Ligger an til å bli snillest i klassen for femte år på rad

På ett felt har Liverpool vært suverene siden Jürgen Klopp ble manager.

Til helgen starter den 32. serierunden, og det betyr at det er punktet der spillere ikke lenger vil få to kampers karantene dersom de pådrar seg sitt tiende gule kort.

For Liverpools del er det uansett ikke aktuelt – det er ingen som er i nærheten av slike tall.

Fabinho er den Liverpool-spilleren som har fått flest gule kort denne sesongen. Brasilianeren har fått fem gule kort. Thiago Alcantara har fått fire, mens Sadio Mané har fått tre gule kort.

Curtis Jones, Ozan Kabak, Joel Matip, James Milner, Nat Phillips, Andy Robertson, Xherdan Shaqiri og Diogo Jota har alle fått to hver, mens Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino, Naby Keita, Alisson Becker, Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum og Neco Williams har fått et kort hver.

Det har blitt gitt 36 røde kort i Premier League denne sesongen. Ikke et eneste har blitt gitt til en Liverpool-spiller. Der er Arsenal verst i klassen, med hele fem utvisninger.

Harry Maguire (Manchester United) er den spilleren i Premier League med flest kort denne sesongen. Han har ni gule. Hector Bellerin (Arsenal), Conor Gallagher (WBA), Isaac Hayden (Newcastle) og John Lundstram (Sheffield United) har fått åtte.

Topper – igjen

Liverpool har med sine 35 gule kort vært snillest i klassen så langt denne sesongen, og topper med det Fair Play-tabellen for Premier League.

Manchester City har fått 36 gule kort, og har heller ingen utvisninger, og det betyr at det faktisk kan bli spenning rundt akkurat denne «tittelen» denne sesongen.

I motsatt ende finner vi Sheffield United. «The Blades», som kommer til å rykke ned denne sesongen, har 58 gule og tre røde kort denne sesongen.

På Fair Play-tabellen teller gule kort som ett poeng, to gule kort og utvisning gir tre poeng, og direkte rødt gir fem poeng. Her gjelder det å ha færrest mulig poeng.

Forrige sesong toppet Liverpool Fair Play-tabellen for fjerde sesong på rad. De røde har klart det i hver eneste av sesongene der Jürgen Klopp har vært manager fra start til slutt.

Historisk «snille»

Siden 1992/93 har det blitt ført statistikk og Fair Play-tabell i Premier League. Liverpool har toppet åtte ganger så langt. Det var i 1994/95, 1995/96, 2006/07, 2007/08, 2016/17, 2017/18, 2018/19 og 2019/20.

Ser vi på tallene helt tilbake til den første Premier League-sesongen, er det seks lag som har spilt i samtlige sesonger. Det er Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Everton. Fem av lagene har 1107 kamper i Premier League. Everton står på 1106, fordi de har en hengekamp.

Av disse seks lagene, er Liverpool klart «snillest» historisk. Liverpool er faktisk helt nede på 10. plass av totalt 49 lag som har vært i Premier League når det kommer til lagene som har fått flest kort – og da har vi med lag som Swindon...

Arsenal er «verst», med 1630 gule kort og 98 utvisninger. Everton har 1628 gule og like mange utvisninger. Chelsea er nummer tre på den historiske verstinglisten med 1657 gule og 81 røde.

Tottenham har 1591 gule kort og 70 utvisninger, og Manchester United 1564 gule og 67 utvisninger. Liverpool, på tiendeplass, har kun 1347 gule kort og 58 utvisninger i Premier League-historien, viser tall fra Transfermarkt