Godt rødt nytt år!

Vi vil med dette få ønske alle våre medlemmer et fremgangsrikt nytt år.

31. des 2019 kl 17.29 LFCSCN

Det var uvurderlig å få den seieren i Madrid, den første pokalen til dette mannskapet. Forhåpentligvis en forløsende faktor til et lag som er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene med gullskrift. Akkurat nå 2019 ebber ut leder vi ligaen med 13 poeng og det er virkelig lov å se frem mot 2020 med optimisme.

Rekordår for supporterklubben

Året som har gått har vært et rekordår for supporterklubben. I flere år har vi vært den største supporterklubben i Norge og med en vekst på ca 8000 medlemmer de siste tolv månedene befester vi vår posisjon.

Dette tiåret har gitt oss nesten alt av oppturer og nedturer. For 10 år siden var LFC mer eller mindre konkurs. Klubbens fremtid ble avgjort en i løpet av noen hektiske timer i «High Court» i London høsten 2010. Det var en spesiell periode, og det var også imponerende å se hvordan så mange røde støttet opp om klubben i sitt hjerte.

Vi vokste i den periode målt på antall medlemmer, noe som viser hvilket sterkt grunnfjell Liverpool FC har i Norge. Vi har ca 17.000 flere medlemmer enn i 2010, dobbelt så mange kvinnelige medlemmer og et mye større valgmuligheter i type medlemskap basert på alder og behov. I tillegg til at både medlemsblad og hjemmeside har utviklet seg både visuelt og innholdsmessig.

Vekst gir mulighet til å satse videre. I fjor ansatte vi vår første person med bostedsadresse i Liverpool for å gi en enda bredere dekning av det som skjer på Merseyside. Vi bygger også ut den redaksjonelle satsningen på andre områder og har spennende planer for 2020.

Allerede i løpet av årets første uker ruller vi ut en større oppgradering av Liverpool.no – nye apper på de to store plattformene kommer også (long overdue). Og i løpet av våren vil vi ha på plass nytt medlemsregister, som vil gi medlemmene bedre oversikt over medlemskapet sitt – og forenkle og automatisere de viktigste prosessene på en enda bedre måte.

23 FOUNDATION:
23 FOUNDATION:  Jamie Carraghers veldedighetsorganisasjon har mottatt mest penger fra LFCSCN de 10 siste årene.

Et hjerte som banker for Liverpool

Selv om det er fint å være Liverpoolsupporter, og vi har mye å glede til fremover, er det også viktig å tenke utover resultater, de 90 minuttene og altså sirkuset rundt den moderne fotballen. Som supporterklubb skal vi ha hjerte på rett plass og være rause og behjelpelige både innenfor og utenfor flokken vår. Mange sliter i hverdagen og har prøvelser i livet hvor fotball og Liverpool kan gjøre en forskjell.

Ikke minst gjelder dette i Liverpool hvor vi i løpet av de 10 siste årene ser enda flere folk leve på gata og hvor de viktigste pilene for de med lavest inntekt i samfunnet går feil vei. Vi støtter derfor flere lokale charities i byen, og har gjort det over tid. På de tre siste sesongene har ditt medlemskap vært med å gi nesten en million kroner til den type organisasjoner. 23 Foundation, som har fokuset på lokale barn og ungdom, oppgir at over 50% av inntektene kommer fra norske givere. Det sier alt om hvilke fantastiske store hjerter vi har her hjemme.

Fotball skal være inkluderende og vi skal se hverandre og støtte hverandre. Det som skjer på banen kan vi gjøre lite med, men vi kan gjøre en forskjell utenfor. Der supporterne bor og lever. Det store engasjementet gir mange positive utslag. Enten på tur til Merseyside, med klær og gaver til trengende bagasjen, men også i forhold til gode hjertesaker lokalt her hjemme. Det finnes ca 80 Liverbirdsklubber som løfter de røde frem lokalt og som ofrer enormt for å løfte LFC til nye høyder. De fleste deler jevnlig ut gave og sjekker til organisasjoner som trenger det. Det gjør oss utrolig stolte.

Supporterklubben er en organisasjon som faktisk nærmer seg 1% av Norges befolkning. Vi er 6 person på fulltid, en del deltid og mange frivillige som bidrar. Det føles mer som en bevegelse, med stort positivt fortegn. Omsetningen nærmer seg 15 millioner kroner, og det følger mye ansvar med slikt. Vekst og fremgang gjør det også enda viktigere at vi som organisasjon følger opp på alle områder og leverer the Liverpool way. Det er en tillit og et ansvar vi er svært ydmyke ovenfor.

Takk for at du støtter Liverpool FC og ha et vidunderlig rødt 2020!

Har du innspill til journalisten?