Hindringene Liverpool måtte gjennom for å gi Klopp gåsehud på Anfield igjen

Jürgen Klopp advarte faktisk sine spillere på et møte før kampen om at de kunne miste rytmen av at fansen var tilbake. Men den bekymringen var overflødig.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Selv om det har blitt sett på som en formalitet for de fleste, var det faktisk ikke før forrige torsdag kveld at all tvil om muligheten for å få fansen tilbake til Anfield ble fjernet. Lovligheten for det som er en stor opptur for idretten hadde blitt bekreftet av myndighetenes siste koronatall to uker tidligere, men likevel var det to store hindre igjen.

For det første måtte planene bli godkjent av lokale Safety Advisory Groups som bestod av representanter fra blant annet klubben, lokale myndigheter og politiet.

Deretter måtte de passere en avstemning blant alle Premier League-klubbene på torsdag. Å få grønt lyst fra det siste møtet var på ingen måte et gitt utfall.

Bielsas argumenter skurrer

Leeds-manager Marcelo Bielsa var blant de på elitenivå som uttrykte skepsis over forslaget med å få fans tilbake. Argentinerens største innsigelse var at på grunn av det lokale «tier»-systemet, som er blitt implementert i Storbritannia, kunne bare klubber fra visse områder få ønske fansen velkommen tilbake.

Han argumenterte med at: «Kanskje det bær være en regel som sier at hvis fans ikke får lov til å komme på alle stadioner, burde de ikke få slippe inn i det hele tatt før alle får lov. Det burde ikke handle om hvilken kategori man er i, eller konsekvensene av å være i en gitt kategori, det burde handle om å prøve å holde konkurransen så likeverdig som mulig på de tingene som er kontrollerbare. Fansens tilstedeværelse påvirker resultatet. Det organisasjonen sier er at folk som er fra et sted med større risiko for infeksjon vil bli straffet.»

Det skurret for å være ærlig å se en mann som har bygd seg så sterke bånd med supporterne i klubbene han har ledet, ta en posisjon som bare ville skadet fanatiske engelske fans. For et land som har blitt hardt rammet av koronavirus-pandemien (i stor grad takket være inkompetansen til regjeringen, selv om det kanskje er stoff for en annen artikkel ...) representerer returen for selv et lite antall fans en stor milepæl på den lange veien tilbake til normalitet.

Og selv om Bielsa hadde rett i å peke på effekten fansen har på resultatet, virket forsøkene hans på å bringe konkurransefortrinn inn i ligningen usmakelige under omstendighetene.

Fikk 6000 søknader

Heldigvis fikk ikke Leeds-managerens kynisme stor støtte, dermed gikk avstemningen igjennom og det ble klart for en minneverdig helg på Anfield.

For Liverpools del betydde godkjennelsen fra Premier League at de i all hast måtte arrangere en trekning blant sesongkortholderne bosatt i Liverpool City Region, for å avgjøre hvem som skulle få billett.

Klubbens lokale støtte sprer seg selvsagt mye lenger, men fordi andre regioner i nærheten som Greater Manchester og Lancashire er i Tier 3 - der idrettsarrangementer må foregå uten tilskuere - i motsetning til Liverpools Tier 2, så måtte det begrenses.

Klubben fikk til slutt 6000 søknader for de 2000 billettene som var tilgjengelig, og de som nådde opp fikk oppleve en stor forestilling fra mesterne.

En av de heldige som fikk billett på The Kop var Paul Senior, da Liverpool.no snakket med han etter kampen, var han overveldet av følelser.

– Tanken på å være tilbake på Anfield gjorde meg emosjonell hele uka, men jeg hadde ikke forestilt meg at å være her påvirket meg enda mer enn jeg hadde sett for meg.

– Det er absolutt annerledes å gå på kamp, men så fort lagene var ute og varmet opp, føltes det elektrisk. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle bli så entusiastisk av å se Adrian.

– Jeg setter veldig pris på muligheten jeg har fått ved å være en av de få heldige som har fått se mesterne for første gang, og er det noe korona har lært meg er det å ikke ta noe forgitt, spesielt ikke de engelske mesterne.

Tanken på å være tilbake på Anfield gjorde meg emosjonell hele uka, men jeg hadde ikke forestilt meg at å være her påvirket meg enda mer enn jeg hadde sett for meg

– «You'll Never Walk Alone» var et annet øyeblikk som nesten fikk meg til å gråte. To tusen hørtes ut som 50.000 - etter det året vi har hatt, var dette definitivt et høydepunkt, noe å klamre seg fast i, og et nytt håp etter det verste året for oss alle.

Klopp fikk gåsehud

Jürgen Klopp advarte faktisk sine spillere på et møte før kampen om at de kunne miste rytmen av at fansen var tilbake. Men den bekymringen var overflødig.

Med et smil fra øre til øre kunne han snakke med journalistene etter kampen, og tyskeren kunne konstatere at:

– Det var en perfekt kveld, for å være ærlig.

– Hvis noen for ti måneder siden hadde sagt til meg at vi skulle spille hjemmekamp og bare 2000 tilskuere ville dukke opp, ville vi tenkt: «ok, det er en stor prise, spillet må være virkelig dårlig.» Men i kveld var det så hyggelig, det var så fint. Da vi kom ut for oppvarming hadde vi alle gåsehud.

Det aller mest spennende delen av det, er at med en vaksine på vei og forhåpentligvis den verste delen av pandemien bak oss, så vet vi at det er så mange flere slike kvelder i vente.