Dette skriver avisene etter seier på San Siro: «Liverpool gjorde en tilsynelatende tøff gruppe til latter»

Det var mange ting å glede seg over på San Siro tirsdag kveld. Dette skriver de engelske avisene etter seks seiere på seks forsøk.

James Pearce i The Athletic skriver at det var mye å glede seg over i tirsdagens seier. 

«Mohamed Salah satte ny klubbrekord med syv mål i gruppespillet. Da han utliknet etter Fikayo Tomoris ledermål, ble egypteren også den tredje raskeste Liverpool-spilleren til å nå 20 ligamål i en sesong. Bare Ian Rush (8. november 1986) og Roger Hunt (25. november 1961) har klart det på et tidligere tidspunkt».

«Divock Origi så energisk ut etter å ha vært helten på Molineux i helgen. Han kunne juble for nok en matchvinnerscoring - hans første Champions League-mål siden 2019-finalen mot Tottenham». 

«Joe Gomez og Naby Keita gjorde sine comeback fra skade, og Alex Oxlade-Chamberlain var dynamisk og på sitt beste». 

Pearce peker også på at det var en strålende kveld for akademiet.

«Tyler Morton, som bare startet sin tredje kamp, var så rolig på midtbanen og så ut som ekte vare hele veien. Jevnaldrende Max Woltman fikk sin debut sent i kampen, mens Conor Bradley fikk et nytt innhopp. Seks spillere i tirsdagens kamptropp har vært i klubben siden de var seks eller sju år gamle - Morton, Woltman, Alexander-Arnold, Neco Williams, Harvey Davies og James Norris». 

I tillegg peker Pearce på at Jürgen Klopp har ledet laget til seks seiere samtidig som han har klart å hvile Virgil van Dijk i halvparten av kampene.

Origi med ny påminnelse

Mike McGrath i The Telegraph trekker frem Divock Origi.

«Divock Origis status som kulthelt i Liverpool var etablert for lenge siden, men på San Siro kunne han plusse på enda et viktig mål til samlingen sin. Fire dager etter at han reddet laget sitt med overtidsmålet mot Wolves, var han på plass med en heading som sikret at Jürgen Klopps lag blir det første engelske noensinne til å gå videre fra Champions League-gruppen uten å ha avgitt poeng.

«Det var kanskje ikke like minneverdig som målet i 2019-finalen, men Origi fortsetter å minne oss på sine kvaliteter. Klopp sier at det å være en spiller i verdensklasse ikke nødvendigvis betyr at du får spille fast for Liverpool. Det er Origi et bevis på. Han viste at han er kjølig foran mål der andre kanskje sløser med sjansene».

«Scoringen hans sørget for at AC Milan ender sist i gruppen. Tidligere i kampen hadde Mohamed Salah gjort sitt beste for å gjøre en tilsynelatende betydningsløs kamp for Liverpool om til en begivenhet».

Seier på sparebluss

«I en gruppe med europeiske tungvektere levde Liverpool opp til standarden. Jürgen Klopps reservepregede lag tok seg greit av AC Milan, akkurat som litt mer gjenkjennelige lagoppstillinger hadde gjort med Atletico Madrid og Porto», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Mohamed Salah sikret nok en milepæl ved å score sitt tyvende mål for sesongen da Liverpool snudde kampen og slo de italienske gigantene. Og det på sparebluss. Klopp valgte faktisk å gi 18-åringene Conor Bradley og Max Woltman et kort innhopp på San Siro».

Også Hunter må trekke frem Origi.

«Divock Origi, legenden som manageren liker å kalle ham, sikret seieren med sitt andre mål på fire dager. Liverpool gjorde en tilsynelatende tøff gruppe til latter da de endte elleve poeng foran de spanske mesterne, 13 poeng foran de portugisiske serielederne og 14 poeng foran de italienske serielederne».

Nummer sju på vei?

«AC Milan har vunnet europacupen syv ganger, og Liverpool ser ut som et lag som kan tangere dem. Det gjenstår å se om de står distansen i kampen om ligagullet, men i Europa er alt mulig», skriver Dominic King i Daily Mail.

Hjemmelaget var desperate etter å komme til åttedelsfinale for første gang på åtte år, men var ikke i nærheten, skriver King.

«Liverpool tok kontroll på kampen tidlig i andre omgang. Riktignok fikk de hjelp da Tomori ikke klarte å kontrollere ballen og Maignan tilsynelatende ga retur på alt».

«Likevel måtte Liverpool utnytte sjansene de fikk, og det var det Origi gjorde da Maignan hadde sendt Sadio Manés skudd opp i lufta. For en samling med scoringer han bygger sammen, og for et formidabelt omdømme Liverpool er i ferd med å bygge», skriver King.