RB Leipzig har funnet formen - med en nordmann i hovedrollen

RB Leipzig har vært i superform både før og etter forrige møte med Liverpool.

Liverpool er det eneste laget som har klart å stanse RB Leipzig den siste tiden. De siste ni kampene står tyskerne med åtte seiere. Den eneste smellen kom mot Liverpool, et tap som har klemt seg inn i midten av to rekker med fire seiere for Julian Nagelsmanns menn. 

Siden sist lagene møttes har RB Leipzig virkelig fått opp dampen, og nå har de fått inn en nordmann i hovedrollen. Alexander Sørloth ser endelig ut til å ha funnet seg til rette i laget som har noe å spille for i tre turneringer.

Slo tilbake - og kom med skremmeskudd til Liverpool

Etter å ha røket på 2-0-tapet mot Liverpool i Budapest 16. februar, slo Leipzig kraftig tilbake borte mot Hertha Berlin fem dager senere. 

Scoringer fra Marcel Sabitzer, Nordi Mukiele og Willi Orban sørget for en imponerende 3-0-seier, som også sørget for at RB Leipzig fikk los på serielederen i Bundesliga. 

Dagen før hadde nemlig Bayern München gått på en smell og tapt 2-1 mot Eintracht Frankfurt. 

Seks dager senere skulle Nagelsmanns lag virkelig vise at de er kapable til å slå tilbake, da de fikk besøk av Borussia Mönchengladbach. Bortelaget ledet 2-0 til pause, men RB Leipzig viste karakter. Anført av innbytter Alexander Sørloth, som så langt har slitt med å levere for klubben, snudde de kampen til 3-2. Christopher Nkunku, Yussuf Poulsen og Sørloth scoret målene som gjorde at Leipzig kunne holde følge med vanligvis suverene Bayern München. 

Det viser at Liverpool ikke kan føle seg trygge på sin 2-0-ledelse.

Cup-semi og andreplass

For en uke siden skulle oppturen fortsette for RB Leipzig da de tok imot Wolfsburg i kvartfinalen i den tyske cupen, DFB Pokal. 

Hjemmelaget slapp med skrekken før pause da Wolfsburg brant et straffespark, men igjen skulle de vise seg som et sterkt andreomgangslag da Sørloth igjen kom inn og preget kampen. 

Trønderen leverte målgivende pasning til sin skandinaviske kollega Poulsen, før Hwang Hee-Chan sikret 2-0 og avansement til semifinale. 

Leipzigs siste resultat var en ny sterk borteseier, da de lørdag banket Freiburg 3-0. Nkunku scoret før pause, før det igjen var duket for Sørloth-show. Nordmannen la på til 2-0 før han ordnet en ny helskandinavisk scoring da han leverte målgivende pasning til svenske Emil Forsberg. 

RB Leipzig kan dermed, i motsetning til Liverpool, vise til sterk ligaform med seks strake seiere og bare to poeng bak Bayern München, som de skal møte til en tidlig seriefinale i starten av april. I tillegg kjemper de om cupgull samtidig som de håper å nå kvartfinalen i Champions League for andre år på rad. I fjor tok de seg til semifinalen for første gang i klubbens historie. 

– Kvalitetsspiller

At RB Leipzig har brukt tiden siden forrige oppgjør mot Liverpool på å få i gang Sørloth, gir laget en ny dimensjon inn mot returoppgjøret. 

I tyrkiske Trabzonspor viste Sørloth, tidvis i tospann med Daniel Sturridge, at han er en målscorer av rang. Nå ser han ut til å få det ut også på et høyere nivå.

– Han gjør det bra nå. Jeg har alltid sagt at han er en kvalitetsspiller, men han trenger litt tid. Alt dette, kombinert med litt trening for nykommere, er ikke så enkelt, sa trener Nagelsmann etter helgens oppvisning.

I forrige oppgjør mot Liverpool valgte Nagelsmann å la Sørloth bli sittende på benken hele kampen. I kveld får vi trolig se nordmannen, enten fra start eller som innbytter.