Ungguttens gjennombrudd20-åringen har vært en av Klopps mest betrodde spillere denne sesongen

Curtis Jones var banens beste spiller mot Sheffield United, og har etablert seg i Liverpool-laget.

I det som har vært en veldig vanskelig sesong for Liverpool, er det en spiller som har skilt seg ut og vært et skikkelig lyspunkt. Det er Curtis Jones. 19-åringen spilte i en mer offensiv rolle mot Sheffield United, og var banens beste.

I den kampen scoret han sitt første ligamål for sesongen. Av 26 kamper denne sesongen, har Jones spilt i 19. Han har totalt 29 førstelagskamper denne sesongen dersom vi tar med alle turneringer. Det har blitt fire mål og fire målgivende.

Etter kampen mot Sheffield United ble han trukket frem som en fremtidig landslagsspiller for England.

– Han er skikkelig skarp, kreativ, og har en flott touch, sier Jonathan Wilson i Guardian podcasten Football Weekly.

– Jeg tror EM kommer for tidlig for ham, men jeg kan ikke se at han ikke skal være fast på landslaget innen fem år dersom han holder seg skadefri, sier han videre.

20-åringen har en god pasningsfot, og har truffet på 92 prosent av pasningene sine denne sesongen ifølge analyseverktøyet InStat. Han har også en evne til å løpe med ballen over lange avstander, og er veldig hurtig med ballen. Det fikk han vist i kampen mot Sheffield United. Se høydepunktene under.

Han har 6,64 på spillerbørsen på liverpool.no, og 6,49 på folkebørsen. Kun fem spillere av de som har spilt over 20 kamper har bedre snitt: Sadio Mané, Alisson Becker, Jordan Henderson, Mohamed Salah og Andy Robertson.

Kun Wijnaldum har spilt mer

Gini Wijnaldum, som kunne forlatt Liverpool i sommer dersom Barcelona hadde gjort alvor av interessen sin og funnet pengene, har spilt nesten alt denne sesongen.

Simon Brundish har satt opp en liste over hvor mye klubbens spillere er blitt brukt på midtbanen denne sesongen. Jordan Henderson og Fabinhos tall er lave, men det er altså fordi de også har spilt midtstopper. 

Det er kun Wijnaldum som har fått mer tid enn Curtis Jones, som har spilt på midten i over halvparten av minuttene de røde har vært i aksjon denne sesongen.

Spiller

Prosent av spilletid på midtbanen

Gini Wijnaldum

82,7%

Curtis Jones

51,7%

Jordan Henderson

39,9%

Thiago Alcantara

34,3%

James Milner

32,9%

Naby Keita

15,8%

Fabinho

11,5%

Xherdan Shaqiri

4,9%

Alex Oxlade-Chamberlain

3,1%

Tallene sier oss også en god del om hvor skadeutsatt Liverpool har vært også på midtbanen denne sesongen. Dette er tallene fra 2018/19 og 2019/20-sesongen, til sammenligning:

Spiller

Prosent av spilletid på midtbanen

Gini Wijnaldum

75,9%

Jordan Henderson

62,2%

Fabinho

60,9%

James Milner

43,5%

Naby Keita

33,6%

Adam Lallana

15,3%

Alex Oxade-Chamberlain

14,8%

Curtis Jones

6,4%

Har etablert seg

Det er få, om noen, som lenger stusser på at Jones sitt navn er i startoppstillingen. Jürgen Klopp fortalte i desember at han ikke lenger ser på klubbens nummer 17 som en unggutt, til tross for hans unge alder.

– Noen kan fortelle deg at du vokser opp tidlig i Liverpool – og da mener jeg ikke klubben, men i byen. Han er 19 år gammel frem til han går på banen. Det er slik de alle må være. Når du sier at noen er 19, har de lov å gjøre feil. Det er ikke problem, og vi kan ordne det som lag, sa han til The Guardian. Siden intervjuet ble gjort har han fylt 20.

– Dersom vi snakker om unggutter, glemmer vi alltid Curtis, for vi ser ikke på ham som en unggutt lenger. Han er det, og det er bra. Han må bare fortsette å jobbe hardt, og holde beina på bakken, så vil han ha en lys fremtid, sa han etter Jones sin imponerende kamp hjemme mot Tottenham. Der var han også banens beste.

SCORET: Curtis Jones scoret det viktige første målet borte mot Sheffield United.

SCORET: Curtis Jones scoret det viktige første målet borte mot Sheffield United.

Klopp dro frem Jones etter kampen mot Sheffield United.

– Det er mye mer i vente fra Curtis. Potensialet er eksepsjonelt, sa han til The Mirror etter kampen

– Vi hadde mange samtaler denne uken, og en økt med video der vi viste ham at han måtte gjøre mer i de avgjørende posisjonene, for han er veldig god med ballen. Kontrollen hans er god, og han kontrollerer spillet veldig bra og holder ballen. Men en spiller med de kvalitetene må også avslutte situasjoner, og det gjorde han her.

Jones er noe så uvanlig som en Liverpool-spiller som ikke har hatt skader denne sesongen. Så langt har han vært i hver eneste kamptropp. Han har kommet på banen 29 ganger, og det er kun i ni kamper han ikke har kommet på banen.

I kveld forventer vi å se Jones i startoppstillingen igjen.

Liverpool - Chelsea spilles torsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.