Scouse Voice - Karakterboka:Fra topp Gini til bunn Origi – spillervurderingene så langt i 2020/21

Skulle vi vinne ligagullet denne sesongen, ville det overgå det som skjedde forrige sesong for meg, med alle de problemene som har kommet vår vei. Vi er imidlertid på god vei til å kunne greie det. Det er fortsatt mye fotball som skal spilles, men så langt har jeg likt det jeg har sett.

Denne vurderingen er tatt etter kampen mot Midtjylland. De siste kampene er derfor ikke med i vurdering.

Det har vært en merkelig sesong så langt, hvor vi til tross for at vi er langt ut i desember bare har spilt en tredjedel av ligakampene. Liverpool har måttet ta imot noen brutale tilbakeslag med vårt foretrukne midtstopperpar ute for resten av sesongen og vårt mest profilerte sommerkjøp heller ikke tilgjengelig. Likevel henger vi med i toppen og er videre til cupspillet i Champions League.

Det å tape Virgil var en knusende nyhet, og gribbene begynte å sirkle rundt og var klare til å betegne vår sesong som over. Hvor mange ganger har vi ikke hørt at «yeah de er gode, men hvis de mister van Dijk, da vil de være i trøbbel»? Vel, nå har vi mistet ham for resten av sesongen, og en kan bare se på hvordan de røde har gjort det siden han ble ute.

Elleve kamper i Premier League er spilt når denne vurderingen tas, hvor vi er likt med Spurs, har to poeng på Chelsea, og Man United hvis de vinner sin hengekamp, samt tre poeng på Man City hvis de gjør det samme. Leicester er også der, og så er vi omtrent 30 poeng foran det rotet av et Arsenal som Mikel Arteta leder. Istedenfor en karaktergiving nærmere midt i sesongen er det derfor blitt en som er nesten en tredjedel inn i 2020/21 …

ALISSON BECKER 7

Vi vet at Alisson er glimrende. Han er den beste i verden, men hva hjelper det hvis han er skadet mye av tiden? Siden han kom til oss, har han mistet mange kamper av ulike årsaker. Jeg kan akseptere at en keeper er ute med en skulderskade, men hva med alle disse muskelskadene – en keeper med en lyskestrekk?

Jeg vet det høres urettferdig ut, Alisson ønsker ikke å bli skadet. Det gjorde imidlertid heller ikke Sturridge eller Lallana. Eller Matip. Om det er fair eller ikke, det ble alltid brukt mot disse spillerne og påvirket det synspunktet en hadde av dem, så hvorfor ikke det samme med Alisson?

Når han spiller, er han glimrende. Når han ikke gjør det, da er det et problem. Eller det var det frem til Kelleher kom fram. Vi behøver imidlertid Alisson tilbake, og vi behøver ham som en keeper som ikke pådrar seg alle disse skadene.

ADRIAN 5

Den tiltro jeg måtte ha hatt til ham, forsvant da vi som følge av hans feil forsvant ut av to cupturneringer i løpet av en uke forrige sesong. Jeg ville ha erstattet ham i sommer, men av en eller annen grunn var han fortsatt her da Alisson igjen ble skadet og Adrian måtte tilbake mellom stengene.

Resultatet var ikke overraskende. Han var ikke bra, og du ante en feil hver eneste gang han hadde ballen i beina. Han slapp inn sju mot Villa, selv om bare ett av baklengsmålene kan pekes direkte mot ham. Ville imidlertid Alisson, eller selv Kelleher, sluppet inn sju? Det får vi aldri svar på, men jeg har en mistanke om at svaret er nei.

Adrian gjorde det bra under hans første vikaroppdrag for Alisson forrige sesong, men er siden blitt avslørt. Nå har Kelleher kommet inn, og man venter at Adrian i praksis er historie. Hans bidrag til gullet forrige sesong gjør at han i fremtiden alltid vil bli ønsket tilbake med varme, men som førstekeeper for Liverpool tviler jeg på at vi vil få se ham igjen.

CAOIMHIN KELLEHER 8,5

Kunne vi forlange noe mer enn hva denne unge spilleren har gitt oss så langt? Jeg tror ikke det. Han har virket trygg, selvsikker, kompetent, i praksis alt det Adrian ikke har vært.

Det var en overraskelse da han ble kastet inn til et viktig oppgjør mot Ajax i Champions League. Hans respons var å bli kåret til banens beste. Hans evner med føttene var årsaken som Klopp ga for at han ga iren nikket fremfor Adrian, men han syntes å være bedre rustet også på andre områder som keeper.

Han kom ut på innlegg, han gjorde gode redninger og han ga selvtillit til de rundt seg. Han ga en lignende prestasjon noen få dager senere mot Wolves. Han var ikke fullt så bra i sin tredje kamp mot Midtjylland da han forårsaket et straffespark, men for meg var det mer som følge av smart spill av angriperen enn at det var en feil av vår keeper. Totalt sett var det nok en god kamp, og han har nå etablert seg som vår nummer to i hvert fall for den nærmeste fremtiden.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD 8

Han mistet starten av sesongen som følge av covid-19 og ble så skadet borte mot Man City og ble ute i ytterligere en måned. Han har imidlertid vært kvalitet de gangene han har fått være på banen. Hans rolle har forandret seg litt denne sesongen, da Klopp har forklart at de ikke ønsker at han skal storme framover like mye som har vært vanlig tidligere. Han er fortsatt en playmaker, men vil noen ganger være det fra en dypere posisjon.


Jeg vil anta at det har noe å gjøre med å prøve å forhindre skader i hva som er en unik sesong.
Det lange avbrekket, etterfulgt av en hektisk periode for å få sesongen ferdig, siden en forkortet pre-season før vi nå spiller to ganger hver uke, det krever mye. Nå har det ikke akkurat fungert med Trent siden han likevel ble skadet, og det er nesten litt morsomt at Robbo ikke synes å ha blitt bedt om å holde igjen, hvis det ikke er slik at han bare har ignorert de ordrene han har fått! Nå er i alle fall Trent tilbake igjen, og med spill i Europa ikke aktuelt på en stund kan vi forhåpentligvis oppleve en noe bedre periode angående skader.

ANDREW ROBERTSON 9,5

Jeg er partisk da dette er min nåværende favorittspiller, og kanskje også totalt sett, men Robbo har spilt praktisk talt hele tiden og han har i det store og hele vært glimrende i hver eneste en. Han er utrettelig. Han stopper aldri og viser kvalitet i kamp etter kamp. Han skaper sjanser hver gang han spiller, og han er også en ypperlig forsvarsspiller.

Det eneste som stopper ham i å få en 10-er, er at jeg gjerne skulle sett at han fant nettet litt oftere, men det blir flisespikkeri siden han er en herlig back.

ANDY ROBERTSON: Det eneste som stopper ham i å få en 10-er, er at jeg gjerne skulle sett at han fant nettet litt oftere.

ANDY ROBERTSON: Det eneste som stopper ham i å få en 10-er, er at jeg gjerne skulle sett at han fant nettet litt oftere.

KOSTAS TSIMIKAS 6

Skader og covid har hindret hans start på Anfield. Han har sett ok ut når han har spilt, men som forventet ser det ut til at det vil ta noe tid før han helt har tilvendt seg vår måte å spille på. Selv Robertson trengte noen måneder før han var helt i gang, så jeg har ennå ingen bekymringer på det området for Kostas.

Han har sett bra ut med ballen i beina, men sluttproduktet har ikke vært stabilt. Defensivt har jeg i virkeligheten ikke peiling på hvor god han er da han i grunnen aldri er blitt testet skikkelig. Forhåpentligvis kan han snart få en lengre skadefri periode, ikke bare for ham selv, men også fordi vi behøver å gi Robbo en pause og som var hovedgrunnen til at Kostas kom hit.

VIRGIL VAN DIJK 7,5

Jeg føler meg trist bare ved å skrive om ham. Sint også. Vi kan vinne hvert eneste trofé som er å vinne over det neste tiåret, og jeg vil fortsatt aldri komme over det sinnet jeg føler om den dagen på Goodison. Det urettferdige ved det hele brenner fortsatt inne i meg, og det vil det alltid gjøre.

Vi kommer ikke til å se mer til Virg denne sesongen da han ventes å miste nær tolv måneder av et av hans beste år i sin karriere. Det er vanvittig surt. Jeg føler det som en av oss fans som har mistet den beste forsvareren i verden, men enda verre for Virgil selv. Det må være hjerteskjærende.

Slik jeg oppfattet det, var han også nær ved å finne den beste formen. Etter det sjokkerende tapet mot Villa så han ut som en mann ute på oppdrag i de første minuttene på Goodison. Han var aggressiv, fokusert, besluttsom og vi syntes å være i ferd med å vinne kampen med flere mil, og i mine øyne gjaldt det samme angående det å vinne ligaen. Før det nevnte skjedde.

Jeg vil så gjerne tro at det kan være håp om at han kan komme tilbake før sesongslutt, men det var en virkelig stygg skade. Ikke bare en ordinær korsbåndskade, som er ille nok, men etter det jeg har hørt, var det enda verre enn det.

JOE GOMEZ 7

Startet ikke sesongen spesielt bra, men etter tapet av van Dijk så det ut som at Joe hevet sitt spill og tok på seg ekstra ansvar. Hans prestasjoner i kampene som etterfulgte skaden til Virgil, ble bedre for hver uke som gikk, og han synes å være på vei tilbake til sin beste form. Før han ødela kneet sitt under trening for England. Hans uflaks synes ikke å ta noen ende.

JOEL MATIP 8

Den beste midtstopperen i ligaen som ikke har navnet Virgil. Denne karen er glimrende, men blir knapt snakket om fordi han er borte i så mange kamper, og fordi han er den stille mannen i troppen. Han er ikke engang på sosiale medier, noe som bare gjør at jeg liker ham enda mer. Han bare går ut på banen og gjør sin jobb på en utmerket måte, og ingen synes å snakke noe om det.

Han vinner alle sine hodedueller, han blir aldri lurt en mot en, han er virkelig undervurdert som pasningsspiller og han er rene komikeren når vi snakker om ansiktsuttrykk og merkelige armbevegelser. Hvis ikke den fysiske tilstanden til kroppen hans hadde sviktet ham gang etter gang, ville han blitt sett på som en av de beste stopperne vi noen gang har hatt. For meg er han i alle fall så god. Forhåpentligvis kan han legge alle skadene bak seg og fortsatt bli det, ikke minst denne sesongen da han er svært viktig for våre håp om å kunne vinne noe.

NAT PHILLIPS

Han har bare spilt to kamper, så jeg har valgt å ikke gi ham en karakter. Hvis jeg skulle ha gjort det, ville jeg trolig ha gått så høyt som 8 ut fra det han har vist ved de to anledningene. Når han er blitt kastet utpå, har han vært utmerket. Det er mulig å hevde at han var banens beste både mot West Ham og Brighton.

Nathaniel har vært en hyggelig overraskelse, og jeg tviler på om noen trodde han ville gjøre det så bra som han har gjort det så langt. Tenk på det, dette er en gutt som ikke tiltrakk seg særlig interesse fra andre klubber og syntes å være på vei til Championship. Det ble sett på som «hans nivå», men det til tross har han kommet inn på et av de beste lagene i verden og greid å fylle det hullet som måtte fylles. Det er vanskelig å berømme ham nok.

Hva jeg liker ved store Nat, er at han har en stor selvinnsikt. Han vet hva som er hans styrker og svakheter, og han spiller ut fra det. Du vil ikke se ham i overkant ambisiøs med ballen i beina. Han gjør det enkelt og tar ikke unødvendige risker. Hans styrke er fysikken. Han liker en duell og elsker å angripe ballen i lufta. Han går ikke inn i en luftduell bare for å vinne ballen, men for å knuse de han måtte kjempe imot. Jeg elsker det, han minner meg på den måten om store Sotiris Kyrgiakos; begrenset, men med et stort hjerte.

Jeg har en mistanke om at vi vil komme til å behøve ham flere ganger før sesongen er omme, da det virker lite trolig at Matip vil kunne holde seg skadefri over en hel sesong. Selv om så skulle være tilfellet, vil det gi fornuft likevel å benytte Phillips i enkelt kamper. Han er utvilsomt en bra mann å ha mot lag som spiller lange pasninger og baserer seg på fysisk angrepsspill.


RHYS WILLIAMS 7

Mye på samme måten som Phillips, han har vært et stort pluss for oss, og ingen forventet at han skulle spille på det nivået som han har gjort. Han skulle i grunnen ikke kunne spille så bra som midtstopper med sin alder, i en posisjon hvor erfaring er så mye mer viktig enn på andre plasser i laget. Du kan kaste innpå en 16-årig angriper og bare la ham spille, men hvis du bruker en guttunge som stopper, vil han bli et mål for motstanderen og satt under press. Han vil da gjøre feil, siden det er hva unge midtstoppere gjør, men så langt har det ikke vært tilfellet med Williams.

Han har spilt i ligacupen og i Europa, siden Phillips ikke kan spille i Champions League, men han har møtt motstandere av god kvalitet. Arsenal i ligacupen hvor han møtte Nketia og siden Lacazette. Jeg tror også Pepe spilte den kvelden. Williams kom fra det uten å ha vært i problemer. Han har også stått ansikt til ansikt med Atalanta, Ajax og Midtjylland, og jeg kan ikke huske å ha sett ham ukomfortabel.

Jeg så ikke dette komme til tross for at jeg har sett ham mye da han spilte for U18, og han var en dominerende spiller på det nivået. Han var en Virgil van Dijk i den årsklassen, men det var ingen garanti for at han dermed skulle kunne ta spranget til førstelaget. Og hvis han skulle klare det, ville en tro at det ikke ville skje før han var 22-23 år, slik det gjerne er for midtstoppere.

Han ble sendt på utlån til Kidderminster utenfor ligasystemet, som igjen antydet at han ikke var i nærheten av seniorspill for Liverpool. I etterkant synes det å ha vært en aldri så liten genistrek. Det å sende ham ut for å spille med voksne menn og gjøre ham tøffere, var nøyaktig hva han trengte. Det satte fart i hans utvikling, som fikk ytterligere fart da han begynte å trene og spille sammen med noen av de beste spillerne i verden.

Se på ham nå. Han har is i blodårene og virker ikke nervøs i det hele tatt. Det er fortsatt tidlig, men denne gutten har en sjanse.

RYHS WILLIAMS: Han har is i blodårene og virker ikke nervøs i det hele tatt. Det er fortsatt tidlig, men denne gutten har en sjanse.

RYHS WILLIAMS: Han har is i blodårene og virker ikke nervøs i det hele tatt. Det er fortsatt tidlig, men denne gutten har en sjanse.

NECO WILLIAMS 7

Denne vurderingen ville vært langt lavere hvis det ikke hadde vært for de siste par kampene som waliseren har spilt. Neco så ut som en superstjerne da han først kom inn på laget hvor han i hver eneste kamp viste seg fram med energi, kontroll og evne til å komme fram i gode posisjoner offensivt. Han etablerte seg som et dugende cover for Trent, noe som gjorde at klubben ikke måtte ut på transfermarkedet.

Så kom England under lockdown, og da fotballen returnerte, så ikke Neco ut som den samme spilleren. Han slet mot slutten av forrige sesong og ble så kastet ut på dypt vann i begynnelsen av denne sesongen siden Trent ble smittet av viruset. Han spilte ikke bra, men han var heller ikke håpløs. Ikke før han ble utsatt for hån på sosiale medier av noen som kaller seg for fans.

Det var galskap. Vi vant 7–2 mot Lincoln i ligacupen, med et redusert mannskap, og Neco hadde spilt helt greit. Ikke glimrende, men heller ikke dårlig. Det neste som skjedde, var at han slettet sin twitterkonto fordi han mottok hets. Det var etter det at hans form virkelig gikk nedover. Han ble uvøren i taklingsspillet, syntes å ta for mange sjanser når han hadde ballen, og i det hele tatt var han ikke den spilleren som først hadde brutt igjennom.

Vendepunktet var borte mot Brighton, da han ble byttet ut ved pause. Klopp kunne ha latt ham være ute av laget til den neste kampen mot Ajax, og kanskje ha brukt Fabinho på høyrebacken, men det gjorde han ikke. Han viste tillit overfor Neco og ble belønnet med en utmerket kamp hvor unggutten hadde målgivende til kampens eneste mål.

Klopp avslørte etterpå at han og Neco hadde en lang prat etter kampen mot Brighton, og det som ble sagt der, synes opplagt å ha hatt en positiv virkning. Neco fulgte opp med nok en god kamp mot Wolves etter å ha vist karakterstyrke i etterkant av en tidlig advarsel og blitt satt under press av spillere som Neto og Traore. Det viste at Neco var tilbake.

FABINHO 9

Jürgen Klopp kjøpte ingen erstatter for Dejan Lovren siden han visste fra forrige sesong at han hadde en Fabinho som kunne komme inn. Hvis han hadde visst at van Dijk og Gomez hadde endt sine sesonger tidlig i november, ville ting ha blitt gjort annerledes, men Fabinho har vist at han er så god som noen av de vi kunne ha hentet inn.


Det kan være at det er en og annen forsvarer der ute som hadde vært en oppgradering sammenlignet med Fab, men ingen av dem hadde vært villig til å komme inn som et tredje- eller fjerdevalg, og de ville definitivt ikke ha vært billige. Det er alltid lett å være klok i ettertid, og jeg vil si at Klopp var i sin rett til å gå inn i sesongen med Fabinho som sitt fjerdevalg i det sentrale forsvaret, spesielt etter å ha hentet inn Thiago for å styrke midtbanen.

Hvis Klopp velger å ikke gå ut i transfermarkedet i januar for å hente en forsvarsspiller, vil Fabinho nå bli stopper på heltid ut sesongen. Han vil i så fall også være en meget god en. Det å miste van Dijk er utvilsomt et enormt slag, men min oppfatning der og da var at det ikke ville koste oss tittelen. Klart, vi ville ikke ha Virgil ute resten av sesongen, men det gjelder også for alle andre.

Hvis en ser seg rundt om i Premier League, hvilke midtstoppere er det da som er bedre enn Joel Matip? Jeg ser ingen, og ingen som er betydelig bedre enn Fabinho heller. Hvis en ser på sistnevnte og det han har gjort som forsvarer, så har det vært fremragende. Den eneste gangen jeg føler at han ble litt blottlagt, var da han ble utsatt for luftskyts i kampen mot Sheffield United på Anfield. Fabinho og Gomez greide ikke å vinne en hodeduell mot McBurnie, og det skapte problemer for oss.

Fabinho forårsaket også et straffespark den dagen, selv om det var et billig et. Bortsett fra det har han knapt satt en fot feil hele sesongen. Han er verdensklasse uansett hvor han spiller. Den eneste bekymringen er å holde ham frisk og spilleklar. Han har vært ute med skade en gang, og vi har i realiteten ikke råd til at han får et nytt avbrekk, i det minste fram til januar da det kan være at forsterkninger kommer.

THIAGO ALCANTARA

Han er nesten som en luftspeiling, er det virkelig slik at vi har kjøpt ham? Det føles ikke slik, det føles mer som en drøm. Du våkner og er ikke sikker på hva som har skjedd.

Vel, det er visst slik at vi har kjøpt ham og han har spilt for oss, og da han gjorde det, var han alt det vi håpet han skulle være. Han var en spiller i verdensklasse som dominerer kampene fra midtbanen og bidrar med nødvendig kreativitet til å lukke opp overbefolkede forsvar.

Han var utmerket mot Chelsea etter å ha kommet inn fra benken, men det var derbyet på Goodison som virkelig fikk oss til å male som en katt. Den pasningen til Sadio som skulle ha vært seiersmålet, uten å se etter ballen, var forbløffende. Jeg så virkelig fram til å få se mer, men siden har det ikke skjedd. Som tidligere sagt, sinnet fra den kampen kommer aldri helt til å legge seg for meg.

THIAGO ALCANTARA: Han er nesten som en luftspeiling, er det virkelig slik at vi har kjøpt ham?

THIAGO ALCANTARA: Han er nesten som en luftspeiling, er det virkelig slik at vi har kjøpt ham?

GINI WIJNALDUM 10

Hvor ville vi ha vært uten Wijnaldum denne sesongen? Mens alle de andre etablerte midtbanespillerne har tilbrakt tid på behandlingsbenken, har jernmannen Gini spilt hver kamp og han har vært i sitt livs form. Jeg håper ikke at jeg har jinxet ham her og nå, selv om dersom han skulle pådra seg en skade, vil det være langt mer trolig at det er som følge av overbelastning enn noe jeg skal ha skrevet. Husk det når du legger skylda på meg.

Han er glimrende. Han gjør det Klopp ber ham om å gjøre, selv om det betyr at han ofrer seg for å kunne dekke for andre eller ta initiativet selv for å få ting til å skje. Dette er det femte året han gjør dette, og han er blitt bedre for hver sesong. En kan bare tenke seg hvilke problemer vi ville fått om vi hadde solgt ham til Barcelona sist sommer.

For Guds skyld, betal ham det han skal ha. Få spillere fortjener en lønnsøkning mer enn denne karen.

GINI WIJNALDUM: For Guds skyld, betal ham det han skal ha. Få spillere fortjener en lønnsøkning mer enn denne karen.

GINI WIJNALDUM: For Guds skyld, betal ham det han skal ha. Få spillere fortjener en lønnsøkning mer enn denne karen.

JORDAN HENDERSON 9

Jordan Henderson betyr enormt mye for dette laget. Vi ville aldri ha sluppet inn sju mot Villa hvis han hadde vært på banen. Jeg antyder ikke at vi ikke hadde tapt, noe vi trolig hadde gjort da det var en av de dagene, men vi hadde ikke falt sammen på den måten. Ikke med Hendo der ute for å sette en standard.

Det er ingen tilfeldighet at han heller ikke spilte mot Watford forrige sesong da vi hadde en tilsvarende forferdelig kamp. Skipperen har blomstret til å bli en av de beste midtbanespillerne i Europa, og kanskje den beste lederen av dem alle.

Det er i grunn ironisk. Da han tok over kapteinsvervet, var det med skyggen til Steven Gerrard som en klam hånd liggende over seg, og han ville alltid lide ved sammenligninger med sin forgjenger. Han er ikke en bedre spiller enn Stevie var, veldig få er det, men kanskje er det slik at han nå faktisk er en bedre kaptein.

JAMES MILNER 7

Han synes ikke å vise sin alder i det hele tatt. Han er fortsatt den samme spilleren han var to, tre eller fire år siden. På enkelte områder kan det være at han muligens er bedre. Du vet hva du vil få fra ham hver gang han blir tatt ut på laget, uansett hvilken posisjon han blir bedt om å fylle. Hans beste kamp så langt denne sesongen var som høyreback mot Leicester.

Dessverre måtte han som følge av skadekrisen starte tre kamper på seks dager og nærmest uunngåelig pådro han seg en strekk.

NABY KEITA 5

Det er den samme gamle historien. Hvert år er det det samme. Han spiller noen kamper, han briljerer ikke, men gjør akkurat nok til at det gir deg håp om at han snart virkelig skal komme i gang og bli den spilleren vi trodde vi kjøpte, og så blir han skadet igjen. Deretter kommer han igjen om en måneds tid, og det samme skjer igjen. Det er som en ond sirkel.

Han er sjelden elendig, men det er ikke ofte han står fram heller. Han bare flyter rundt og spiller sine korte pasninger, gjør av og til en fin vending og kommer på et løp inn i straffefeltet, men det er liksom ikke helt nok. Selv når han har en god kamp, er han ikke helt den spilleren vi trodde vi fikk fra tysk fotball. Der så han ut som en liten kraftpakke som drev fra straffefelt til straffefelt, fikk inn taklinger, scoret susende langskudd, driblet seg forbi spillere som om de ikke var der. Nå? Han er en type spiller som Ronnie Moran pleide å si hadde mye snakk, men lite handling. Vel, det var ikke akkurat slik Ronnie ordla seg, i slike relativt høflige vendinger, men dere forstår at det dreier seg om en som ikke leverer det han lover.

Noen har fortsatt tro på ham, andre har helt gitt ham opp. Jeg begynner å lene meg stadig mer mot det siste, men er villig til å gi ham litt mer tid før jeg avskriver ham helt. For å si det sånn, med en helt skadefri tropp ville han ikke engang kommet på min benk. Jeg snakker om Fabinho, Hendo, Thiago, Gini, Curtis, Ox, Milner og trolig selv Shaqiri foran ham for øyeblikket.

XHERDAN SHAQIRI 7

Hva er det som skjer med Shaq? Hvordan har det seg at han er skadet hele tiden? Han var ikke slik tidligere i sin karriere, men det siste året har vært noe av et mareritt for ham. Han har nesten ikke spilt, men når han gjør det, forstår du hvor mye du savner ham når han ikke er der. For meg er han en klassespiller.

Han begynte sesongen på behandlingsbenken, men ble så kampklar og så bra ut. Han spilte i en midtbanetreer i ligacupen og gjorde det virkelig bra i hva som ikke var en naturlig posisjon for ham. Han var så innbytter et par ganger og utgjorde en forskjell med sitt overblikk og evne til å slå en perfekt veiet pasning.

Før han ble skadet igjen, og vi har ikke sett ham siden. Har de i det hele tatt sagt hvilken skade han har? Alt jeg har hørt fra Klopp, er at det er en «muskelskade» som han fikk kjenning med da han var med det sveitsiske landslaget. Jeg håper det ikke dreier seg om baksiden av leggen igjen siden det holdt ham utenfor nesten hele forrige sesong.

CURTIS JONES 8

Alle de skadene jeg har snakket om, har vært noe av en velsignelse for Curtis da han nå får spille nesten hver eneste kamp. Han har i tillegg spilt på et slikt nivå at det ikke vil være noen selvfølge at de mer etablerte spillerne får tilbake sin plass når de er klare igjen.

Hans talent har det aldri vært tvil om, men det som har skjedd i år, er at han er blitt mer moden. Før fikk han ballen og prøvde umiddelbart å gjøre noe med den, da det var slik da han spilte på gutte- og ungdomslagene og det stort sett fungerte med det talentet han hadde, men nå avventer han mer til det riktige øyeblikket kommer. Hans disiplin har vært utmerket de siste ukene, og han er ikke lenger enn ung spiller på grensen til troppen, han er et fullt ut opptatt medlem og en valgmulighet uansett hvem som måtte være tilgjengelig.

Over en hel sesong, hvor alle midtbanespillerne fikk likt med spilletid, hvem ville score mer enn Curtis? Kanskje Ox, men jeg tror ikke det ville være noen andre. Jones synes alltid å være en scoringstrussel, og jeg er overrasket over at han ikke har scoret mer. Avslutningen hans mot Ajax var det høy klasse over, og det i en kamp som var virkelig betydningsfull etter at vi hadde tapt mot Atalanta uka før.

CURTIS JONES: Over en hel sesong, hvor alle midtbane-spillerne fikk likt med spilletid, hvem ville score mer enn Curtis?

CURTIS JONES: Over en hel sesong, hvor alle midtbane-spillerne fikk likt med spilletid, hvem ville score mer enn Curtis?

DIEGO JOTA 9

Jeg var veldig fornøyd da vi signerte Diogo Jota da jeg mente han ville passe perfekt til måten vi spiller på. Jeg trodde imidlertid ikke han ville passe så perfekt inn umiddelbart som han har gjort. Han har vært utrolig fra dag én, og noe av det beste med det er at han har gjort det i alle de tre posisjonene framme.

Jeg trodde mesteparten av hans spilletid ville komme på venstreflanken, og at Sadio ville bli flyttet litt rundt eller bli hvilt de gangene Jota startet. Han har isteden hatt suksess på begge flankene, men vært aller best når han har spilt i midten.

ROBERTO FIRMINO 7

Han har hatt sine problemer denne sesongen, men for meg er det bare en fortsettelse av forrige sesong. Jeg synes ikke han hadde et spesielt bra år i fjor til tross for den suksessen som laget hadde. Han hadde sine øyeblikk, men manglet stabilitet. Han har ikke vært stabil denne sesongen heller, men jeg aner at han begynner å komme tilbake nå og at det verste er over.

Det blir gjort mye ut av mangelen på scoringer, men for meg er det først og fremst et problem hvis resten av spillet heller ikke er der. Du kan ikke vurdere Firmino og hva han bidrar med kun ut fra antall mål, selv om du vil forvente 15–20 fulltreffere fra en mann i hans posisjon. Bare han gjør alt det andre han kan gjøre for oss, er det ikke verdens undergang.

Men når han ikke scorer og spiller på den måten han gjorde tidlig i sesongen – ja, da er det et problem. Det at Jota har kommet inn som en genuin utfordrer, er flott for Klopp og for fansen, men også for Bobby. Kanskje hadde han havnet inne i en komfortsone, eller kanskje var det bare en dårlig periode. Uansett, hans plass var truet, og da han ble utelatt mot Atalanta og Jota smelte inn et hattrick i 5–0-seieren, var det et betydelig øyeblikk for Bobby.

Inntil da var ikke hans plass truet, men nå tror jeg mange ikke ville valgt ham hvis de bare skulle velge ut tre røde angripere. Klopp valgte derfor å ha med alle fire til kampen mot City da han ikke ønsket å ta Firmino ut av laget. Jeg tror ikke det var den beste formasjonen å bruke mot City, men jeg likte at Klopp viste en slik tillit til Bobby, og jeg likte at han prøvde å overraske City.

Det fungerte i 20 minutter, inntil City fant ut av det, men jeg tror ikke det er noe vi vil få se særlig ofte. Det betyr i så fall rotering med angriperne, og slik det ser ut nå, tror jeg det betyr at Firmino kan bli den som blir utelatt mest. I de siste ukene har han likevel lignet mer sitt gamle jeg. Han scorer ikke mye, men han er langt mer involvert og gir ikke bort ballen like mye som han gjorde.

Jeg har en magefølelse av at hans beste form er like om hjørnet, men hvis den ikke er det, er vi nå godt rustet til å håndtere det. Noe som ikke har vært tilfellet på noe tidspunkt tidligere under Jürgen Klopp.

MOHAMED SALAH 8,5

Det er lett å bli kritisk til Mo til tider, og jeg er utvilsomt i den kategorien. Han kan sløse frustrerende mye med sjansene og miste ballen for lett, men én ting du ikke kommer utenom, er at han holder det gående hele tiden, og det å spille mot ham må være et mareritt. Han stopper aldri å løpe mot forsvarere og bak forsvaret, og han er alltid en trussel.

Han startet sesongen i tilsynelatende utmerket forfatning, og selv om han vært noe opp og ned siden, totalt sett har han vært i topp scoringsform og det går mot at han blir vår toppscorer igjen, spesielt siden han som regel også er vår straffeskytter.

SADIO MANÉ 8,5

Sadio har ikke scoret fullt så mange mål som jeg hadde forventet, men spillemessig har han vært omtrent like eksepsjonell som forrige sesong. For det meste er han briljant, med et unntak hjemme mot Atalanta hjemme hvor han var så dårlig at det var helt latterlig. Den kvelden så det ut som at han ikke hadde spilt fotball før, men det var mer unntaket som bekreftet regelen.

TAKUMI MINAMINO 6
Jeg har virkelig ønsket at det skulle ta av for ham, men det har bare ikke skjedd. Han så veldig bra ut under pre-season, men etter at alvoret tok til, har han verken spilt mye eller fått vist seg fram de gangene han har fått sjansen. Det er ikke lett når de fleste av hans kamper fra start er i kamper hvor laget er betydelig redusert, og det ville vært lettere å vurdere ham i en toppet startoppstilling, men Takumi har ikke gjort nok til å fortjene det.

Han er busy, han presser godt, men han er ikke kjapp nok til å spille ute på kanten i en treer fremme, og han har ikke funnet seg til rette de gangene han har vært på midtbanen. Rollen til Bobby synes å være som skapt for ham, men han har ikke vært mer enn okay der heller. Og nå som Jota er kommet inn, er det ingen sjanse for at Minamino får særlig med spilletid der.

På lang sikt tror jeg muligheten hans til å etablere seg kun er som en boks til boks midtbanespiller, men konkurransen der er så intens at det vil være vanskelig for ham. Han er en god, liten spiller, og jeg har ikke lyst til å avskrive ham ennå, men jeg har en følelse av at grunnen til at vi signerte ham var at salgsklausulen var så lav at det ville ha vært tåpelig ikke å benytte seg av muligheten til å hente ham inn.

DIVOCK ORIGI 4

Det er vanskelig å se på Divock spille nå for tiden. Hans arv her er sikret etter hva han gjorde for et par år siden og i flere lokaloppgjør, men for øyeblikket ser han ut som en Buster Douglas etter at han knocket ut Mike Tyson. Det var hans øyeblikk, og etter det gjorde han ingen ting. Det er Origi etter 2018/19-sesongen.

Uansett hva som skjer vil vi alltid huske ham for hva han gjorde det året, men med fasiten i hånd burde han trolig ha reist videre ved enden av den sesongen. Med unntak av to scoringer mot Everton har han gjort absolutt ingen ting, og hver gang han nå spiller, gjør det meg bare så trist siden han er så langt unna det nivået som kreves.

Han vil være borte etter denne sesongen, om ikke før, men ikke vedd imot at han har et stort bidrag til i seg før det skjer.

DIVOCK ORIGI: Han vil være borte etter denne sesongen, om ikke før, men ikke vedd imot at han har et stort bidrag til i seg før det skjer.

DIVOCK ORIGI: Han vil være borte etter denne sesongen, om ikke før, men ikke vedd imot at han har et stort bidrag til i seg før det skjer.