Dette håper vi på i kveldens kamp mellom Chelsea og Leicester

Chelsea er i kveld vertskap for Leicester i en kamp som får stor betydning for utfallet av Champions League-striden. Vi har spurt supporterklubbens nestorer hva de håper blir utfallet av kveldens match på Stamford Bridge.

To ligarunder før slutt kjemper Leicester, Chelsea og Liverpool en beinhard kamp om de to siste Champions League-plassene som lagene som blir nummer tre og fire Premier League får, og Chelsea og Leicester møtes innbyrdes allerede i kveld. Før den kampen har Leicester 66 poeng, Chelsea, 64 poeng og Liverpool 63 poeng.

For å gjøre det helt klart. Premier League avgjøres først og fremst på antall poeng. Ved poenglikhet er det målforskjellen som avgjør, deretter flest scorede mål om man står likt på antall plusssmål. Men skulle målforskjellen til lagene være helt identisk så er det innbyrdes oppgjør som teller.

Både Leicester og Liverpool har nå 21 plusmål, mens Chelsea har 22 plussmål. 

Dersom Liverpool vinner sine to siste kamper, borte mot Burnley og hjemme mot Crystal Palace, ender de på 69 poeng. Det kan også Leicester gjøre, om de taper for Chelsea og slår Tottenham, eller omvendt, slår Chelsea og taper for Tottenham. Leicester og Liverpool kan også ende likt på 67 poeng eller 66 poeng.

Skulle Leicester og Liverpool havne på samme poeng og identisk målforskjell - og det er ikke usannsynlig - så er det best av innbyrdes oppgjør som gjelder. Det er fordel Liverpool etter 3–0-seier hjemme mot Leicester, og 3–1-tap borte.

SPENNENDE AVSLUTNING: I kveld møtes de to lagene foran Liverpool på tabellen.

SPENNENDE AVSLUTNING: I kveld møtes de to lagene foran Liverpool på tabellen.

Tore Kjell Hansen

– Det er veldig vanskelig å si hva en skal håpe på. Hva vil egentlig være best for Liverpool? Jeg føler meg ikke 100 prosent sikker på at vi vil vinne våre egne kamper, og Chelsea er nærmest oss på tabellen i poeng. De har også Aston Villa borte i sin siste kamp, som ikke er noen enkel oppgave. Tottenham, som gjester Leicester i siste kamp, kan fortsatt være involvert i Champions League-diskusjonen, så er er det mange momenter som spiller inn.

– Det som er sikkert er at dette er ekstremt spennende. Jeg kan ikke huske at Liverpool har vært involvert i en så spennende avslutning for å komme med i Champions League siden Treble-sesongen i 2000-2001, da vi måtte vinne siste kamp mot Charlton, og klarte det med å vinne 4-0 i det som egentlig var en svak kamp fra vår side.

– Det vil være mye nerver involvert hos alle lagene i denne sluttspurten, det gjelder for oss også. Vår fordel er at vi er blitt et av formlagene i ligaen nå, og har kommet sterkt bakfra. Jeg har en følelse av at Leicester bare vil kjøre på i kveld, og vinne denne kampen. Da vil de være sikret Champons League-spill. Jeg tror de vinner kampen 1-0 eller 2-1.

– Selv om jeg er langt fra sikker på at vi selv vinner våre kamper, så tipper jeg vi slår Burnley 1-0 og Palace 2-0. Vi scorer ikke mange mål for tiden, selv om vi vet at målforskjellen kan bli avgjørende. 

– Jeg tror det er Chelsea vi må ta i sluttspurten. Jeg har fått den følelsen. Jeg tror Leicester avgjør dette til sin fordel i kveld.

Torbjørn Flatin

– Det er vanskelig å si hva som er det beste for Liverpool, men det beste er vel om Chelsea ikke vinner i kveld. Da kan Liverpool komme i posisjon ved å slå Burnley i morgen. Så jeg konkluderer med at det er best at Leicester vinner denne kampen. Da vil vi være likt med Chelsea selv om vi kun klarer uavgjort i Burnley.

– Men jeg er slett ikke sikker på at Leicester klarer dette. Jeg tror Chelsea vinner kampen i kveld. Jeg føler at de er et bedre lag enn Leicester akkurat nå, selv om de tapte FA-cupfinalen. De har noe å revansjere etter det tapet, og jeg synes de var det beste laget i den kampen også. De er kommet i angrepsposisjon på en måte.

– For vår egen del ble jeg litt mer optimist etter at vi slo United på bortebane. Men vi så mot West Bromwich at vi ikke kan ta noe for gitt, og i denne innspurten virker det som det ligger en twist rundt hvert hjørne. Vi må bare brette opp ermene i de to siste kampene. Vi er ubseiret på åtte kamper nå. Men vi er helt inn på beinet mannskapsmessig.

– Det har betydd mye for oss å få Fabinho tilbake på midtbanen, og Thiago har også klart å etablere seg på laget i de siste kampene. Det har slått positivt ut på angrepsspillet vårt. Men jeg føler vi kjører en russisk rullett med de to i midtforsvaret. De har gjort jobben sin ut fra forutsetningene, men vi så antydninger til usikkerhet mot WBA. Burnley er et lag som er vant til å utnytte usikkerhet, selv om de er en motstander som burde passe Phillips bra. Men Rhys kan fort bli stresset fysisk i denne kampen, så jeg er litt skeptisk.

– Jeg tar ikke av, selv om vi har styrket våre aksjer de siste ukene. Men jeg må si at den siste uken har vært den morsomte jeg har hatt denne sesongen, med 4-2 borte mot United og Alisson-scoring fem minutter på overtid mot WBA. Dette må være sesongens to desiderte høydepunkter. 

– Jeg spår vi vinner med ett mål i Burnley. 2-1. Og dersom det er opp til oss selv mot Palace på Anfield, med tilskuere tilbake på tribunene, så tror jeg vi vinner den 3-0.

Pål Christian Møller

– På en måte er alle utfall innafor, men dersom Leicester vinner så klarer Liverpool seg med en seier og en uavgjort, så det hadde nok vært det beste, da det vil gjøre Liverpools vei enklere. Da er vi 100 prosent sikre med to seiere, og trenger ikke tenke på målforskjellen. Derfor håper jeg på en reprise av FA-cupfinalen. Personlig liker jeg det også mye bedre at Leicester kommer til Champions League enn at Chelsea gjør det.

– Det er utrolig hvordan det har snudd for vår del, og vi får bare krysse fingrene for at marginene er på vår side de to siste kampene også. Etter en sesong med mye motgang og ikke minst mange merkelige VAR-avgjørelser i vår disfavør, trodde jeg ikke at vi skulle klare dette for en uke siden. Men nå tror jeg på det, selv om vi virker ganske sårbare bakover til tider. 

– Vi scorer ikke så mange mål for tiden, så jeg tror vi slår Burnley 1-0, og så vil publikum tilbake på tribunene på Anfield på søndag virke positivt, slik at vi slår Palace 3-1. 

Chelsea - Leicester spilles på Stamford Bridge i kveld, med avspark klokken 21.15, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.