Slik blir julefeiringen til Liverpool-spillerne

Det blir en jul utenfor det vanlige også for spillerne i Premier League.

Vanligvis har Liverpools spillere, ansatte og støtteapparat en julelunsj for å markere høytiden, som alltid er meget travel for fotballspillerne i England. 

I år er ingen unntak når det kommer til terminlisten, men den sosiale delen av spillernes jul er begrenset, som den er for oss alle. Ifølge Mirror har Liverpool i år derfor valgt å droppe lunsjen.

Måtte avlyse

– Jeg tror ikke vi kan gjøre noe i år, det er dessverre ikke mulig fordi vi alle må følge reglene, sier manager Jürgen Klopp. 

Tyskeren er ikke mannen som vanligvis ville stanset spillerne i å ha en sosial markering i høytiden. Han er kjent for episoden fra sin første sesong i Liverpool, da han insisterte på å gjennomføre julefesten selv om laget hadde blitt knust 3-0 av Watford.

Men i år må han, som alle andre, vike for pandemien, og selv ikke en lunsj internt i klubben er aktuelt.

– Det kunne ha vært mulig fordi vi spiser lunsj sammen her omtrent hver eneste dag, men alt handler om sosial distansering. Så for oss blir ikke det noe av i år, og da må vi drive lagbygging uten denne typen arrangementer, sier Klopp.

Bekymret for PR

Spillerne er vant til at fotball kommer først også i høytiden, men i år vil de også få en streng påminnelse om å holde seg unna hverandre, og Daily Mail melder at spillerne i Premier League har blitt advart mot å holde hemmelige fester.

«Julesamlinger har lenge vært en tradisjon for spillerne, men klubber i Premier League og EFL har advart spillerne mot å organisere samlinger med lagkamerater da det trolig ville vært brudd på restriksjonene i pandemien», skriver avisen.

«I tillegg til helserisikoen vil potensialet for en PR-katastrofe være en bekymring for klubbene, som helst vil holde seg unna trøbbel denne måneden», skriver de.

Utfordring for nye spillere

Det kan være utfordrende når det kommer til nye spillere som ikke er del av gruppen som har blitt sammensveiset gjennom flere år.

Helt siden mars har det vært en tilværelse i isolasjon for spillerne, og Klopp er en av flere som har pekt på at det av den grunn ikke har vært enkelt å integrere nye spillere i stallen. Takumi Minamino var der bare et par måneder før pandemien brøt ut, mens Thiago, Diogo Jota og Kostas Tsimikas alle ankom i overgangsvinduet før den nye sesongen.

Klopp er likevel svært fornøyd med hvordan spillerne har funnet seg rette. 

– Det er en stor oppgave for guttene å være åpne nok når nye spillere kommer inn, uten å kunne ta de med ut en kveld der man kan bli kjent på en annen måte. Vi har ikke altfor mange nye spillere i år, men noen, og jeg synes guttene har gjort det veldig bra selv om det ikke har vært mulig å ha en fest, sier Klopp.

Fotball i sentrum

Dermed ligger det an til at spillere, trenere og ansatte får nøye seg med en liten julefeiring sammen med sine familier. Og selvsagt blir det treningsøkter inn mot juleprogrammet i Premier League, der Liverpool møter West Bromwich 27. desember og Newcastle 30. desember. 

Men at Klopp har valgt å gjennomføre sin pressekonferanse på formiddagen julaften, tyder kanskje på at han får sneket inn litt julestemning med familien før alvoret igjen er i gang. 

Også det årlige besøket på Alder Hey Children's Hospital ble annerledes i år: