Liverpools mislykkede forsøk på å sikre seg Real Madrid-stjernen– Det var som å pisse i motvind

Steven Gerrard og Luis Suarez ble brukt for å få tak i Toni Kroos.

Toni Kroos var kanskje banens beste spiller da Liverpool tapte 3-1 i Madrid i forrige uke. De røde var blitt advart, og visste hva som kom, men klarte ikke å stoppe 31-åringen med den fantastiske pasningsfoten sentralt på midtbanen.

For sju år siden, var han den spilleren Brendan Rodgers ønsket seg. Men forsøkene på å sikre seg ham, var håpløse. Det gjorde også at kaptein Steven Gerrard skammet seg.

Neil Jones i Goal.com har hentet opp igjen historien om hvordan de røde forsøkte å sikre seg Kroos for sju år siden.

De røde hadde akkurat tapt kampen om ligagullet på målstreken i 2014, men det var optimisme i klubben etter at en hadde klart å kvalifisere seg til Champions League for første gang på fem år. Rodgers skulle miste Luis Suarez, men hadde et ungt og sultent lag som han ønsket å forsterke ytterligere.

Gerrard tok kontakt

Liverpool-manageren innkalte sin kaptein Gerrard til møte på Melwood, der han ville diskutere overgangsmålene sine. Dejan Lovren og Adam Lallana fra Southampton skulle komme, og Alexis Sanchez fra Barcelona var det foretrukne valget for å erstatte Suarez.

Så spurte han Gerrard om han kunne kontakte Kroos fra Bayern München for å overbevise ham om å komme til Liverpool. Gerrard skal ha svart med å le da spørsmålet kom. Gerrard skriver om episoden fra biografien i 2015.

KONTAKTET KROOS: Både Luis Suarez og Steven Gerrard sendte tekstmeldinger til Toni Kroos.

KONTAKTET KROOS: Både Luis Suarez og Steven Gerrard sendte tekstmeldinger til Toni Kroos.

Han mente det var «latterlig optimistisk», men Rodgers skal bare ha smilt da han fortalte ham at det ville være å pisse i motvind.

«Det føltes litt pinlig, men gud elsker en som prøver, så jeg ga det et forsøk», skriver Gerrard. Kroos svarte med respekt, men svarte noe som kan tolkes som «takk, men nei takk». Avtalen med Real Madrid var allerede i boks, og han skulle til Spania etter VM med Tyskland.

«Han fikk meg ikke til å føle meg som en komplett idiot. Vi hadde en fin liten samtale på tekstmeldinger, og jeg sa godt jobbet og lykke til. Vi hadde aldri sjanse på denne, minnet jeg Brendan om».

Kroos husker episoden

I 2020 gjorde Kroos et intervju med The Athletic, der han ble spurt om henvendelsen fra Gerrard. Han kunne også fortelle at Luis Suarez hadde sendt melding!

«Det var ikke en direkte sjekkereplikk, men de tilbudte meg å fortelle mer om klubben og slike ting. Det morsomme var at Suarez var i ferd med å forlate klubben og dra til Barcelona uansett!» sier Kroos.

Han forteller at det var Manchester United han da skulle til, men Louis van Gaal hadde erstattet David Moyes, og så hørte han ikke noe mer før Carlo Ancelotti ringte under VM. Da ble det Real Madrid.

Midtbanespilleren har en av de mest imponerende CV-ene i europeisk fotball. Han har vunnet tre Bundesliga-titler og Champions League med Bayern München, VM med Tyskland, og to La Liga-titler og tre Champions League-titler med Real Madrid.

Jürgen Klopp ble spurt om sin landsmann på tirsdagens pressekonferanse.

– Kroos er et av de største talentene i Tyskland på lang, lang, lang, lang tid. Han ble tidlig en stor spiller. Han signerte for Bayern, spilte fantastisk der, og gjorde et modig valg med å gå til Real Madrid der han har vært en av de fotballspillerne i verden med mest suksess. Han er ikke så gammel heller, så det er mye mer i vente.

Liverpool - Real Madrid spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium, Sumo og Viaplay.

STORSPILTE: Toni Kroos var fantastisk i den første kvartfinalen.

STORSPILTE: Toni Kroos var fantastisk i den første kvartfinalen.