De to siste turene til Villa Park har gitt tolv baklengsmål

Liverpool får i kveld en gylden mulighet til å revansjere to stygge bortetap mot Aston Villa.

Omstendighetene rundt kveldens kamp mot Aston Villa i FA-cupen var det ingen som kunne se for seg for et år siden. 14 personer tilknyttet førstelaget til Aston Villa - ti av dem spillere - er smittet av Covid-19. 

Det har ført til at hele førstelagsgruppen er satt i karantene, inkludert manager Dean Smith, og laget fra Birmingham planlegger å sende ut det som i all hovedsak blir et U18-lag når Liverpool kommer på besøk.

Tolv mål på to kamper

I en ekstremt tettpakket terminliste er ikke utsettelser et alternativ, og Villa hadde bare to alternativer - enten sende ut ungguttene eller trekke seg fra cuprunden. 

Det gir Liverpool mulighet til å få en søt revansje etter at det på de to siste borteturene til Villa Park er blitt sluppet inn hele tolv scoringer. 5-0- og 7-2-tapene kom på to helt forskjellige måter, og det ene resultatet var langt mer sjokkerende enn det andre.

TAP: Ungguttene kjempet tappert, men røk på 5-0-tap mot Aston Villa i ligacupen.

TAP: Ungguttene kjempet tappert, men røk på 5-0-tap mot Aston Villa i ligacupen.

For da de to lagene møttes i ligacupen desember 2019 ble det etter hvert klart at Aston Villa ville være svært store favoritter til å ta seg til semifinalen. Og omstendighetene var på sett og vis ganske like som i kveld - bortsett fra at Covid-19 var byttet ut med klubb-VM i Qatar, og det var Liverpool som måtte sende ut ungguttene.

Måtte bruke ungguttene

Etter triumfen i Champions League fikk Liverpool innpass i VM for klubblag der de møtte vinnere fra andre kontinenter i kampen om å bli kronet verdens beste klubblag. 

At de en sjelden gang under Jürgen Klopp hadde tatt seg til kvartfinale i en hjemlig cup kunne ikke passet dårligere. Kvartfinalen på Villa Park ble nemlig satt opp dagen før Liverpool skulle møte Monterrey i VM-semifinalen. I Qatar. 

I England var det ingen nåde da Liverpool forsøkte å flytte kampen. Så da reiste hele førstelagstroppen og trenerteamet til VM, mens Neil Critchley ledet ungguttene som tappert forsøkte å sende de røde videre i ligacupen.

De viste prov på godt spill, men det ble etter hvert gutter mot menn og Villa vant 5-0. De tok seg helt til finalen i ligacupen, der Manchester City ble for sterke.

Stortap i ligaen

Ti måneder senere skulle lagene møtes igjen på Villa Park, denne gangen i Premier League. Også da under de spesielle omstendighetene som etter hvert har blitt mer vanlig for spillerne - tomme tribuner grunnet pandemien som har herjet i snart et år. 

Der storseieren i ligacupen var langt fra noe sjokk for de fleste, var det ingen som kunne forutse det som skulle skje 4. oktober 2020. Et Liverpool-lag som verken var rammet av stopper- eller skadekrise ble tatt fullstendig på senga av et imponerende Villa-lag. 

Til pause stod det 4-1, og Liverpool-supporterne måpte samtidig som de håpet på et comeback i kjent stil, men andre omgang ble ikke noe bedre, og hjemmelaget ga seg ikke før det stod 7-2 på resultattavla. Liverpools største tap i Premier League-historien og en flau aften for Jürgen Klopps menn. 

De får ikke møte den samme gjengen for å ta revansje i kveld, men har likevel muligheten til å påføre Aston Villa et tap som skriver seg inn i historiebøkene dersom de tar en forventet storseier i kveld.

Om Klopp velger å sende ut sine beste spillere når motstanden er mer eller mindre et U18-lag, gjenstår å se. Det virker uansett sikkert at det lukter scoringer på Villa Park i kveld.