– For øyeblikket har nok ikke Klopp tanker om å prioritere noe over noe annet

Jürgen Klopp har vist at han ikke er redd for å rotere voldsomt på laget, men James Pearce tror tyskeren ønsker å kjempe på to fronter resten av sesongen.

James Pearce i The Athletic ser ingen grunn til at Jürgen Klopp skal nedprioriere ligaen til fordel for Champions League så lenge avstanden opp til Chelsea på fjerdeplass kun er på fem poeng.

– For øyeblikket har nok ikke Klopp tanker om å prioritere noe over noe annet. Til Chelsea er det bare fem poeng opp, så hvis Liverpool slår Arsenal i helgen er det fullt mulig å henge med, sier Pearce til liverpool.no.

Kjemper om fjerdeplass

Kampprogrammet til Liverpool tetter seg til, og Klopp må takle det å kjempe på flere fronter resten av sesongen. 

Lørdag er det bortekamp mot Arsenal, før det i løpet av åtte dager skal spilles to kvartfinaler mot Real Madrid. Mellom de to kampene er et ligaoppgjør med Aston Villa på Anfield. 

Liverpool er etter den svake 2021-formen nede på 7. plass i Premier League, men de siste resultatene før landslagspausen førte til at topp fire-håpet ikke er ute. 

Chelsea innehar fjerdeplassen med 51 poeng. Deretter følger West Ham med 49, Tottenham med 48 og Liverpool og Everton med 46. Den blå byrivalen har en kamp til gode. 

Kampen om fjerdeplassen: 

1Man. City30225364214371
2Man. Utd.29169456322457
3Leicester29175753322156
4Chelsea29149644251951
5West Ham29147845351049
6Spurs29146949301948
7Liverpool29137948361246
8Everton28144104037346
9Arsenal29126114032842
10Aston Villa28125113930941

Med ni kamper igjen av sesongen, der noen av lagene har et tøft kampprogram som venter, kan Liverpool knappe inn forspranget. Spørsmålet er om Klopp ser på sjansene for å kvalifisere seg til neste års Champions League som større ved å satse alt på å vinne årets turnering.

Satset alt på ett kort

Han viste allerede i sin første sesong at han ikke er redd for å stille med svært reservepreget lag i ligaen om det er viktigere ting å spille for. Topp fire-håpet var riktignok borte en stund før slutt, men det har sjelden vært mer tydelige prioriteringer fra en manager enn den våren.

Det fungerte lenge, og Liverpool tok seg helt til Europa League-finalen med et uthvilt mannskap. Rotasjonen til Klopp toppet seg i siste serierunde borte mot West Bromwich, da det bare var tre dager til finale. Da stilte Liverpool med følgende lag i kampen som endte 1-1. 

Adam Bogdan - Jon Flanagan, Martin Skrtel, Lucas Leiva, Brad Smith - Cameron Brannagan, Kevin Stewart, Joe Allen - Jordon Ibe, Christian Benteke, Sheyi Ojo. 

B-LAG: Laget mot West Bromwich i siste serierunde i 2016. Ikke mange av disse fikk særlig gode karrierer på Anfield.

B-LAG: Laget mot West Bromwich i siste serierunde i 2016. Ikke mange av disse fikk særlig gode karrierer på Anfield.

Kan levere på flere fronter

To år senere var Liverpool igjen på vei mot en finale i Europa, denne gangen Champions League-finalen i Kiev. Samtidig kjempet Klopps menn i en intens kamp om å havne topp fire på tabellen. Da klarte Liverpool å stille med relativt toppet lag både i Europa og i ligaen, og de tok seg til finalen samtidig som de sikret fjerdeplassen - riktignok ed litt sviktende ligaform mot slutten. 

I 2018/19 var det enda hardere kamp på begge fronter. Champions League-trofeet ble endelig sikret samtidig som helt fantastisk ligaform mot slutten ga Liverpool 97 poeng. Manchester City leverte imidlertid tilsvarende form og havnet poenget foran. 

Klopp har altså vist at han er kapabel til å lede et lag som kan kjempe om viktige trofeer og plasseringer i Europa og ligaen samtidig, og i år igjen blir han nok nødt til å prøve å holde begge håpene i live så lenge som mulig. 

– Ingen rene reservelag

Pearce i The Athletic sier til liverpool.no at han tror de røde kan klare å ta seg inn blant de fire beste, men at de da må vise langt bedre form enn de har gjort så langt dette kalenderåret.

– Ser man på kampene som er igjen er det mulig, selv om de har tapt mot de fleste de første månedene av året. Men det er ingen grunn til at de ikke kan vinne syv eller åtte av de ni siste - og det må de trolig også gjøre for å klare topp fire, sier Pearce.

Hvis ligahåpet imidlertid skulle svinne, tror han ikke Klopp vil nøle med å satse alt på ett kort.

– Hvis de taper poeng i ligaen samtidig som de slår ut Real Madrid, blir det sunn fornuft å prioritere semifinalen. Men for øyeblikket er ikke det nødvendig, sier Pearce.

Han peker dessuten på at Klopp allerede har rotert mye denne sesongen når terminlisten har vært på sitt tøffeste. 

– Så han kommer nok ikke til å kjøre ut rene reservelag, men kanskje holder han igjen to-tre spillere av gangen, sier Pearce.