Venter ingen ryddesalg i sommer. Her er spillerne som kan forsvinne

Liverpool må selge spillere for å kunne kjøpe spillere i sommer. Men James Pearce i The Athletic sier til liverpool.no at han ikke forventer noe ryddesalg i sommer.

26. mai 2021 kl 17.53Jens Bessesen

Liverpool.no snakket tidligere i vår med The Athletic-journalist James Pearce. Han er kanskje den som følger klubben tettest. 

Pearce er klar på at det igjen kommer til å bli sånn at Liverpool vil måtte selge for å bruke penger, og han tror ikke det kommer til å bli et voldsomt ryddesalg i spillerstallen.

– To av de mest salgbare er utlånte Harry Wilson og Marko Grujic. I høst avslo de et bud på 12 til 15 millioner pund fra Burnley på Wilson, og det tenkte jeg at de kanskje kom til å angre på. De får nok ingenting for Loris Karius eller Sheyi Ojo, sier Pearce.

Dermed må man se til dagens førstelagstropp for eventuelt å kunne tjene på overganger. Ifølge Pearce er det mye som er opptil spillerne selv. De som vil dra får lov til å dra fordi Klopp hater å ha folk som ikke vil være der.

– Han er ekstremt opptatt av det å ha en samlet gruppe og et godt forhold med spillerne, sier Pearce.

Hvem kan bli solgt?

Vi nevner noen spillere som har blitt linket bort fra klubben tidligere, men Pearce tror de fleste kommer til å bli.

  • Divock Origi

– Jeg forventer at Origi drar, og det er en plass Liverpool må oppgadere. Jeg elsker Divock for hans ikoniske øyeblikk, men det har gått bakover de siste 18 månedene, og han trenger en ny utfordring.

  • Naby Keita

– Da måtte klubben tatt et stort tap. Han er kanskje den store signeringen til Klopp som ikke har levert som man trodde.

  • Joel Matip

– Til sommeren vil han ikke ha sparket en ball på et halvt år, og han er på en stor kontrakt. Det er vanskelig å se hvem som vil slå til der.

  • Alex Oxlade-Chamberlain

– Han er litt i samme situasjon som Keita, og det er vanskelig for Klopp fordi han er en lojal manager. Når sier du at nok er nok? Også her måtte man tatt et stort tap sammenliknet med hva man ga.

  • Xherdan Shaqiri

– I høst var det forventet at han skulle dra, men han snudde for å kjempe om plassen. Det er opp til ham selv.

JOURNALIST: James Pearce jobber for The Athletic og følger Liverpool tett.

JOURNALIST: James Pearce jobber for The Athletic og følger Liverpool tett.

Tror fronttrioen holder stand

– Hva med noen av de store stjernene, som Salah eller Mané?

– For øyeblikket er det ingen indikasjon på at noen i fronttrioen drar. Det har vært mye støy og spekulasjoner rundt Salah etter intervjuet med AS, men det er åpenbart at det foregår et spill rundt ham. Hvis Covid aldri skjedde og økonomien til storklubbene var bedre, ville Liverpool kanskje blitt fristet av et bud på 130-150 millioner pund. Men med Salah, Firmino, Mané og Jota i tillegg til en oppgradering for Origi vil frontlinjen se veldig bra ut, sier Pearce.

I påsken gikk Salah ut i et nytt intervju med spansk media, denne gangen Marca. Igjen ble han spurt om han kunne tenke seg å spille i Spania, og svarene ga i det minste rom for tolkning. 

Ifølge Pearce er det svært liten sjanse for at en overgang skal bli noe av, og at støyen heller er et spill som et ledd i kontraktsforhandlingene.

Farvel, Wijnaldum

Med skakkjørte klubbøkonomier etter over et år med pandemi og tomme tribuner, tror ikke Pearce det blir en sommer med de største summene, og derfor tror han ikke Liverpool vil bli fristet av altfor mange bud i sommer. En som vi allerede vet kommer til å forlate klubben, er Gini Wijnaldum, som sier takk for seg når kontrakten går ut. 

Også reservekeeper Adrian er på utgående kontrakt i sommer. Det er usikkert hva som vil skje med han.