19 klubber stemte ned forslaget - men det kommer VAR-endringer

På torsdagens Premier League-møte var Wolverhamptons VAR-forslag oppe.

I dag har Premier League holdt sitt årlige stormøte i Harrogate, med samtlige 20 klubber representert. En av sakene som var oppe til diskusjon, var Wolverhamptons forslag om å slutte med VAR i Premier League.

Forslaget fikk mye oppmerksomhet i mai, da det først ble rapportert og Wolves la frem grunnene til at de mente at det nå måtte bli slutt på videodømming.

For at et forslag skal stemmes gjennom i Premier League, må 14 av 20 klubber stemme for. Det var det ikke forventet at skulle skje med dette forslaget, og det skjedde heller ikke.

19 mot 1

Kun én klubb stemte for, og det var Wolverhampton.

Samtlige 19 klubber, inkludert Liverpool, stemte imot. Det rapporterer John Percy i The Telegraph.

Men Wolves skal ha vært fornøyd med at forslaget kom på agendaen, og at det ble en åpen diskusjon om hvordan systemet har blitt brukt og skal brukes.

Det er allerede varslet endringer på bruken av VAR for kommende sesong, med semiautomatisert offside.

Trolig vil det dukke opp flere saker utover dagen med hva som har skjedd på Premier League-møtet.

Det kommer endringer

Oppdatert: Premier League har lagt ut en pressemelding etter at avgjørelsen kom. Der lister de opp seks punkter for hvordan VAR skal forbedres neste sesong.

1. Opprettholde høy terskel for at VAR skal blande seg inn, for å gi større konsistens og færre avbrudd i spillet.
2. Redusere forsinkelser i spillet, først og fremst gjennom innføringen av semi-automatisert offsideteknologi (SAOT), og den høye terskelen for VAR-innblanding.
3. Forbedre opplevelsen til supporterne gjennom å få færre pauser, og gjennom å informere på stadion etter at en VAR-avgjørelse er endret, og der det er mulig kunne vise på storskjerm hvorfor avgjørelsen er tatt.
4. Jobbe med PGMOL om å få til mer robust VAR-trening for å forbedre konsistens, med vekt på å ha hastighet i prosessen samtidig som nøyaktigheten bevares.
5. Økt åpenhet og kommunikasjon rundt VAR, og utvidet kommunikasjon fra Premier League Match Centre, og gjennom programmer som «Match Officials Mic’d Up».
6. En VAR-kommunikasjonskampanje som skal forsøke å tydeliggjøre VAR sin rolle i spillet ytterligere, for deltakere og supportere.

Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Det kan bli en stund til vi får høre fra Arne Slot

Det kan bli en stund til vi får høre fra Arne Slot

The Athletic-journalist James Pearce forventer lite aktivitet fra nederlenderen i juni.

Nyheter Tor. 06.06. 13:46