Klopps beste menn ligger dessverre på behandlingsbenken

Ser vi bort fra keeper og en spiss har Liverpool det som kunne ha vært Jürgen Klopps startellever ute med skader fem dager før møtet med ligaleder Leicester.

Liverpool må kanskje klare seg uten de fire faste i forsvarsrekka, fire av klubbens beste midtbanespillere, inkludert lagets kaptein, og stjernespissen Mohamed Salah når ligaleder Leicester gjester Anfield søndag ettermiddag.

Høyreback Trent Alexander-Arnold og den langtidsskadede stopperduoen Virgil van Dijk og Joe Gomez er definitivt ute mot Leicester. Det samme er Alex Oxlade-Chamberlain på midtbanen, og Jürgen Klopp må også avskrive koronasmittede Mohamed Salah, som sitter i karantene i Egypt.

To sentrale midtbanespillere, som også kunne ha vært kandidater til et vikariat i midtforsvaret, er usikre til søndagens kamp, i form av kaptein Jordan Henderson og brasilianeren Fabinho. Hamstringskaden til Andy Robertson synes ikke å være alvorligere enn at han er aktuell for spill for Skottland igjen onsdag kveld, og det er også håp om at Thiago Alcantara kan være tilbake på midtbanen til helgen, etter kneskaden han fikk i lokaloppgjøret mot Everton. Men i verste fall kan også de to sistnevnte være ute mot Leicester.

Hele den faste forsvarsrekka kan være ute

Fire forsvarsspillere - en i hver posisjon - fire midtbanespillere og en spiss kan altså være utilgjengelige for Jürgen Klopp når manageren skal plukke ut de elleve som skal bryne seg på Brendan Rodgers sine ligaledere. Da er det store spørsmålet hvilke alternativer Liverpool-manageren står igjen med, når han skal komponere laget i helgen.

I skrivende stund er heldigvis ikke keeper Alisson Becker skadet, men han er fortsatt i Sør-Amerika på landslagsoppdrag med Brasil. Holder han seg skadefri, er Alisson selvskreven som keeper mot Leicester.

På høyreback kan Klopp velge mellom James Milner og Neco Williams når han skal erstatte Alexander-Arnold. Dersom Robertson fortsatt sliter med hamstringen på søndag, kan Milner også bli valgt som venstreback. Det andre alternativet på venstreback er grekeren Kostas Tsimikas.

ET ALTERNATIV PÅ STOPPERPLASS: Nat Phillips kan få sin tredje kamp for Liverpool mot Leicester på søndag.

ET ALTERNATIV PÅ STOPPERPLASS: Nat Phillips kan få sin tredje kamp for Liverpool mot Leicester på søndag.

Klopp kan bli tvunget til å benytte urutinert stopper

I midtforsvaret er Joël Matip for tiden den eneste skadefrie seniorstopperen. Dersom Fabinho og/eller Jordan Henderson blir friskmeldte innen helgen, kan en av disse være aktuelle som Matips partner. Fabinho vil være det mest naturlige valget dersom begge er tilgjengelige for Klopp. Men dersom begge disse fortsatt er skadet når kalenderen viser søndag, må Klopp ty til en av sine unge stoppere når Matips partner skal velges. Da er antagelig Nathaniel Phillips det mest naturlige valget, siden han gjorde en god figur som vikar for Van Dijk mot West Ham.

På midtbanen og i angrepet har Klopp heldigvis flere alternativer, selv om han må unnvære alle de fire midtbanespillerne som står på skadelista akkurat nå. Per nå er Georginio Wijnaldum selvskreven på den sentrale midtbanen. Naby Keita er en kandidat til å erstatte Jordan Henderson, om kapteinen ikke kan spille, mens Diogo Jota synes å være en like naturlig erstatter for Salah i angrepsrekka. 

Da gjenstår å fylle den siste plassen på midtbanen, og da kan Klopp fort se til Curtis Jones. Andre alternativer på midtbanen og i angrepsrekka er Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino og Divock Origi.

Dersom de ni som Liverpool har på skadelista akkurat nå fortsatt er utilgjengelige på søndag, og Liverpool-manageren ikke får ytterligere skadeforfall, tipper vi Jürgen Klopp mønstrer følgende startellever mot Leicester: Alisson Becker - James Milner, Joël Matip, Nathaniel Phillips, Kostas Tsimikas - Georginio Wijnaldum, Naby Keita, Curtis Jones - Diogo Jota, Sadio Mané, Roberto Firmino.