Dette skriver avisene etter storkampen på Anfield: «To lag og to managere med ekstreme kvaliteter - og ingen holdt igjen»

«Som vi har savnet kvelder som dette». Les hva den engelske pressen skriver om lørdagens batalje mellom Liverpool og Chelsea.

«Mål er nok viktigst for noen supportere, men ekte fotballkjenner er det intensitet som gjelder. Denne kampen trengte ingen spektakulær målfest for å fange oppmerksomheten og bli husket. Farten og evnene til Liverpool møtte klokskapen og utholdenheten til Chelsea. To lag og to managere med ekstreme kvaliteter - og ingen holdt igjen», skriver Jonathan Northcroft i The Times

«Kampen kom tidlig i sesongen, men ble spilt som en tittelfinale der hver touch, hver takling, hver pause og hver blokkering føltes kampavgjørende. Det var akkurat passe trøkk i duellene, og Anfield på kvelder som dette er litt av et sted.

Skryter av motstanderen

Northcroft skriver at Liverpool var veldig gode langs høyresiden, men legger til at de nok skulle skapt litt mer med tanke på hvor mye de presset Chelsea. Men bortelaget viste hva de er lagd av defensivt etter å ha mistet Reece James like før pause. 

«De gjorde en så god jobb man kan gjøre når det gjelder å dekke rom og hindre motstanderen fra å komme til sjanser, selv om de bare var ti mann», skriver han.

Også av Chris Bascombe i The Telegraph får Chelsea skryt.

«Chelsea kunne juble mest over å ha sikret seg et poeng under de tøffeste omstendigheter, da deres ti spillere klarte å stoppe Liverpools stormløp i andre omgang», skriver han.

«Det er ingen tvil om deres status som europeiske mestere. Thomas Tuchels lag er ekte vare denne sesongen. Et lag reflekterer trenerens personlighet, og da de trengte de, absorberte Chelsea Tuchels klokskap da de måtte tenke nytt etter pause».

«Dette var klassisk Chelsea. Dyktige og 'streetwise', fysiske og taktisk fleksible, og robuste defensivt. Som Klopp sa: det sterkeste Chelsea-laget på lenge», skriver Bascombe.

Truet ikke målet nok

Jonathan Liew i The Guardian mener Liverpool burde gjort mer for å true Chelsea-målet. 

«Selvfølgelig banket de på døren. Det var innlegg, små åpninger og lovende returer som kunne ha ført til noe. Det var håpefulle langskudd som ikke ga mening og cornere som ga håp på The Kop før de ble stanget unna. Til tross for 68 prosent ballinnehav og 14 avslutninger etter pause, dro Liverpool uten egentlig å ha truet den blå muren som lå foran seg», skriver han.

Det mener han kan føre til bekymring resten av sesongen.

«Kampen kan definere styrkene og svakhetene til disse to lagene. Liverpool kan være ustoppelige når de har vinden i ryggen, når kaoset herjer og når de rasler med sablene. Men mangelen på presisjon kan gi grunn til bekymring». 

«Chelsea, på den annen side, viste at de kan få det tøft når de blir dratt ut av sin komfortsone. Men som med åpningene i forsvaret deres - så snart du blunker, er de borte», skriver Liew.

«Som vi har savnet kvelder som dette»

«Dette var en skikkelig kamp mellom to fantastiske lag. Liverpool er kanskje fjerdefavoritt til tittelen, men de som tviler på kvaliteten til Klopps lag trenger bare å se på hvordan de jagde Chelsea ved hver mulighet, og presset dem inn i egen 16-meter», skriver Dominic King i Daily Mail.

«Chelsea var tidvis så dype at Tuchel i teknisk sone tidvis så ut som en mann som prøvde å øse en robåt full av vann. Du kunne høre han rope 'Opp! Opp! Opp!', skriver King.

Neil Jones i Goal skriver det mange tenker etter å ha sett et toppoppgjør for fulle tribuner igjen etter halvannet år med covidfotball.

«Det var litt av en forestilling. Som vi har savnet kvelder som dette - kvelder der alt står på spill, med lidenskap og intensitet. Det var en skikkelig batalje mellom to gode lag».

«Ingen klarte å avgjøre. Chelsea drar nok hjem som det lykkeligste av de to lagene», skriver Jones.

«Liverpool prøvde. Edouard Mendy var opptatt i Chelsea-målet og måtte redde fra Virgil van Dijk, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold. Diogo Jota, som kom inn for Roberto Firmino i første omgang, prøvde seg med et par headinger. Ingen fant nettmaskene. Chelseas sporadiske forsøk var farlige. Romelu Lukaku var strålende gitt omstendighetene, men ble holdt godt fast av Virgil van Dijk og Joel Matip. Mateo Kovacic testet Alisson. Til slutt føltes uavgjort som et rettferdig resultat», skriver han.