-lag, og leverte ett mål og en målgivende pasning på den tiden.

I tillegg til spill for U18-laget til Chelsea har han også rukket å debutere på Englands U16-lag, hvor han står med tre målpoeng på åtte kamper fra en kantposisjon.

Ifølge den ungarske journalisten Bence Bocsak har han trent med Chelseas førstelag i 2023/24-sesongen. Han skal også være en god dribler med sluttprodukt (mål og målgivende pasninger).

Du kan se litt av hva han har levert for Chelsea og England i videoen under.

Hva er klubbens lønnstruktur?

Kort fortalt handler Liverpools lønnstruktur på akademiet om å ikke la unggutter få for mye penger på konto for tidlig i karrieren. Det snakket blant annet Alex Inglethorpe om tidligere i år.

– Jeg ønsker ikke at de unge guttene som nettopp at fått førerkortet sitt skal kjøre rundt i store og dyre biler. Jeg var rett og slett lei av å se en parkeringsplass full av Range Rovere. Hvis noen dukker opp med en av dem, må de parkere et annet sted, sa han blant annet til Daily Mail.

Et av tiltakene som er blitt gjort på akademiet er å begrense en akademispillers lønn til £50 000 i årslønn, noe som er ganske beskjeden i fotballverdenen. I tillegg må spillerne blant annet levere fra seg telefonene sine ved ankomst klokken 08.30. Alt dette er satt i gang for å holde de yngste spillerne nede på jorden.

– Trent (Alexander-Arnold) gikk ikke rundt og viste pengene sine. Jeg husker at han kjørte den samme bilen i årevis. Han gikk også med de samme klærne, sa Inglethorpe.

Tiltakene har utvilsomt fungert, for i løpet av de siste sesongene har flere unggutter tatt steget opp til førstelaget. Forrige sesong kom blant annet Jarell Quansah, Conor Bradley og Jayden Danns opp fra akademifotball.

Det blir spennende å se om Ngumoha blir Liverpools første signering i sommer, og om lønnstrukturen på akademiet faktisk blir oversett for å få tak i den svært talentfulle kantspilleren.

Blir hentet opp som Adrian-erstatter

Blir hentet opp som Adrian-erstatter

Liverpool planlegger angivelig å forfremme Vitezslav Jaros til førstelagstroppen foran neste sesong.

Nyheter Man. 08.07. 15:14
Liverpool har avslått bud på Phillips fra Tyrkia

Liverpool har avslått bud på Phillips fra Tyrkia

Liverpool skal ha avslått et overgangstilbud fra den tyrkiske klubben Trabzonspor for midtstopper Nat Phillips.

Nyheter Man. 08.07. 13:59