Slik har Klopp kommet under huden på Mourinho

Jose Mourinho har bare vunnet en av åtte kamper mot Jürgen Klopp etter at sistnevnte ble Liverpool-manager, og det er ikke tvil om at tyskeren er blitt et irritasjonsmoment for den humørsyke portugiseren.

Så sent som i desember vant Liverpool 2-1 over Jose Mourinhos Tottenham, og det er ikke tvil om at det falt portugiseren tungt for brystet.

Det var nemlig en svært agitert og bitter Jose Mourinho som stilte til intervju etter tapet i toppkampen på Anfield.

Mourinho hevdet at det beste laget tapte, og benyttet også anledningen til å kritisere Jürgen Klopp for tyskerens oppførsel på sidelinja.

– Jeg fortalte Klopp at det beste laget tapte, og han var ikke enig, men det er hans mening, sa Mourinho.

– Dersom jeg oppfører meg på samme måte som ham på sidelinja, så får jeg ikke være der lenger. Av en eller annen grunn behandles jeg annerledes.

Jürgen Klopp hadde naturlig nok et helt annet syn på dette enn Mourinho:

– Mourinho sa ingenting til meg om min oppførsel på sidelinja. Jeg trodde han sa det beste laget tapte. Det var ingen opphetet diskusjon i det hele tatt. Jeg trodde han spøkte, men han gjorde ikke det. Så det var det, kommenterte Liverpool-manageren.

Bare tre dager senere gikk Mourinho ut i pressen og uttalte at det var feil at Klopp ble kåret til verdens beste manager i 2020 av FIFA.

Mistet jobben etter tap for Liverpool

Portugiseren har tapt begge kampene han har ledet Spurs mot Liverpool, da de røde også vant 1-0 på Tottenham Hotspur Stadium for litt over ett år siden.

Faktisk har Klopp gått seirende ut av de tre siste duellene mot Mourinho, da Liverpool slo Mourinhos Manchester United 3-1 i desember 2018. Etter den kampen mistet «The Special One» jobben i United. Han fikk sparken to dager senere.

Portugiserens eneste seier over Klopp kom imidlertid under hans tid på Old Trafford, da hans United-lag vant 2-1 på hjemmebane i mars  for snart tre år siden.

Jürgen Klopp kom under huden på Mourinho allerede i sin første kamp mot portugiseren etter at tyskeren kom til England. Klopps første seier i Premier League kom nemlig da Liverpool noe overraskende vant 3-1 på Stamford Bridge på oktobers siste dag i 2015.

– Jeg har ingenting å si, jeg har ingenting å si. Jeg beklager, jeg har ingenting å si, var det eneste en presset Chelsea-manager liret av seg i TV-intervjuet etter å ha blitt senket av to scoringer fra Philippe Coutinho og et mål av Christian Benteke.

Snaue to måneder senere fikk han sparken i Chelsea etter å ha tapt ni av 16 ligakamper den sesongen.

Mellom denne seieren og det nevnte tapet på Old Trafford, spilte Liverpool uavgjort i tre kamper på rad mot Mourinhos lag, da portugiseren valgte å parkere bussen foran egen 16-meter i sine tre første kamper mot Liverpool som United-manager.

Tar vi med møtene mellom Klopp og Mourinho mens de var managere i henholdsvis Borussia Dortmund og Real Madrid, har portugiseren bare vunnet to av tolv kamper mot Klopp, mens tyskeren har gått seirende ut av halvparten av de tolv duellene.

Ikke noe vennskap

Foran torsdagens oppgjør har Mourinho uttalt at han har respekt for Jürgen Klopp, men at tyskeren ikke er noen venn av ham. 

– Jeg er ikke noen venn av Jürgen, da jeg aldri har tilbrakt tid sammen med Jürgen.

– Når du har noe felles, og kjenner en person godt, kan du si at jeg liker ham, og at han er min venn, eller du kan si at du ikke liker ham, og at han ikke er min venn. Men jeg har kun møtt Jürgen fem minutter før kamp og fem minutter etter kamp.

– Hva kan jeg si om Jürgen? Han er en kollega som jeg respekterer, og som jeg ikke har noen problemer med. Jeg tror han har det samme forholdet til meg. Det er ingen problemer mellom oss i det hele tatt.