Rooney() ()
Dorel() ()
Tanner(65) ()

Skrevet av Arve Vassbotten

Stor dominans som forventet gjennom hele kampen, men Liverpool slet voldsomt med å skape de store sjansene.

Jürgen Klopp var tydelig opptatt av å unngå omkamp og satte inn Daniel Sturridge etter 63 minutter, og så Lallana og Firmino etter 75 minutter i jakten på en avgjørende scoring.

Liverpool hadde 76,7 prosent av ballinnehavet, hadde 18 cornere og 28 skudd. Men bare fire av dem kom på mål.

Liverpool utnyttet i det hele tatt dødballene elendig, og spesielt avleveringene fra Moreno på cornere traff oftere grønne enn røde spillere. Dermed blir det omkamp i Fa-cupens tredje runde mot League Two-laget. Akkurat som mot Exeter i fjor.

96:Corner i sluttminuttet fra Liverpool. Moreno tar den, Plymouth klarer og det blir målløst.

95:Lucas med et desperat skudd fra 25 meter, langt til side for mål.

94:Nær selvmål, men keeper redder situasjonen igjen.

93:Ojo felles til høyre for 16-meteren i potensielt god innlegsposisjon.

92:Origi skaffer LIverpools 17. corner. Moreno tar den, og gjestene klarerer igjen.

90:Det er lagt til seks minutter.

89:Ny corner. Moreno treffer Gomez, men det blir ufarlig også denne gangen på Liverpools 16. corner i kampen.

88:Trent med et altfor langt innlegg mot bakerste stolpe.

86:Carey felles av Ojo, og Plymouth får frispark fra 25-30 meter. God periode for bortelaget nå i et par minutter. Firmino header unna frisparket.

85: Jervis med Plymouths største sjanse når han kommer seg fri fra Lucas. Men skuddet er for dårlig, og går langt utenfor.

84:Daniel Sturridge skyter like utenfor når han kommer inn i feltet.

83:Firmino skyter, og får ny corner. Denne gangen er det han som tar den selv.

82:Lallana med innlegg mot Origi, som holdes litt når han prøver å heade fra 6 meter. Ballen går utenfor.

81:Firmino legger inn til Sturridge, men han kommer seg ikke over ballen når han skal heade.

80:Ojo skyter, men rett på keeper.

79:Ny corner for Liverpool, men heller ikke nå får man noe annet enn et nytt hjørnespark ut av det. Avleveringene fra Moreno treffer sjelden de røde spillerne.

79:Stewart med en herlig takling, når Tanner er nær å komme alene med Karius.

76:Tydelig at Klopp nå ønsker å unngå omkamp, når han setter inn Lallana og Firmino det siste kvarteret.

75: Miller bytter med Smith.

75:Ben Woodburn bytter med Roberto Firmino.

75:Ovie Ejaria bytter med Adam Lallana.

72: Miller ligger skadet, og det ser ut som han må ut.

71:Moreno tar frisparket, igjen treffer den en grønn spiller.

70:Stewart med en fin dragning rett utenfor 16-meteren til høyre, før han felles. Liverpool får frispark.

69:Sturridge med en nydelig ball mot Ojo foran mål, men han er en cm fra å få foten på ballen.

66:Tanner, som akkurat kom inn, viser gode takter på Liverpools 16-meter, men stoppes heldigvis av Gomez.

65: Garita bytter med Tanner.

64:Daniel Sturridge med et farlig skudd, like til side for mål. Markerer seg umiddelbart.

63:Emre Can bytter med Daniel Sturridge.

62:Moreno med innoverskrudd corner fra høyre, Bradley stopper ballen. Liverpool får ny corner som Lucas til slutt får et hode på, men ballen er for høy.

60:Can skyter, ballen havner nesten hos Origi men han rekker den ikke helt. Nok en corner for Liverpool.

59:Origi avblåses for frispark inne i feltet etter innlegg fra Moreno.

57:Lucas Leiva med et greit skuddforsøk fra 20 meter, men keeper settes heller ikke nå på alvorlige prøver.

57:14-2 i skuddstatistikken nå, men bare to skudd fra Liverpool har gått på mål.

55:Plymouth med frispark fra 25-meter ca. Enkelt reddet fra Karius.

54:Woodburn legger inn fra venstre mot Ojo Purrington får ballen i hånda før Ojo treffer ballen. Men den ser ikke dommeren.

53:Liverpool sliter med å komme gjennom Plymouths godt organiserte forsvar i starten av andreomgangen. Det blir mye småspill for å finne åpninger.

51:Stew skyter fra over 20 meter, men langt utenfor.

48:Plymouth får frispark etter takling av Kevin Stewart på venstre side. Den går rett inn til Karius.

48:Lucas med et brukbart innlegg, Plymouth header unna. Woodburn prøver seg på en direkte volley, men bommer på ballen.

46:Ojo med et frekt hælspark, keeper får kontroll.

45:Gjestene tar avspark i andre omgang, og Liverpool angriper mot The Kop.

Liverpool dominerte totalt den første omgangen med 80 prosent ballinnehav og 8-0 i cornere. Loris Karius var knapt borti ballen en eneste gang. Men til tross for dominansen slet Liverpool med å spille seg fram til de helt store sjansene. Noen småfarlige situasjoner var det riktignok, men McCormick i Plymouths mål hadde små problemer med å rydde opp.

Liverpool hadde også et par muligheter i frispark i god posisjon, men de ble kastet bort av Can og Origi.

Ben Woodburn, som spiller sin første kamp fra start for Liverpool, har virkelig vist hva som bor i han i første omgang og har vært mye involvert.

45:Plymouth med frispark nede ved hjørneflagget på venstre side. Gomez header unna, og det er det siste som skjer i omgangen.

45:Mye klabb og babb i Plymouths felt i omgangens siste minutt. Men Plymouth får til slutt ballen unna og går i et sjeldent angrep. Det er lagt til ett minutt.

41:Can mister ballen på midtbanen, når Garita bryter.

40:Ny corner, ny klarering. Dårlig utnyttelse av dødballene for Liverpool så langt i dag.

36:Origi med et dårlig forsøk rett i muren.

35:Ojo felles rett utenfor 16-meteren. Frispark til Liverpool.

34: Miller nær nytt selvmål på corneren. Ny corner for Liverpool, men heller ikke den blir det noe av.

33:Bradley er nær å score selvmål, når han blir truffet av et skudd fra Ojo. Flott finte fra Ojo inne i feltet før skuddet.

32:Moreno med frispark fra venstre. Upresist og Plymouth klarerer enkelt.

29:Herlig pasning fra Can til Trent. Den unge backen legger inn fra dødlinja, og McCormick er først på ballen.

29:Stewart prøver et nytt skudd fra distanse, igjen utenfor.

26:Stewart forsøker et skudd fra langt hold. Hardt skudd, men det blokkeres.

25:Woodburn med noen herlige finter inne i feltet, men får ikke skutt.

22:Origi scorer, men blir avblåst for offside.

20:Ny corner, denne gangen fra høyre. Moreno legger inn med venstrebeinet mot første stolpe. Men Plymouth får igjen ballen unna.

19:Etter en kort corner fra Moreno til Woodburn legger Woodburn inn, men keeper snapper ballen.

19:Moreno skaffer Liverpool en ny corner.

17:Can bryter lekker på midtaben og setter i gang et farlig angrep for Liverpool. Woodburn får til slutt ballen på 5-meteren, men McCormick redder.

15:Emre Can skyter frisparket i en Plymouth-spiller, men ballen havner så hos Ojo rett foran mål. Men Plymouth holder unna.

14:Moreno med corner mot bakre stolpe. Ballen klareres, men Liverpool vinner så et frispark rett utenfor 16-meteren for farefullt spill mot Stewart.

13:Woodburn spiller denne gangen mot Ejaria, og Liverpool får corner. God start av Woodburn.

12:Etter mye småspill fra Liverpool for å finne en åpning forsøker Woodburn et innoverskrudd innlegg. Gjestene fra League Two får klarert. Like etterpå forsøker Stewart seg på et langskudd, men det går utenfor.

9:Begge lag kjemper hardt for å vinne ballen på midtbanen og det bølger litt fram og tilbake rundt midtsirkelen.

7:Woodburn med frispark fra 25 meter, Plymouth får klarert et godt slått frispark fra unggutten.

7:Trent med et nytt godt innlegg mot Origi, men ballen klareres med et brassespark.

6:Moreno løper opp en kontring fra gjestene og klarerer til innkast.

4:Lucas med en god gjennombruddspasning mot Ojo, men keeper er først på ballen.

2:Ejaria prøver seg fra ca 20 meter, i etterkant av corneren.

2:Ejaria med en god pasning til Trent på høyresiden, han legger inn og Liverpool får kampens første corner.

1:Liverpool tar avspark på Anfield.

0:8600 Plymouth-fans har inntatt Anfield i dag.

Søndag klokka 14.30 tar Liverpool i mot League Two-klubben Plymouth Argyle til Anfield i FA-cupens tredje runde. Kampen vises på TV 2 Sport Premier League.

Liverpool har møtt Plymouth Argyle ti ganger tidligere, men aldri i cup.

Dette er Liverpools første møte med «the Pilgrims» på over 50 år dersom vi ser bort fra treningskamper. I 1975 spilte Liverpool nemlig borte mot klubben, på Home Park, i John Hore sin testimonial. De helrøde vant kampen 4-3.

Liverpool og Plymouth har bare møttes i gamle 2. divisjon.I perioden 1954 til 1962 møttes lagene ti ganger. Det endte med fem seire, tre uavgjorte og to tap for Liverpool. Siste gang var på våren 1962, da Bill Shanklys lag vant 3-2 på Home Park.

Laget som starter kampen er det yngste i klubbens historie med en gjennomsnittsalder på 21 år og 296 dager. Ben Woodburn får sin første start for Liverpool. Og bare Emre Can er igjen fra oppstillingen i forrige kamp.

Liverpool-Plymouth: Karius, Alexander-Arnold, Gomez, Lucas, Moreno, Stewart, Can, Ejaria, Ojo, Woodburn, Origi. Res: Mignolet, Klavan, Clyne, Wijnaldum, Sturridge, Firmino, Lallana.

Les mer om dagens mostander her: – Tungt lag å være supporter for

Vurdert av Lars Frøsland

Karius 6Tyskeren får svært lite å gjøre, men tar det han skal greit.
Alexander-Arnold 6Den unge backen er ikke særlig synlig, men klarer seg greit mot et ikke så altfor aktivt Plymouth-lag.
Gomez Liverpools beste7Det var herlig å se unge, lovende Joe Gomez tilbake på banen. Gomez viste seg positivt frem flere ganger, og avverget et par potensielt gode sjanser til bortelaget.
Leiva 5Slurver med pasningene og viser ingen tegn på å være Liverpools mest rutinerte spiller.
Moreno 4Også Moreno skal være en av de mest rutinerte på banen, men han klarer ikke bidra særlig mye offensivt – selv om han prøver. I tillegg slår han gang på gang dårlige dødballer. Hvorfor han får ta dem er et lite mysterium.
Stewart 6Midtbanespilleren var ikke allverdens offensivt, deriblant slurver han altfor mye i pasningsspillet. Defensivt gjorde han til gjengjeld en meget god jobb. Avverger gjestenes største sjanse med en strålende takling.
Can 5Emre Can er ikke i form, og selv mot et League 2-lag klarer han ikke «eie» midtbanen. Han spiller ikke direkte dårlig, men han var sendt ut på banen som med tanke om at han skulle være en som satte standarden for ungguttene. Det klarte han ikke.
Ejaria 5Unggutten skuffet mot et defensivt Plymouth, og viste at han har en vei å gå. Samtidig er han nok typen som trives best når det åpner seg større rom.
Ojo 5Noen få gode touch fra Liverpool-talentet, men han kan mye bedre enn dette.
Woodburn 617-åringen fikk tillit fra start, og selv om han ikke skaper noen overskrifter med denne opptredenen, var han en av få offensive som tidvis skapte trøbbel for motstander.
Origi 5Plymouth-forsvaret gruet seg nok til å møte Liverpools talentfulle spiss, men Origi klarte ikke ta med seg formen fra Premier League til dagens kamp. Han skaper dog noen farligheter.
Firmino 0Klarte heller ikke prege kampen i nevneverdig grad.
Sturridge 0 Sturridge kom inn og utgjorde en forskjell. Han var nær å score ved et par-tre anledninger, og viser at han er et nivå over de andre på banen.
Lallana 0Klarte ikke sette sitt preg på kampen.