Ingen manager i Premier League-historien har en høyere seiersrate mot Liverpool på hjemmebane

Den nye Watford-manageren har gode tall å vise til mot Liverpool.

Claudo Ranieri leder Watford for aller første gang når Liverpool kommer på besøk til Vicarage Road lørdag. Italieneren har vunnet fire av sine fem hjemmekamper i Premier League mot Liverpool. Han har dermed den høyeste seiersraten på hjemmebane mot Liverpool i Premier League-historien.

De fire siste managerne som møtte Liverpool i sin første kamp som managere for ny klubb tapte imidlertid alle som en. Det var Manuel Pellegrini, Daniel Farke, Nigel Pearson (Watford) og Marcelo Bielsa.

Den forrige manageren som ledet sitt lag til seier over Liverpool i sin første kamp for sin nye klubb var Craig Shakespeare, som tok over etter nettopp Ranieri i Leicester i 2017.

Har nesten like mange Premier League-kamper som manager som Klopp

Ranieri har 225 kamper på baken som Premier League-manager. Det er to mindre enn Jürgen Klopp har, opplyser Watford på sine offisielle nettsider.

– Han er en veldig god trener. Han har vunnet alt og jeg glad for å møte ham på lørdag, sier Ranieri om Klopp.

– Jeg så på treningsøktene hans for lenge siden, da han var i Dortmund.

– Det vil bli en bra kamp. Jeg må forberede meg godt.

Liverpool ligger på andreplass i Premier League før kampen, med med 15 poeng på sju kamper. Watford er nede på 15. plass, med sju poeng på like mange kamper. Gultrøyene står bokført med to seiere, en uavgjort og fire tap.

Claudio Ranieri mot Liverpool

Første møte siden februar 2020

Dette er det første Premier League-møtet mellom Watford og Liverpool siden februar 2020, da The Hornets vant 3-0 og fikk satt en stopper for Liverpools rekordlange rekke på 44 kamper uten nederlag, og tangering av klubbrekorden på 18 Premier League-kamper med seier.

Det tapet endte også en rekke på åtte Liverpool-seiere på rad mot gultrøyene. De røde har aldri tapt to ligakamper på rad mot Hertfordshire-klubben.

Seks av de sju Premier League-kampene mellom Watford og Liverpool på Vicarage Road har resultert i at minst ett av lagene har scoret tre mål. Watford har gjort det tre ganger og Liverpool fire ganger. 

Alle utenom to av Liverpools mål denne sesongen har kommet fra en posisjon inne i straffefeltet, mens samtlige av Watfords mål har blitt scoret fra en posisjon inne i feltet.

Salah og Mané trives mot Watford

Mohamed Salah står bokført med åtte mål på seks Premier League-kamper mot Watford, inkludert hans aller første scoring for Liverpool i august 2017.

Ismaila Sarr var involvert i alle tre Watfords mål mot Liverpool i den forrige kampen mellom lagene. Han scoret to og hadde en målgivende pasning da Watford vant 3-0 i februar 2020.

Sadio Mané har vært direkte involvert i ni mål på sju Premier League-kamper mot Watford for Liverpool. Han har fire målgivende pasninger mot The Hornets. Det er flere enn han har mot noen annen Premier League-klubb.

Etter å ha tapt seks av sju Premier League-kamper i februar og mars er Liverpool nå ubeseiret i sine siste 17 i toppdivisjonen. Ingen andre lag i de fire øverste divisjonene i England har gått ubeseiret lenger på det nåværende tidspunkt. 

Watford - Liverpool spilles på Vicarage Road lørdag klokken 13.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.