Torbjørn Flatin ble kåret til Årets Supporter av SBF

Supporterunionen for Britisk Fotball har kåret tidligere Kopite-redaktør Torbjørn Flatin til Årets Supporter 2019/2020.

4. jul 2020 kl 18.59Einar KvandeEinarKvande

Under TV 2 sin Premier League-sending i ettermiddag ble det gjort kjent at Torbjørn Flatin er blitt kåret til Årets Supporter av SBF.

Flatin fra Kongsberg har vært en svært sentral person gjennom Liverpools norske supporterklubbs 40-årige historie, og var med på å stifte supporterklubben i 1980. I starten delte han formannsvervet med Pål Christian Møller, men etter hvert var det den journalistiske delen av supporterklubbens virksomhet som skulle bli hans hovedfokus.

Han har vært redaktør for medlemsbladet The Kopite i flere perioder og sammenhengende siden 1992, og siden 1996 har han vært heltidsansatt i LFCSCN. Han har vært styremedlem gjennom flere år, og han har også skrevet bok om klubben.

I begrunnelsen fra SBF heter det at Torbjørns evne og vilje til å dele sin lidenskap og sine kunnskaper er imponerende, noe han til de grader har vist gjennom å ha hovedansvaret for de fleste av snart 300 medlemsblader og 25 år med Liverpool.no. Siste skudd på stammen er supporterklubbens egen podcast, der supporterne lytter til Torbjørns meninger om alt rundt LFC. Som 62-åring har han nå valgt å gå inn i pensjonistenes rekker, men han har heldigvis sagt seg villig til å bidra på freelance-basis også i årene som kommer.

STOR STAS: Torbjørn Flatin med det synlige beviset på at han er Årets Supporter 2019/2020.

STOR STAS: Torbjørn Flatin med det synlige beviset på at han er Årets Supporter 2019/2020.

Beskjeden prisvinner

– Joda, det føles bra å bli kåret til Årets Supporter, selv om jeg ikke føler meg som Årets Supporter, sier Torbjørn beskjedent når Liverpool.no tar kontakt.

– Jeg føler at dette er en påskjønnelse for lang og tro tjeneste, mer enn noe annet. Jeg har jo vært med i miljøet og bidratt lenge, og det er vel derfor jeg har fått denne prisen, legger han til.

– Det er vel styret i supporterklubben som har nominert meg, så jeg takker naturligvis for støtten. Begrunnelsen er vel at jeg har vært med lenge, og også vært en slags pioner innen supporterklubbarbeidet.

– Min store interesse har jo hele veien vært den journalistiske biten, det å bringe nyheter og informasjon om Liverpool FC til torgs. Men samtidig føler jeg meg jo som en supporter, selv om jeg har hatt dette som jobb i store deler av livet. I hjertet er jeg jo en supporter.

– Vi har jo ventet i 30 år på dette ligamesterskapet, og jeg føler jo at ringen på en måte er sluttet nå som ligamesterskapet kom det året jeg pensjonerte meg. Så om jeg noen gang skulle bli kåret til Årets Supporter, så passet det jo på en måte bra nå. Det er artig å bli satt pris på, og jeg føler som sagt at dette er en slags påskjønnelse for innsatsen jeg har lagt ned i løpet av 40 år i supporterklubbens tjeneste, avslutter Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]