West Hams dødelige duo

Vi har sett nærmere på West Hams giftigste spillere.

West Ham har så langt denne sesongen levert over alle forventninger. Da David Moyes tok over laget i romjulen i fjor, var det en hard kamp for å holde plassen som stod på menyen for vårsesongen. 

Plassen ble holdt, og denne sesongen har det virkelig svingt av The Hammers. Spesielt anført av en dødelig duo, har de imponert såpass at de ligger på femteplass, kun to poeng bak Liverpool.

Vi har sett nærmere på Michail Antonio (30) og Tomas Soucek (25), West Hams to farligste spillere. 

I form

Michail Antonio har virkelig fått opp dampen etter at fotballen ble startet opp igjen etter koronapausen i fjor. Fra å stå med to scoringer fram til mars, endte han forrige sesong på ti scoringer etter fantastisk form i sommer.

Den formen har fortsatt, selv om han har slitt noe med skader denne sesongen. Blant annet måtte han stå over oppgjøret mellom Liverpool og West Ham på Anfield i høst, som de røde vant 2-1. 

Antonio står med 13 scoringer på 21 kamper siden fotballen startet opp igjen i sommer. Denne sesongen har han scoret fem ganger, og han er West Hams giftigste angriper, som tilsynelatende har funnet formen igjen. 

De siste tre kampene har gitt to scoringer og en målgivende pasning for et West Ham som står med fire strake seiere i Premier League. 

Kraftplugg og måltyv

Antonio har i løpet av sine år i West Ham gått fra å være kantspiller til å bli en skikkelig spydspiss. I analyseverktøyet Instat kan vi se at samtlige scoringer de siste to sesongene har kommet innenfor 16-meteren. Antonio er en skikkelig luring når det kommer til å snike seg inn bak forsvarsrekka. I tillegg er han god til å posisjonere seg i boksen, og er en kraftplugg det er vanskelig for forsvarsspillere å få has på. 

Michail Antonio er livsfarlig i boksen. Alle hans scoringer siden starten av forrige sesong har vært innenfor 16-meteren.

Michail Antonio er livsfarlig i boksen. Alle hans scoringer siden starten av forrige sesong har vært innenfor 16-meteren.

Michail Antonio viser fram alle sine ferdigheter når han setter inn en kunstscoring mot Manchester City.

Michail Antonio viser fram alle sine ferdigheter når han setter inn en kunstscoring mot Manchester City.

Antonio viste spesielt fram sine egenskaper da han sendte laget sitt i ledelsen mot Manchester City i høst. Han mottok et i utgangspunktet vanskelig innlegg og måtte ta ballen imot med ryggen vendt mot mål, og under press fra en City-forsvarer. 

Han svarte med å trikse ballen opp og saksesparke ballen i mål bak Ederson. 

30-åringen viste ikke bare sin styrke og sine avslutningsegenskaper, men også teknikk og akrobatikk. Alle faktorer som gjør at han er fryktelig å møte for forsvarsspillere. 

Røverkjøp fra Tsjekkia

Det var ikke mange som hadde hørt om Tomas Soucek da West Ham lånte midtbanespilleren fra Slavia Praha i fjor. 

Men tsjekkeren har i løpet av et år tatt Premier League med storm, og vist seg som en målfarlig midtbanespiller. 

De som hadde gjort hjemmeleksen sin visste hva Soucek hadde å by på allerede før han kom. De to foregående sesongene hadde han scoret henholdsvis 19 og 16 mål for klubb- og landslag, og han har fulgt opp i England. 

West Ham gjorde overgangen permanent i sommer, og det har betalt seg. Soucek har scoret ti Premier League-mål på 23 kamper for klubben - sju av målene har kommet denne sesongen, og to av dem så sent som på tirsdag. 

Livsfarlig i boksen

I likhet med Antonio er det inne i 16-meteren Soucek liker å operere. 

Samtlige mål denne sesongen har kommet inne i boksen, og de aller fleste avslutningsforsøkene til tsjekkeren kommer også innenfor 16 meter. 

I likhet med Antonio scorer Soucek kun innenfor 16-meteren. Scoringene er de røde G-ene, mens de sorte er avslutninger på mål.

I likhet med Antonio scorer Soucek kun innenfor 16-meteren. Scoringene er de røde G-ene, mens de sorte er avslutninger på mål.

Tomas Soucek rager høyt og stanger inn et utlikningsmål mot Leeds.

Tomas Soucek rager høyt og stanger inn et utlikningsmål mot Leeds.

Det er ikke så rart, for det er på dødball han er på sitt aller farligste. Med sine 192 centimeter er han dødelig i lufta, noe vi har sett flere eksempler på denne sesongen. 

Men Soucek kan også dukke opp i åpent spill og plukke opp innlegg eller andreballer. Han er en ekte målsnik det er vanskelig å få has på.

Liverpool er ventet å stille med det ferske stopperparet bestående av Jordan Henderson og Nat Phillips. De skal få litt å bryne seg på mot West Hams dødelige duo.