Sånn var det å være på tribunen:– Herlig. Men det tok litt tid å få tilbake matchfølelsen

Florøværing Tage Herstad var en av de heldige som fikk billett til Liverpools kamp mot Wolverhampton Wanderers.

Da Liverpool kunne sparke fotball foran tilskuere igjen for første gang på rundt 270 dager var det med en nordmann som bor i Anfield Road på tribunen.

– Jeg var heldig i trekningen da det ble trukket ut to hospitality-billetter på Main Stand, så jeg og Bruce Grobbelaar skal gå, sa Tage Herstad til liverpool.no før helgen.

– Herlig

Nå er kampen gjennomført, og Herstad og Liverpool-legenden kunne se de regjerende mestrene fra orkesterplass, for første gang siden 11. mars.

Så hvordan var det å være på plass på Anfield med bare 1999 andre tilskuere?

– Herlig. Men det tok litt tid å få tilbake matchfølelsen. Det ble litt junior-kamp over det. Men når målene rant inn, synging, klemmingen og jublingen satt, så ble det bare topp, forteller Herstad.

2000 tilskuere leverte langt bedre atmosfære enn den kunstige tribunelyden vi har vent oss til siden fotballen ble sparket gang igjen i slutten av juni.

UTSIKTEN: Herstads utsikt over the Kop.

UTSIKTEN: Herstads utsikt over the Kop.

– Ja, det var bra. Perioder med stillhet selvsagt, men det var veldig bra for å være kun 2000 som satt veldig spredt.

Kampen mot Wolves ble Herstads kamp nummer 869 på rad av kamper som har vært åpne for publikum, men om den imponerende rekka fortsetter, avhenger av flaks. 2000 billetter skal trekkes ut til hver kamp på Anfield så lenge Liverpool-regionen holder seg på det nåværende smittenivået. De som var heldige i trekningen mot Wolves, blir tatt ut av potten før neste hjemmekamp mot Spurs, onsdag 16. desember. For Herstad sin del betyr det dog ikke at alt håp er over om å se kampen mot Mourinhos menn.

– Jeg kan fortsatt bli trekt ut på egen billett, samt at jeg har en del kompiser med hospitality-kort. Så får bare håpe på litt flaks fremover, avslutter han.

Tok test før kamp

Klubben hadde innført flere restriksjoner for å holde supporterne trygge og reduserer risikoen for smitte. Av det mest tydelige var naturligvis at supportere ble spredt utover tribunen, og supportere ble også oppmuntret til å ha på seg munnbind.

– Alt var gjennomført veldig bra der vi var på Main Stand. Jeg så at det  var lang kø på Kop, men jeg har ikke hørt om noen syting. Alle var nok bare glad for å komme seg inn igjen på Anfield.

Liverpool by har drevet massetesting av sine innbyggere i flere uker. Prosjektet har gått ut på å oppmuntre samtlige beboere til å ta en test, selv uten symptomer. resultatet har blitt at flere asymptomstiske smittetilfeller har blitt oppdaget og isolert, samtidig som man har fått en bedre oversikt over smitten i byen.

Kop Bar, baren i den gamle supporterbutikken under The Kop, er et av stedene i byen som driver med massetestning. Supportere ble oppmuntret til å teste seg for Covid-19 på kampdag men det var ikke pålagt. Herstad tok oppmuntringen.

– Det tok to minutter og jeg fikk resultat etter 15 minutter.