Utlånsspillerne i ChampionshipDavies debuterte, Clarkson med målgivende og van den Berg hylles

Slik gikk det med Liverpools utlånte spillere i Championship på lørdag. Tre var i aksjon, og spesielt to markerte seg.

Et av Liverpools merkeligste kjøp de siste årene er Ben Davies. Han ble hentet fra Preston i januarvinduet, og kostet £500 000. En sum som kan stige til totalt 1,6 millioner pund.

Selv om Liverpool hadde tidenes stopperkrise, fikk han ingen minutter for de helrøde forrige sesong. I sommer var han involvert i to treningskamper, før nylig ble lånt ut til Sheffield United for hele den kommende sesongen.

«The Blades» hadde en skrekkelig sesong i fjor, da de endte sist og rykket ned fra Premier League. Målet har vært å rykke rett opp igjen, men de har ikke fått noen god start. Lørdag ble det nytt tap, denne gang hjemme mot Huddersfield. De ligger nå nest sist i Championship, med ett poeng på fire kamper.

Ben Davies satt på benken i midtuken, men var inne på laget her. Med draktnummer 22 startet han til venstre av Sheffield Uniteds tre stoppere, og fikk spille 77 minutter før han ble ofret i et taktisk bytte da manager Slavisa Jokanovic skulle satse mer offensivt mot slutten. Billy Sharp utlignet to minutter på overtid, før Samuels Colwill scoret vinnermålet to minutter senere.

I referatene fra kampen kan vi lese at Davies skal ha banket til fra 30 meter, men at forsøket gikk godt over mål. Av YorkshireLive har han fått en femmer på spillerbørsen: «En stødig debut fra lånespilleren. Komfortabel med ballen», står det i kritikken.

Clarkson hadde målgivende i debuten

En annen som er lånt ut til Championship, er Leighton Clarkson. Det er en spiller Liverpool og Jürgen Klopp har stor tro på, som har trent med førstelaget de siste årene.

Dette er 19-åringens første utlån, og det var neppe tilfeldig at det var Tony Mowbray og Blackburn som fikk tilslaget, etter suksessen Harvey Elliott hadde på Ewood Park forrige sesong.

MÅLGIVENDE: Leighton Clarkson markerte seg med målgivende i debuten.

MÅLGIVENDE: Leighton Clarkson markerte seg med målgivende i debuten.

Clarkson, som vokste opp som Blackburn-supporter, startet på midtbanen da «the Rovers» tapte 2-1 hjemme mot West Bromwich Albion. Det var Clarkson som hadde målgivende til Brett Breretons reduseringsmål. Brereton er forøvrig en spiller som fikk mye oppmerksomhet i sommer, da han representerte Chile i Copa America, og scoret mål, selv om han er født og oppvokst i Stoke.

Liverpool-spilleren er en av de som trekkes frem som Blackburns beste av lokalavisen LancsLive

Han får en sjuer på spillerbørsen, og kun målvakt Thomas Kaminski får bedre karakter (8). Dette skriver de om Clarkson: «En målgivende i hjemmedebuten, og en prestasjon som får supporterne til å glede seg over hvordan han kan påvirke Rovers sin sesong. Flere flotte touch, og spesielt et innlegg med utsiden av foten som fant Brereton i førsteomgangen», skriver de.

Van den Berg slo tilbake – hylles

Sepp van den Berg var veldig uheldig som scoret et avgjørende selvmål i midtuken, men var tilbake i start som høyre vingback da Preston tok imot Peterborough på Deepdale på lørdag.

Preston vant kampen 1-0, og nederlenderen blir hyllet av LancsLive for prestasjonen. 

Han får en nier (!) på spillerbørsen. I teksten skriver de: «Utrolig arbeidsmoral og form som kommer seg opp og ned den høyrekanten. En veldig moden prestasjon, og han er sulten, full av kamplyst, og viser kvalitet med ballen. En topp kamp fra den innlånte. Gjør en avgjørende blokkering på streken for å stoppe Dembeles forsøk også».

Paul Glatzel startet for Tranmere i League Two-oppgjøret mot Newport County, men ble byttet ut da laget fra The Wirral tapte 1-0 hjemme på Prenton Park.