Flere nøkkelspillere nærmer seg sine siste 18 måneder under kontrakt

Slik er kontraktssituasjonen for Liverpools spillere.

2021 har vært året der Liverpool FC har valgt å bruke penger på å forlenge med de spillerne en allerede har, heller enn å bruke store summer på overgangsmarkedet.

Én etter én har Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Fabinho, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Harvey Elliott og Jordan Henderson signert nye langtidskontrakter med klubben.

Siden 31 år gamle Henderson skrev under på en ny fireårskontrakt helt i slutten av august, har det meste handlet om Mohamed Salah. Liverpools storscorer har vært i fantastisk form denne sesongen, og er fortsatt på den kontrakten han signerte etter sin eventyrlige debutsesong. Den går ut sommeren 2023 – og 18 måneder er ikke lenge for en så ettertraktet spiller som av mange blir kalt verdens beste for øyeblikket.

Salah kan bli klubbens best betalte gjennom tidene

Situasjonen til Salah er komplisert. Fordi han presterer som han gjør, vil han forvente å bli betalt deretter. Samtidig nærmer han seg en slik alder at dette trolig blir hans siste store kontrakt. Når hans neste avtale går ut, vil han med all sannsynlighet være 33 år gammel, og uten noe mulighet for å få igjen store penger ved videresalg.

Det har vært snakk om summer opp mot 400 000 pund, en forpliktelse på 80 millioner pund over fire år. Jürgen Klopp har ikke lagt skjul på at han ønsker å beholde Salah, og spilleren selv har sagt at han ønsker å bli i klubben, men så langt har det ikke blitt underskrevet noe.

Dersom egypteren signerer en ny avtale, blir han klubbens best betalte spiller gjennom tidene.

Langt ifra den eneste

Samtidig som alt i media har handlet om Salah, er det flere nøkkelspillere som nå har avtaler som nærmer seg slutten.

Sadio Mané har vist veldig fin form denne sesongen, og er en av spillerne det tidligere har vært hevdet at Liverpool vil prioritere i kontraktsforhandlingene. Mané fyller 30 år i april.

Roberto Firmino er en annen som har avtale som går ut i 2023. Han fylte 30 år i oktober.

Naby Keita blir 27 år i februar, og kan muligens være en spiller som får ny kontrakt for at Liverpool skal beskytte spillerens verdi. Han er i en alder som gjør at en potensielt kan få penger for ham, dersom Michael Edwards og Klopp ønsker å selge.

Alex Oxlade-Chamberlain har nå fylt 28 år, og har blitt linket bort etter at John Cross i The Mirror skrev at han ville vurdere å dra til en annen klubb i jakt på mer regelmessig spilletid. Han har også en kontrakt som går ut i 2023.

Èn avgjørelse å ta før neste sommer

Liverpool har tre førstelagsspillere som har kontrakter som går ut 30. juni 2022.

Ben Woodburn har blitt sendt på lån til Heart of Midlothian i skotsk Premier League, og gjør sakene sine bra i Skottland. Han er lånt ut for hele sesongen – og er på utgående kontrakt. Trolig har han spilt sin siste kamp for Liverpool, og forlater klubben til sommeren. Klubbens yngste målscorer gjennom tidene har nå fylt 22.

Loris Karius er denne sesongen i Liverpool, og har status som fjerde- eller femtekeeper. Han er på utgående kontrakt, og fortsatt på den avtalen han signerte da han kom fra Mainz i 2016. Han skal være ønsket av Basel, og kan komme til å avbryte kontrakten tidlig for å signere for den belgiske klubben i januar dersom det ikke blir en kort låneavtale med mulighet for permanent kontrakt sommeren etter.

Kontraktssituasjonen i LFC


2022:

James Milner
Loris Karius
Ben Woodburn

2023:

Mohamed Salah
Sadio Mané
Naby Keita
Roberto Firmino
Alex Oxlade-Chamberlain
Adrian
Marcelo Pitaluga

2024:

Jürgen Klopp
Thiago Alcantara
Joel Matip
Joe Gomez
Takumi Minamino
Divock Origi

2025:

Virgil van Dijk
Trent Alexander-Arnold
Jordan Henderson
Neco Williams
Kostas Tsimikas
Diogo Jota
Curtis Jones
Nat Phillips
Ben Davies

2026:

Fabinho
Andy Robertson
Caoimhin Kelleher
Ibrahima Konaté
Harvey Elliott
Rhys Williams

2027:

Alisson Becker

Den eneste avgjørelsen Klopp og Edwards må ta denne sesongen, er hvilken rolle James Milner skal få videre. Milner fyller 36 år tidlig i januar, og er på utgående kontrakt. Det ligger i kortene at veteranen kan bli en del av et trenerteam, og vi har sett at han er på plass for å se U19-laget i UEFA Youth League utenom egen «arbeidstid». Samtidig er han veldig godt trent, og en kan godt se for seg at han vil ta enda en sesong. Det var oppsiktsvekkende da Milner signerte en treårskontrakt i 2019, men det vil ikke være spesielt overraskende om han signerer en ny korttidsavtale når våren kommer.