Liverpool FC Women sparker i gang den nye sesongen med ett mål for øyet: Hun var lagkamerat med Curtis Jones - nå er hun lagets store stjerne

Suksesstreneren har vendt tilbake og spillerne har fulgt etter. Nå håper Liverpool FC Women at store omveltninger og en sterk kjerne er det som skal til for å sikre avansement til WSL.

Det meste har blitt lagt til rette for en sterk 2021/22-sesong i kvinnenes Championship, og forventningene er store etter en positiv pre-season.

Suksesstreneren er tilbake

I januar forlot Vicky Jepson managerjobben etter tre år i rollen. Assistent Amber Whiteley tok over jobben midlertidig, før situasjonen ble avklart før sommeren.

I mai kunne klubben annonsere at den tidligere suksesstreneren Matt Beard var tilbake i sjefsstolen, seks år etter at han forlot klubben til fordel for Boston Breakers. Under Beards ledelse vant kvinnelaget Women’s Super League-tittelen (kvinnenes øverste divisjon) i 2013. Dermed brøt de Arsenals rekke på ni seire på rad. Liverpool forsvarte tittelen også neste sesong.

Etter at Beard reiste over Atlanteren, gikk det gradvis nedover med Liverpools damelag, som på den tiden ble kalt Liverpool Ladies FC. Først i juli 2018 byttet de navn til Liverpool Football Club Women. Da 2019/20-sesongen ble avbrutt av koronapandemien, ble det avgjort at Liverpool rykket ned til kvinnenes Championship.

KOM TILBAKE: Matt Beard er tilbake som Liverpool-manager, seks år etter at han forlot klubben.

KOM TILBAKE: Matt Beard er tilbake som Liverpool-manager, seks år etter at han forlot klubben.

Store utskiftninger

Spillerne på damelaget blir ofte tilbudt ettårskontrakter og derfor er det alltid store utskiftninger om sommeren.

Med Beard tilbake har klubben klart å holde på en sterk kjerne av spillere som imponerte forrige sesong. Fjorårets toppscorer Rachel Furness, Taylor Hinds, Meikayla Moore, Missy Bo Kearns, Rachael Laws for å nevne noen.

I tillegg har de klart å tiltrekke seg spillere fra divisjonen over, som Rianna Dean. Dean kommer fra Tottenham, hvor hun over tre sesonger har scoret 21 mål på 63 kamper. Hun hjalp dem opp til øverste divisjon bare i 2019. Også Leanne Kiernan har kommet til fra West Ham i Women’s Super League. Kiernan og Beard har god kjennskap til hverandre, det var nemlig Beard som først hentet Kiernan til West Ham for tre år siden. Det samme gjelder Yana Daniels, Carla Humphrey og Jasmine Matthews, som sluttet seg til klubben fra Bristol City hvor de spilte under Beard. Daniels og Matthews har også spilt for Liverpool tidligere.

Spillere inn:

Leanne Kiernan

Yana Daniels

Rianna Dean

Carla Humphrey

Jasmine Matthews

Megan Campbell

Katie Startup (lån)

Charlotte Wardlaw (lån)

Spillere ut:

Amy Rodgers

Amalie Thestrup

Becky Jane

Jess Clarke

Kirsty Linnett

Rinsola Babajide (lån)

Lagkamerat med Curtis Jones

Erke-scouser Missy Bo Kearns skulle naturligvis ingen steder. Midtbanespilleren er en av de mest spennende spillerne i troppen og fikk sitt gjennombrudd forrige sesong. 20-åringen ble kåret til Liverpools Player of the Year, etter å ha først blitt knyttet til klubben bare 11 år gammel. I sommer signerte hun en ny kontrakt med klubben, bare noen måneder etter hun først skrev under på en proffkontrakt. Velfortjent for en spiller som har fått kallenavnet “Bo Salah”.

– Det er stort for meg å spille for Liverpool FC. Familien min er supportere, jeg har vært supporter så lenge jeg kan huske og jeg kan fortsatt ikke tro at jeg spiller for Liverpool! Det er en ære, sa hun til klubbens hjemmeside.

Kearns var faktisk lagkamerat med Curtis Jones da hun som eneste jente spilte på guttelaget til Mossley Hill som barn.

Hun innrømmer at den første sesongen i Championship ble et lite sjokk for laget.

– Nå har vi mer erfaring i denne ligaen og det kommer til å hjelpe oss. Vi er klare. Forrige sesong var vi litt fornærmet over hvordan nedrykket skjedde men det har vi kommet over nå. Vi vet hvor vi vil, og vi skal sørge for at vi kommer dit.

FORBEREDELSENE ER I GANG: Taylor Hinds og Melissa Lawley i aksjon på treningsfeltet i Wallasey.

FORBEREDELSENE ER I GANG: Taylor Hinds og Melissa Lawley i aksjon på treningsfeltet i Wallasey.

Bakgrunnen

Forrige sesong gikk så som så. De fullførte på en tredjeplass, 11 poeng bak ligavinner Leicester City. Kun førsteplass gir opprykk til Women’s Super League. Bristol City rykket ned fra WSL, og Beards tidligere lag blir altså motstander denne sesongen.

Bare fire poeng skilte Durham på andreplass, Liverpool på tredjeplass og Sheffield United på fjerdeplass forrige sesong. Fortsetter de i samme spor kan det bli nok en jevnspilt liga med spenning til siste slutt, og Liverpool håper det er de som står igjen på toppen når de 20 rundene er ferdigspilt den 1. mai.

Liverpool møter Bristol City den 12. september, Sheffield United den 9. oktober og Durham 14. november.

Preseason ga noen varierte resultatet. Det ble 2-2 mot Manchester United, 3-2-seier over Celtic, 2-0-tap for Blackburn og 0-0 mot Birmingham i generalprøven.

Slik kan du se åpningskampen

Første motstander er London City Lionesses. Da blir det et gjensyn med en gammel kjenning i Amy Rodgers – en annen spiller fra Liverpools akademi som ble frigitt denne sommeren.

Kampen har avspark klokken 15.00 norsk tid, og vises på LFCTV GO, og gratis på YouTube og Facebook

I et forsøk på å få flere supportere til Prenton Park, koster billetter bare 6,50 pund for voksne og 4 pund for barn, studenter og de over 65. Har man sesongbillett på Anfield eller er en LFC Official Member er man kvalifisert til fire gratisbilletter.

Man kan ikke kjøpe billetter i “luka”, de må forhåndsbestilles her. Dette kan gjøres helt opp til kampstart.

Damelaget spiller sine hjemmekamper på Tranmere Rovers sin hjemmebane. For å gjøre det enklere for supportere å ta seg til Wirral, har klubben arrangert en gratisbuss som går fra Sir Kenny Dalglish Stand på Anfield.

Supportere oppmuntres til å bruke munnbind, og til å ta en hurtigtest før kampen, men dette er frivillig.