Klavan(36)
Fer(90)

Skrevet av Einar Kvande

Det første hjemmetapet for sesongen kom når man mist ventet det. Mot bunnlaget Swansea.

To scoringer av Llorente mot spillets gang like etter pause, sjokkerte Anfield. Men de røde slo tilbake, og Roberto Firmino gjorde to vakre mål.

Men da Liverpool endelig var tilbake i kampen igjen, og man trodde at de røde skulle ro i land en seier, kontret gjestene og Ragnar Klavan klarerte ballen rett i beina på Sigurdsson, og det var islendingen som påførte hjemmelaget banesåret.

Alt i alt en helsvart dag for Liverpool, der tomålsscorer Roberto Firmino var en av få spillere som får godkjent. Forsvarsspillet til vertene var under enhver kritikk.

90:Liverpool presser på. Ballen slås inn i feltet, men Fabianski har kontroll.

90:Georginio Wijnaldum bytter med Joel Matip.

90: Fer bytter med Fulton.

90: Fer ligger nede og får behandling. Tiden går.

90:Ragnar Klavan har fått en smell i ansiktet.

90:Liverpool har fordel av ballen, men Friend blåser frispark likevel.

90:Fem minutter er lagt til.

90: Fer får gult kort for filming.

88:Sigurdsson skyter frisparket en drøy meter utenfor.

88:Swansea får frispark i god posisjon.

87:Adam Lallana vipper først ballen i tverrliggeren, før samme mann header over. Store sjanser til Liverpool.

85: Llorente bytter med Baston.

81:Dejan Lovren skyter fra langt hold. Fabianski fister til corner.

79: Olsson bytter med Rangel.

77:Divock Origi skyter hardt og lavt etter et nytt hjørnespark. Fabianski redder.

76:Flere halvsjanser til Liverpool, som ender med et hjørnespark.

74: Sigurdsson scorer på feilpasning. Forferdelig forsvarsspill av vertene, når Klavan sender ballen rett i beina på islendingen. Sigurdsson gjør ingen feil alene med Mignolet. Scoringen kom etter en sjelden kontring av gjestene, dratt opp av Carroll.

73:Flere halvsjanser til Liverpool etter en frispark-situasjon. Hektisk for Swansea-forsvaret.

71:Emre Can bytter med Divock Origi.

69:Roberto Firmino scorer etter innlegg fra Georginio Wijnaldum. Strålende scoring av brasilianeren, når han demper ballen på brystet og setter den kontant i hjørnet på halvspretten med venstrefoten.

68:Gode kombinasjoner mellom Firmino og Lallana. Corner for vertene.

66: Mawson går i været ved fremre stolpe, og header like utenfor bakre stolpe. Stor mulighet for Swansea.

65:Milner stusser ballen over dødlinja til hjørnespark for gjestene.

61: Llorente ligger nede etter å ha fått skulderen til Klavan i ansiktet.

58:Jordan Henderson skyter fra distanse, men får ikke nok kraft bak skuddet, og Fabianski redder enkelt det lave forsøket.

57:Philippe Coutinho bytter med Daniel Sturridge.

55:Roberto Firmino scorer etter innlegg fra James Milner. Susende heading fra Firmino på Milners gode innlegg fra venstre.

52: Llorente scorer etter innlegg fra Carroll. Llorente knuser alle i Liverpool-forsvaret i lufta på det gode innlegget til Carroll fra venstre.

52:Liverpool får en kontringssjanse, men i stedet for å avslutte slår Coutinho en upresis pasning inn i feltet.

48: Llorente scorer etter pasning fra Routledge. Fernandez header corneren ned i beina til Routledge, som legger den tilbake til spanjolen. Llorente tupper ballen i mål fra kort hold.

47:Lovren prøver å heade en ball tilbake til Mignolet. Det blir corner for gjestene.

46:Gjestene setter i gang de siste 45 minuttene.

Målløst til pause. Dødt både på banen og på tribunen på Anfield. Swansea har ligget meget dypt, og Liverpool har slitt med å finne en vei gjennom den parkerte bussen.

Liverpool-spillerne har rett og slett ikke klart å få fart nok verken på bein eller ball til å true gjestene i nevneverdig grad. Adam Lallana forsøkte seg på et spektakulært brassespark, mens et godt skuddforsøk fra Roberto Firmino ble blokkert. Men noen riktig store sjanser har det ikke vært.

Det har også blitt for upresist i oppbyggingsfasen for de røde, hvor feilpasningene har florert blant annet fra kaptein Jordan Henderson.

Nærmest scoring de første 45 minuttene var faktisk gjestene, da de på en sjelden visitt fremover på banen satte ballen i stolpen. Det var den ferske Swansea-spilleren Tom Carroll som skjøt ballen i stolpen fra skrått hold via foten til Dejan Lovren.

45:Ett minutt er lagt til i første omgang.

43:Coutinho med en nydelig crosser til Clyne. Meget svakt av engelskmannen, som sløser bort en god mulighet da han klarer å bomme fullstendig på ballen i det han skal dempe den.

41:Lallana legger inn til Firmino, men brasilianeren kommer ikke høyt nok og stusser bare ballen med hodet til utspark.

39:Dejan Lovren med et håpløst skuddforsøk med venstrebeinet, som går milevis utenfor.

38:Kaptein Henderson slår nok en feilpasning. Det har blitt mange av dem i denne førsteomgangen.

37:Mawson med et innleggsforsøk som går langt opp på The Kop etter et frispark.

36:Ragnar Klavan får gult kort for en obstruksjon på Olsson.

33:Et godt skuddforsøk fra Firmino blokkeres til corner, etter et bra angrep av vertene.

29:Milner med god takling på Routledge.

27:Milner med et godt innlegg fra venstre, men Firmino får ikke hodet på ballen.

24:Milner kommer til dødlinja, men innlegget treffer en hvitkledd spiller.

19: Carroll skyter fra skrått hold via foten til Lovren og i stolpen. Stor sjanse for gjestene, som får corner ut av det.

18:Firmino legger inn fra venstre, men finger ingen røde i feltet.

17:Adam Lallana forsøker seg på et akrobatisk saksespark på et innlegg fra høyre fra Firmino, etter et godt angrep av Liverpool. Ballen går over mål.

16:Liverpool kontrer ved Coutinho og Lallana, men sistnevntes innlegg er upresist og går bak mål.

14:Liverpool får kampens første corner.

9:Emre Can header utenfor på et hardt innlegg fra Henderson. Tyskeren ar marginalt i offside, men linjemannen holdt flagget nede.

8:Swansea ligger dypt, og Liverpool triller ball.

3:Henderson med en ball i retning Wijnaldum. Dessverre når ikke nederlenderen frem, og det blir utspark for gjestene.

1:Liverpool tar avspark, og spiller mot Anfield Road End i første omgang.

Liverpool ligger på tredjeplass i Premier League med 45 poeng foran denne kampen. Bare målforskjellen skiller opp til Tottenham på andreplass. Arsenal puster Liverpool i nakken, poenget bak.

Swansea er tabelljumbo i Premier League etter 21 kamper, med 15 poeng. Sunderland på plassen foran har like mange poeng, mens det er ett poeng opp til Crystal Palace og Hull.

Liverpool gjør ti endringer fra kampen mot Plymouth. Philippe Coutinho er den eneste som startet på Home Park som også starter i dag.

Nathaniel Clyne og Jordan Henderson er begge i stand til å spille, etter å ha trent lite den siste uken på grunn av skader. Joël Matip sitter på innbytterbenken.

– Vi er glade for å ha Joël tilbake. Utfallet av dette ble slik vi forventet. Men vi fikk vite dette for nært inntil kampen til at vi kunne inkludere ham i startoppstillingen, uttaler Jürgen Klopp til BT Sport.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 5Slapp inn tre mål hjemme mot Swansea uten at vi kan erindre noen spesielle feil. Ga ikke inntrykk av å ha autoritet i feltet og med sine fremspill.
Clyne 5Var et ofte brukt oppspillspunkt ute på høyrekanten spesielt før pause, men det ble lite ut av det. Er ikke bestandig helhjertet nok defensivt heller og kunne kanskje gjort mer i forbindelse med de to siste målene til Swansea.
Lovren 5Ga en noe unødvendig corner hvor han selv tapte hodeduellen mot Fernandez, og hvor Llorente satte 1-0 øyeblikket etter.
Klavan 4Hadde en transportetappe av en 1.omgang, men fikk trøbbel med store Llorente etter pause. Tapte duellen, i «samarbeid» med et par andre røde, da den den store spanjolen headet inn 2-0. Sleivet også ballen ut til Sigurdsson for seiersmålet.
Milner 6Uvanlig ujevn og upresis, i likhet med flere andre hos Liverpool. Får pluss for godt innlegg til redusering 1-2.
Can 5Med Wijnaldum og Can foran Henderson på midten er det naturlig at Emre blir playmakeren, men det funket ikke noe særlig og Lallana var savnet i den rollen.
Henderson 6Løper og løper og gir aldri opp, men finner lite ro og rytme i sitt spill i dag.
Wijnaldum 5Fint forarbeid til 2-2, selv om det kanskje skulle ha vært avblåst for hands, men er en annen som har en uvanlig stor feilprosent.
Lallana 5Var frempå et par ganger og ikke så langt unna å score, men blir ikke nok involvert når han må spille ute på kanten. Prøver, men det blir som regel bare nesten.
Coutinho 6Hadde et par bra fremspill før pause, men fikk ikke så mye plass og virket ikke å være helt klar for å spille fra start etter sitt skadeopphold.
Firmino Liverpools beste8«Bobby» var det som ofte var med på det lille som ble skapt i 1.omgang, og scoret to flotte mål etter pause. Liverpools klart beste spiller.
Origi 0Virket mest forvirret etter at han kom inn, og sliter med å finne sin posisjon i den oppstillingen som Klopp sliter med å finne ut av etter at Mané reiste til Afrikamesterskapet.
Sturridge 5Du ante at det ble litt farligere etter at Daniel kom inn, men kom dessverre ikke i de riktige posisjonene.
Matip 0Kom inn i sluttsekundene, trolig mest i håp om at han kunne bli med i en offensiv hodeduell som aldri skjedde.