Dette skriver avisene etter bataljen på Etihad:«Rivalene vil ergre seg over at de ikke utnyttet Liverpools uflaks»

Liverpool har imponert gjennom en svært krevende periode, men de engelske avisene spår mer trøbbel i et kampprogram som ikke blir lettere.

«Liverpool kom hjem fra det Klopp beskrev som verdens vanskeligste fotballkamp med et poeng. Dette var et langt bedre poeng for mesterne enn for laget som er nærmest å vippe dem av tronen. Liverpool forblir fem poeng foran Pep Guardiolas lag, som har en kamp til gode», skriver James Pearce i The Athletic

Pearce mener Liverpool har vist styrke etter å ha møtt mye motgang den siste tiden. 

«Liverpool gikk inn i forrige landslagspause i sjokk etter det flaue 7-2-tapet mot Aston Villa. Denne gangen er det masser av positivitet. Syv kamper på tre uker har gitt fem seiere og to uavgjort. Klopps menn er bare ett poeng unna ledelsen i Premier League og har full kontroll i Champions League-gruppen». 

«Liverpool skulle egentlig vært på sitt mest sårbare, gitt listen over forfall», skriver Pearce og peker på skadene til Virgil van Dijk, Fabinho og Thiago Alcantara, i tillegg til Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita. 

«Men hele veien har spillere dukket opp for å hjelpe Liverpool med å få tilbake momentum. Diogo Jota, Rhys Williams, Nat Phillips and Xherdan Shaqiri har entret scenen. På Etihad, var det Joel Matip som var tilbake fra skade og skinte i forsvaret. City klarte kun to skudd på mål i løpet av 90 minutter», skriver Pearce, som nå tror rivalene snart vil skjelve. 

«I Thiago og Fabinho er forsterkninger på vei. Rivalene vil ergre seg over at de ikke utnyttet Liverpools uflaks». 

Ligaens to beste lag

Henry Winter i The Times skriver at denne kampen hadde alt bortsett fra et publikum på stadion. 

«Man kan bare se for seg atmosfæren om fans hadde fått lov å komme inn. Liverpool røsket inn i City og tok ledelsen. City svarte, kjempet tilbake og viste karakter og utliknet. Likevel, med regnet som falt som et slør over den vakre forestillingen, bleknet kampen, entusiasmen dempet seg og de ble tappet for krefter», skriver Winter og hinter til at både Klopp og Pep gikk hardt ut mot Premier Leagues beslutning om å nekte lagene fem spillerbytter. 

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver kampen viste at det ikke er tvil om hvem som er ligaens to beste lag. 

«Førsteomgang, fra start til slutt, oste av kvalitet da de to lagenes spillere serverte en spent og velspilt duell», skriver han. 

«Liverpool leverte på kampplanen til Jürgen Klopp etter at han hadde bedt dem være modige i hans tøffe kampplan på Etihad», skriver Gorst. 

I andre omgang måtte Liverpool vise en annen side av seg selv da City presset på og kreftene tok slutt. 

«Det var bevis på at selv uten deres defensive leder i Virgil van Dijk, og når de er tom for energi, kan de fremdeles tette igjen på en imponerende måte», skriver Gorst.

«Resultatene betyr at ingen av lagene går til topps på tabellen inn i landslagspausen, men det vil ta noe mot å vedde mot et av disse lagene når den siste fløyta blåses i mai», skriver han.

Får bare en landslagspause

Miguel Delaney i Independent mener førsteomgangen beviste at dette fremdeles er de to beste lagene i landet. 

«Men det viste også at de ikke lenger er på sitt beste. Begge har naturlig falt litt ned fra det utrolige nivået fra 2019», skriver han. 

«Det bør faktisk gi en mer åpen og underholdende kamp om tittelen. Det kan bli mer som en sesong fra 1970- eller 80-tallet, i stedet for det latterlig høye nivået i den moderne æraen. Det kommer ikke til å handle om fortreffelighet, men utholdenhet», skriver Delaney. 

«Begge lag så ut som de kunne trenge en pause. Men de får bare en landslagspause, med unødvendige reiser over hele verden. Og derfor kan du forvente at en rekke kamper - og kanskje hele sesongen - vil ende som denne», skriver han.