Dette skriver avisene etter 3-0 mot Crystal Palace:«Har ikke Liverpool bredde i stallen?»

Vellykket rotasjon og en jublende Sadio Mané får oppmerksomhet i den engelske pressen etter Liverpools 3-0-seier over Crystal Palace.

«Du kan argumentere for at mange av Jürgen Klopps signeringer er den viktigste. De fleste vil si Virgil van Dijk, den defensive bautaen suksessen i Premier League og Europa ble bygd rundt. Andre vil si det var Alisson, som tok nesten-laget til å bli vinnere. Den brasilianske keeperen kom med en påminnelse om sin verdensklasse da han holdt nullen mot Crystal Palace lørdag», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Hvordan kan du overse Mohamed Salah? Hans stabilitet har gjort Liverpool til et av de mest fryktede lagene på planeten. Han var 'på an igjen' mot Crystal Palace, da han fulgte opp sitt 100. Premier League-mål forrige helg med sitt 99. mål i turneringen for Liverpool», skriver Bascombe.

Han mener alle disse spillerne har gode argumenter bak seg. 

«Men det vil være de på Merseyside som alltid vil se på Sadio Mané som mannen som startet reisen under Jürgen Klopp, og som la grunnlaget for de som skulle komme. Manés ankomst i 2016 var et tegn på verdensklassen som skulle komme, spesielt siden det symboliserte slutten på en periode der Liverpool brukte rekordsummer på flopper. Med all respekt til Crystal Palaces hardtarbeidende, men begrensede spiss Christian Benteke, føltes det passende at han var på plass for å se sin erstatter dunke inn sitt Liverpool-mål nummer 100», skriver Bascombe.

Merket lite til rotasjonen

Oliver Holt i Daily Mail skriver at Liverpool så meget solide ut til tross for at de gjorde seks endringer etter Champions League-kampen mot AC Milan. 

«Liverpool hadde de fleste lederne sine på banen, og de så mesterlige ut igjen. Virgil van Dijk var majestetisk i hjertet av forsvaret. Urokkelig, smart med ballen, og en nydelig evne til å lese spillet. Han satte standarden i kampen, slik han alltid gjorde før den fryktelige skaden han fikk på Goodison Park. Ved siden av ham spilte Ibrahima Konaté som om han aldri hadde gjort annet», skriver Holt.

«Jordan Henderson var, selvfølgelig, en sedvanlig miks mellom konstant energi og giftige pasninger. Thiago Alcantara dikterte tempoet på midtbanen frem til han måtte ut med skade midtveis i andre omgang, og på topp var Salah fortryllende. På dager som denne føles han ustoppelig», skriver Holt.

Og da resultatet fra Etihad kom inn, Manchester City - Southampton 0-0, kunne de røde supporterne juble igjen.

KAPTEIN: Jordan Henderson gikk foran som et godt eksempel i sin kamp nummer 200 som Liverpool-kaptein.

KAPTEIN: Jordan Henderson gikk foran som et godt eksempel i sin kamp nummer 200 som Liverpool-kaptein.

«Manchester City og Chelsea har blitt pekt på som lagene å slå denne sesongen, men dette var en type forestilling som minner alle på at Liverpool også skal ha et ord med i laget», skriver han.

«Så mange endringer, så mye stabilitet»

Melissa Reddy i Independent lar seg også imponere, og peker på at Jürgen Klopp endelig har friheten til å rotere på laget som han ønsker - ikke bare fordi han må, som forrige sesong.

Det var bare Alisson i den bakre femmeren som spilte mot både AC Milan og Crystal Palace. Hele forsvarsfireren var ny, og selv uten superbackene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson så Liverpool solide ut.

«Så mye endringer, men likevel så mye stabilitet. Patrick Vieiras aggressive og truende lag var ingen enkel motstander, men Liverpool holdt nullen likevel. Bare Chelsea har scoret mot dem i Premier League denne sesongen», skriver Reddy.

«Har ikke Liverpool bredde i stallen? Den siste uken har Klopp gjort seks endringer fra elleveren mot Leeds til den som møtte Milan. På søndag var det ytterligere fire. Og hva sier tallene? Tre seiere, ni mål og to baklengs - begge kom i løpet av to minutter».

Sterk stall

Neil Jones i Goal mener også stallen ser meget sterk ut. 

«Alt i alt en god dag på jobben for de røde, som kunne la Matip og Alexander-Arnold ha fri og fremdeles ha spillere som Robertson, Gomez, Oxlade-Chamberlain og Minamino på benken. Til å være en svak tropp er den ganske sterk», skriver han.

Jones mener de neste ukene kommer til å bli avgjørende. Manchester City har allerede rotet bort fem poeng, og de skal spille borte mot Chelsea neste helg før de kommer til Anfield runden etterpå.

«Klopp vil rotere mot Norwich i ligacupen og vet at en seier mot Brentford på lørdag vil sette dem i en god posisjon før City kommer på besøk. De har muligheten til å ta store steg de neste to ukene», skriver Jones.

«Det var kanskje ikke en sommer som skapte de store overskriftene, men sesongstarten har gjort det. Fire seiere av fem mulige, tolv mål og bare ett baklengs. Tittelutfordrere? Definitivt», skriver Jones.