Fikk ikke tettet smutthullet Chelsea utnyttet

Premier League fikk ikke nok stemmer til å tette smutthullet.

Hvordan Chelsea kunne få til sin ekstreme pengebruk på spillerstallen, og likevel holde seg innenfor regelverket, har vært noe både supportere og eksperter har lurt på siden Todd Boehly kom inn som eier.

Denne sesongen solgte Chelsea to hoteller og parkeringsplasser til et søsterselskap for 76,5 millioner pund. Det gjorde at tapet deres for 2022/23-sesongen gikk fra 166,4 millioner pund til 89,9 millioner pund, og gjorde at de ikke brøt Premier League sine PSR-regler.

De ville risikert poengtrekk, slik som Nottingham Forest og Everton, dersom det hadde skjedd.

Muligheten for å gjøre slike engangssalg for å holde seg innenfor «Financial Fair Play»-reglementet er svært kontroversielt, og ikke populært blant Premier League-klubbene, og krefter har vært i sving for å få det stoppet.

Forslaget falt

Det klarte de ikke på årsmøtet i Harrogate på torsdag. For at et forslag skal bli stemt gjennom, må 14 av 20 klubber stemme for.

Bare 11 av 20 klubber støttet forslaget på møtet, så det manglet støtte fra tre klubber for å gå gjennom, rapporterer The Athletic

I English Football League fikk de stengt det smutthullet i regelverket sitt i 2021, etter at seks klubber hadde solgt stadionene eller treningsanleggene sine til seg selv for å ikke bryte regelverket. Premier League sov i timen, og så ikke på det som et problem, før Chelsea utnyttet det samme smutthullet og gjorde at regelverket igjen måtte bli sett på.

Det er forventet at Premier League vil ta opp igjen denne saken veldig raskt, og komme tilbake med et nytt forslag for å sørge for rettferdig konkurranse.

Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Husk årsmøte i kveld!

Husk årsmøte i kveld!

Årsmøte i foreningen avholdes den 11. juni på Carls i Oslo.

Supporterklubben 29.apr 13:56