En reise gjennom kultheltens mest ikoniske mål

Divock Origis karriere med de røde har vært en berg-og-dalbane. Dette er hans mest ikoniske øyeblikk for Liverpool.

Divock Origi har noe med seg som er helt spesielt. Når belgieren først får sjansen til å vise seg fram ender det ofte opp i legendariske øyeblikk.

Han har sendt Liverpool til Champions League-finale, scoret i en Champions League-finale og scoret målet som kanskje er det merkeligste Merseyside-derby målet av dem alle.

Spissen har etter hvert blitt en kulthelt, ikke bare i Liverpool, men i hele fotballverden. Forrige helg scoret han enda et viktig mål for Liverpool, i en kamp hvor de røde stanget mot Wolves-forsvaret i over 90 minutter. I midtuken ble han matchvinner på San Siro. Da er det på tide med et lite tilbakeblikk.

Twitter-brukeren aveek18 har tatt seg friheten til å sette opp det han mener er belgierens største øyeblikk i den røde drakten.

Dette er ti av Origis mest ikoniske øyeblikk i Liverpool:

10. Skorpion-målet mot Preston

Tidligere i høst spilte Origi og Liverpool en ligacupkamp mot Championship-klubben Preston. Liverpool vant 2-0, men det var belgierens spesielle mål som ble diskutert mest etter kampen. Han slo nemlig til med et realt skorpionspark.

Etter et blokkert skudd fra høyreback Neco Williams faller ballen til Origi på femmeteren. Belgieren velger en litt uvant scoringsmetode, nemlig å sparke ballen med baksiden av skoen og over seg selv. Målet går inn bak Prestons-keeper og et veldig spesielt mål var et faktum på Deepdale.

9. Liggende brassespark på overtid

For to år siden kom Arsenal til Anfield i ligacupen. Liverpool startet med et b-preget mannskap mot et toppet Gunners-lag. Kampen svinge fram og tilbake. På resultattavlen stod det 5-5 etter ordinær tid. De røde hadde kommet tilbake fra både 1-3 og 2-4 tidligere i kampen da det stod 5-4 til Arsenal i det 94. minutt.

De fleste forventet en skuffende exit, men Divock Origi hadde andre planer denne kvelden. Neco Williams kommer nedover høyresiden og legger et fint innlegg utover i feltet. Origi må ut å hente ballen litt, men får et fantastisk treff på ballen.

Liggende halvveis bakover klarer belgieren å vri foten på mål og ballen forsvinner bak en forfjamset Bernd Leno i Arsenal-målet i det 94. minutt. Anfield eksploderer og Liverpool vinner den påfølgende straffesparkkonkurransen. Origi satte også ballen i nettet på sin straffe.

8. Starter snuoperasjonen mot Dortmund

I Jürgen Klopps første sesong som Liverpool-trener møtte han sin gamleklubb Dortmund i Europa League-kvartfinalen. Den første kampen hadde endt 1-1 i Tyskland og nå skulle Liverpool spille seg til videre europaspill i egen storstue.

Allerede etter ni minutter stod det 2-0 til Dortmund, og alt håp virket ute for et Liverpool-lag som var sulteforet på europeisk suksess. Etter 48 minutter begynner den ikoniske snuoperasjonen, og hvem starter den? Divock Origi. Belgieren blir spilt gjennom av Emre Can og setter ballen sikkert bak Dortmunds-keeper.

Noen minutter senere scorer Marco Reus igjen for tyskerne, men denne kvelden skulle være Liverpools. 2-2 og 3-2 kommer fortløpende og et minutt på overtid stiger Dejan Lovren til værs og sender Anfield-publikummet til himmels.

Liverpool var videre, etter å ha snudd kampen fra 1-3 til 4-3 på 25 minutter!

7. Scoringen mot Newcastle

På våren i 2019 kjempet Liverpool på to fronter, for to trofeer. De røde hadde akkurat tapt 0-3 for Barcelona i Champions League og knivet med Manchester City om Premier League-trofeet. Mellom de to Champions League-kampene mot den katalonske klubben var det en viktig bortekamp mot Newcastle på St. James Park.

Liverpool var avhengige av å vinne kampen for å holde tritt med Manchester City, men det skulle vise seg å være en vanskelig oppgave. Etter 86 minutter stod det 2-2 på resultattavlen samtidig som Xherdan Shaqiri stod klar for å ta et frispark på høyreside av Newcastle 16-meter. Sveitseren leverer en god ball og Origi får akkurat nok kraft i headingen sin.

Ballen dupper over Newcastle-keeper Dubravka og belgieren blir matchvinner i en livsviktig kamp for Liverpool.

6. Forrige helg på Molineux

Divock Origis mål mot Wolverhampton er kanskje ikke så ikonisk enda, men om Liverpool ender opp med ligatittelen denne sesongen vil det være en av kampene man vil gå tilbake til. Belgieren har spilt lite denne sesongen, men han kommer inn, leverer varene og blir matchvinner i 95. spilleminutt mot ulvene.

Om øyeblikket ikke er verdig en slik liste enda er det iallfall et veldig viktig mål i en sesong Liverpool kommer til å kjempe en tett kamp med Chelsea og Manchester City om ligagullet. De to poengene belgieren reddet i dag kan bli livsviktige å ha i mai.

5. Champions League-finalen

I 2019 vant Liverpool Champions League-trofeet for første gang siden den legendariske Istanbul-kvelden i 2005. Året før tapte Klopps menn i finalen, men det ble ikke gjentakelse mot Tottenham på Wanda Metropolitano. I kampens 25. sekund skaffer Sadio Mané straffe, som Salah ekspederer i nettet bak Hugo Lloris. De neste 85 minuttene er det neglebiting og nervøsitet hos samtlige Liverpool-supportere.

I det 58. minutt kommer Divock Origi på for Roberto Firmino. Tottenham hadde hatt et par sjanser i 2. omgang, og det var absolutt ikke sikkert at de røde skulle klare å holde på ledelsen hele veien inn. I det 87. minutt slår James Milner inn en corner. En dårlig klarering fra Jan Verthongen gjør at Divock Origi får tak i ballen og legger ballen perfekt til rette med sin første berøring.

Resten er historie.«Divock Origi. He has won the european cup for Liverpool!» skrikes det fra LFC TVs kommentatorer og et nytt historisk mål var scoret av Liverpools belgiske spiss.

3. og 4. Corner taken quickly.....

Liverpool var ferdig. Ute av Champions League. 1,01 stod det i odds på at Barcelona skulle ta seg videre til Champions League-finalen i 2019. Etter 0-3 i sekken på Camp Nou i det første oppgjøret var det kanskje naturlig å tenke dette, men Liverpool-spillerne hadde ikke mistet troen. Selv med Mohamed Salah og Roberto Firmino på sidelinjen med skade. Sadio Mané, Xherdan Shaqiri og Divock Origi startet kampen for Liverpool den fantastiske mai-dagen for to og et halvt år siden.

Divock Origi åpner snuoperasjonen med scoring etter bare bare syv minutter når han står riktig plassert etter et Henderson-skudd. Resten av 1. omgangen har katalanerne flere store sjanser, men Alisson holder Liverpool inne i kampen. I pausen blir Robertson byttet av med skade. Inn kommer Gini Wijnaldum, og han skal spille en viktig rolle. I løpet av hans første ti minutter på banen scorer nederlenderen to mål og gir Liverpool en 3-0 ledelse inn mot slutten av kampen.

Når det klokken bikker 79 minutter stiller Trent Alexander-Arnold seg opp for å slå et hjørnespark. Inne i feltet er Divock Origi helt ledig, og Barcelona-spillerne følger ikke med på Liverpools plan. Innlegget blir tatt hurtig, Origi treffer ballen med innsiden av høyrefoten og limer ballen opp i krysset bak Ter-Stegen. «Mirakelet er fullbyrdet» kommenterer Alsaker på TV 2s sending når snuoperasjonen er et faktum. Divock Origi spilte en hovedrolle i en «umulig» oppgave for de røde.

2. Derby på Anfield og 90+6

Liverpool mot Everton og Merseyside-derby på Anfield. Datoen er 2. desember 2018. Etter tretten spilte serierunder var Liverpool ubeseiret i Premier League og knivet med Manchester City om tittelen. Divock Origi satt på benken og så på en ganske jevnspilt affære mellom naboene i Liverpool. De røde startet med hele stjernegalleriet framover. Salah, Mané og Firmino var med, men hadde ikke klart å straffe Everton. Det gikk mot en kjedelig og skuffende poengdeling da Divock Origi stod klar på sidelinjen i det 84. minutt.

Like etter belgieren entrer banen får han en kjempesjanse på Trent Alexander-Arnold corner. Van Dijk får hodet på ballen og sender den videre til Origi, som står helt ledig på bakerste stolpe. Pickford hopper mot ballen, men Origi får en fot på den først, men dessverre for de røde går den rett i tverrligger og og ut igjen. Lite visste folk at det var de samme spillerne som skulle ta del i et av de mest absurde målene Anfield-publikummet noen gang hadde sett.

Klokken bikker 95 minutter når Trent Alexander-Arnold mottar ballen fra Alisson på høyresiden av midtbanen. Et langt og dårlig innlegg blir headet unna av Everton-midtstopper Yerri Mina. Van Dijk står klar på 16-meter og skyter klareringen på direkten med sin høyrefot. Ballen blir sparket rett opp i luften og det er et elendig forsøk av nederlenderen, som snur seg vekk fra mål og er tydelig irritert over egne prestasjoner.

Ballen er på vei mot nettaket når Pickford slår den inn igjen mot banen. Den treffer tverrliggeren og faller perfekt ned i femmeteren. Og hvem står på det perfekte stedet til den perfekte tiden? Divock Origi. Belgieren treffer ballen med et kontant hodestøt og ekspederer ballen forbi en forfjamset Pickford og bak i nettmaskene. Anfield eksploderer og et helt ikonisk mål er scoret, i det perfekte øyeblikket, mot den perfekte motstanderen. 90+6 og 1-0 Liverpool!

1. Den bisarre feiringen etter 2-2 mot West Bromwich

Jürgen Klopp var inne i sin tredje måned med Liverpool da et nedrykkstruede West Bromwich-lag kom på besøk til Anfield. Den gangen hadde ikke tyskeren kommet i gang med å bygge det fantastiske laget de røde har i dag. Benteke var på topp, Lovren og Skrtel i midtforsvaret og Mignolet stod i mål for et Liverpool-lag som hadde prestert dårlig hele høsten. Stemningen var laber, men Klopp hadde andre planer. Isolert sett er 2-2 et skuffende resultat, men det var scenene etter kampen som fremdeles blir snakket om seks år senere.

Jordan Henderson og James Milner er de to eneste nåværende Liverpool-spillerne som startet kampen på Anfield. På benken satt Roberto Firmino og en ung Divock Origi klar for å gjøre en forskjell som innbyttere. Liverpool presset West Brom i hele kampen, men det stod likevel 1-2 til gjestene i det 73. minutt da ringreven Jonas Olsson scoret for The Baggies. Noen minutter senere ble Dejan Lovren tatt av for Divock Origi i et forsøk på å utligne.

De røde presset og presset og fikk til slutt utligningen i det 96. minutt! Målscorer? Divock Origi. Belgieren får ballen av Henderson ute til venstre før han dribler av en West Brom-spiller og skyter et lav skudd, via en annen West Brom-spiller og i mål, bak Boaz Myhill i Baggies-buret. Et voldsomt jubelbrøl kommer fra The Kop og Origi løper mot fansen for å feire, men det er ikke selve målet som er ikonisk i denne kampen.

Etter dommeren blåser av kampen er det ingen tvil om at det er to poeng tapt og ikke et poeng vunnet for de røde, men så gjør Jürgen Klopp noe uventet. Han henter inn alle spillerne og drar de bort mot The Kop og «feirer» overtidsmålet til belgieren. Etter kampen fikk tyskeren mye kritikk for å feire et skuffende resultat mot et bunnlag som West Brom var, men det har siden blitt et ikonisk bilde på hva Klopp ville få til med Liverpool. Han ville ha en rød tråd mellom spillerne og fansen. I videoen i toppen er det ingen tvil om at supporterne satt pris på gesten. For hvert trofé han har tatt, og kommer til å ta med Liverpool, vil tyskerens handling denne kvelden blir mer og mer et bilde på hva han ville utrette og til slutt fikk til på Anfield. Ikonisk!