«Det var ikke mangelen på lyd bak målet som kostet Liverpool, men mangelen på effektivitet foran mål»

Dette skriver avisene etter Liverpools Champions League-exit.

15. apr 2021 kl 14.30Arild Skjævelandaskjaeveland

De røde er ute av Champions League, etter å ha tapt 3-1 sammenlagt mot Real Madrid. Nå gjenstår det sju kamper av den skuffende 2020/21-sesongen, og alt handler om å klare en topp fire-plassering i Premier League.

Før kampen hadde Jürgen Klopp snakket om at en skulle gi det et skikkelig forsøk, og bare gå for det, selv om utgangspunktet var vanskelig. Akkurat dét gjorde de røde, og det meste stemte.

«Det var ikke mangelen på lyd bak målet som kostet Liverpool, men mangelen på effektivitet foran mål. Liverpool røk fortjent ut av Champions League, ikke fordi de savnet adrenalinet som et fullsatt The Kop ville generert, men på grunn av en mer alvorlig svakhet: at de ikke tar vare på sjansene. Liverpools intensitet var der, men ikke deres kliniske side» skriver Henry Winter i The Times

«Anfield-faktoren var ikke det den viktige ingrediensen som manglet i Liverpools redningsaksjon mot Real Madrid. Det var avslutningene», skriver Andy Hunter i The Guardian

«Jürgen Klopps lag spilte som at de hadde energien fra 55 000 supportere bak seg, men sløsingen foran Thibaut Courtois sitt mål gjorde at de spanske mesterne ikke ble straffet slik mange har blitt straffet før dem. Liverpools drøm om en ny Champions League-triumf i Istanbul er over», skriver han videre.

De sløste mulighetene

Liverpool kom til en rekke sjanser i kampen, men klarte rett og slett ikke å få ballen i mål. Det har vært et problem de siste månedene, og spesielt på Anfield.

«Missen kom så tidlig som i det andre minuttet, etter at hjemmelaget startet i fyr og flamme. Det var en flott angrep, der Mané ga ballen til Salah, men avslutningen hans på første touchet var for nære Madrid-keeper Courtois», skriver David Maddock i The Mirror

«Han skulle gjort det bedre, men med 28 mål denne sesongen, er han ikke den største synderen. Det var et øyeblikk som virket avgjørende i dette oppgjøret Det var en sjanse til å minne Madrid om den velkjente kvelden for to år siden her, da Barcelona kollapset og aldri har blitt det samme igjen etterpå».

STOR SJANSE: Mohamed Salah fikk en eventyrlig mulighet allerede før to minutter var spilt.

STOR SJANSE: Mohamed Salah fikk en eventyrlig mulighet allerede før to minutter var spilt.

Winter skriver også om sjansene som ble misbrukt.

«Det var ikke noe mirakel, noen storm eller noen lyd. Bare sukk i blant, etter misbrukte sjanser. Jürgen Klopp er lojal til sin angrepstrio Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah, men her sløste de».

Fortjent at Madrid gikk videre

Selv om Liverpool var best på onsdag, var prestasjonen i Madrid forrige uke så svak at det var der oppgjøret ble tapt.

«Over 180 minutter forsvarte Zidane sine menn seg bedre, og avsluttet bedre da de var på hjemmebane. Liverpool kan finne trøst i hvor stor forbedringen var fra den første kampen, men kan ikke klage over at de ryker ut. Sesongen, og deltakelse i Champions League neste sesong, avhenger nå av en topp fire-plassering», står det i The Guardian.

Jason Burt i The Telegraph mener også det var riktig lag som tok seg til semifinale, begge kampene sett under ett. 

«Real-trener Zinedine Zidane har klaget over at hans eget lag går tom for krefter – og det må huskes at de også har store skadeproblemer og har spilt El Clasico mot Barcelona mellom disse to kvartfinalene – men de er et mye mer robust og samspilt lag enn de får kreditt for. De fortjente å gå videre, til det som utrolig nok er deres åttende semifinale på ti år, og nummer 30 totalt», skriver han.

«Etter kampen vil det handle om «hva om» for Liverpool, men det kunne vært så annerledes om ikke Thibaut Courtois hadde stoppet dem med avgjørende redninger to ganger i førsteomgangen, og Klopp kan lure på om han ikke burde startet med angriperen sin som er i best form, i Diogo Jota. Etter all innsatsen scoret ikke Liverpool til tross for 13 skudd innenfor Reals boks. Nå har det blitt spilt ni kamper på Anfield i 2021, med kun én seier og tre mål».

FORTJENT VIDERE: Avisene mener Real Madrid fortjente semifinaleplassen, to kamper sett under ett.

FORTJENT VIDERE: Avisene mener Real Madrid fortjente semifinaleplassen, to kamper sett under ett.

Topp fire gjenstår

Liverpool har vunnet troféer de siste sesongene, men kommer til å stå tomhendt igjen etter 2020/21. Nå handler det om å redde stumpene, og prøve igjen neste år.

«Med kun en topp fire-plassering i Premier League igjen å spille for, vil dette bli husket som en veldig skuffende sesong for de regjerende mesterne. Klopp og støtteapparatet hans vil sammen med rekrutteringsavdelingen se på hvordan de kan forsterke til sommeren, og en spiss og målfarlig midtbanespiller trengs», skriver Winter i The Times.

«Det vil bare være en bortkastet sesong dersom Liverpool ikke svarer. Klopp er for ambisiøs til å la denne nedturen fortsette, og spesielt når rivalene blir sterkere», skriver han videre.

Hunter i the Guardian mener at Liverpool kan hente inspirasjon fra onsdagens kamp inn mot sesonginnspurten.

«Over 180 minutter forsvarte Zidane sine menn seg bedre, og avsluttet bedre da de var på hjemmebane. Liverpool kan finne trøst i hvor stor forbedringen var fra den første kampen, men kan ikke klage over at de ryker ut. Sesongen, og deltakelse i Champions League neste sesong, avhenger nå av en topp fire-plassering».