Nordmann sentral i knallsterkt forsvar som bare har sluppet inn to mål

I kveld skal Kristoffer Ajer bryne seg på favorittklubben til halvparten av hans egen familie.

Liverpools forsvarsrekke har imponert stort i de fem første kampene denne sesongen, og har sluppet inn bare ett baklengsmål. Det kom i toppoppgjøret mot Chelsea på Anfield, som endte 1-1 og dermed med poengdeling.

Kun Manchester City kan vise til tilsvarende gode defensive statistikk som Liverpool, etter at de slo Chelsea 1-0 på Stamford Bridge i dag. Chelsea slapp dermed inn sitt andre mål for sesongen.

Den eneste andre klubbens om kan vise til to eller færre baklengsmål så langt er Liverpools motstander i kveld, Brentford. De har vunnet to kamper, spilt uavgjort to ganger, og tapte 1-0 for Brighton. Etter fem kamper står de dermed med to baklengsmål.

Ivan Toney har fått mye skryt for sitt spill i Brentford-angrepet, men bakover på banen har også London-laget utmerket seg med solid spill. 

3-5-2

Danske Thomas Frank har organisert sitt lag i en 3-5-2-formasjon som har vist seg vanskelig å bryte ned, og sentralt i dette forsvaret finner vi nordmannen Kristoffer Ajer.

Brentford har vunnet 2-0 både over Arsenal og Wolverhampton denne sesongen, men Ajer forventer tøffere tak når Liverpool kommer på besøk til Brentford Community Stadium.

Mot Wolves spilte Brentford med ti mann den siste halve omgangen etter at Shandon Baptiste fikk sitt andre gule kort. Likevel holdt de stand.

Ajer ble hentet til Brentford for 13,5 millioner pund fra Celtic i sommer. Nå skal han møte laget han har vært supporter av siden guttedagene.

– Vi vet Liverpool er et av de beste lagene i verden. Halve familien min kommer over fra Norge for å se kampen. De har alltid likt å se Liverpool spille. De har alltid holdt med Liverpool, men nå er de Brentford-fans, siteres Ajer av Independent.

Var linket til Liverpool

Ajer ble selv linket til Liverpool mens han spilte for Start. Nå skal han isteden opp mot favorittklubben.

– Dette er den tøffeste ligaen i verden å spille i. Den er utfordrende både fysisk og mentalt, men jeg begynner å få fotfeste nå, sier han.

I kveld står en annen tidligere Celtic-stopper på motsatt banehalvdel, i Virgil van Dijk.

– For meg fremstår Virgil van Dijk som en av de beste forsvarsspillerne i verden, og det blir spennende å møte ham. Det blir en stor, stor utfordring for oss, sier 23-åringen.

– Vi vet hvor sterke Liverpool er bakover på banen, og de kvalitetene de har fremover. Det er et lag fullt av talenter, og måten de presser på og måten de angriper på er helt utrolig.

– Derfor blir dette en tøff kamp for oss, og vi vet vi må forsvare oss godt, og gjøre dette like bra som mot Wolves. Vi har spillere fremover på banen som kan skape sjanser og score mål, men det blir en veldig tøff kamp. Liverpool er store, store favoritter, men det passer oss kanskje bra, avslutter Ajer.

Det er verdt å merke seg at kun Manchester City (2,8) har lavere antall forventede baklengsmål enn Brentford (4,3) så langt i årets Premier League-sesong. Liverpool har til sammenligning 5,2. Det sier også litt om hvor godt Alisson Becker har stått for Liverpool de første kampene.