Alt du trenger å vite før Brentford - Liverpool

Les deg opp foran sesongens sjette ligakamp, mot Brentford i London.

Liverpool skal i kveld spille sin første kamp på Brentford Community Stadium - Premier Leagues minste arena denne sesongen.

Stadion har plass til 17 250 tilskuere, men rekorden lyder på 16 479 tilskuere fra Brentfords Premier League-debut mot Arsenal i august. Kan den rekorden bli slått når Liverpool kommer på besøk?

Hva sier managerne?

Brentford ledes av danske Thomas Frank, som er veldig begeistret for fotballen som Liverpool spiller. 

– Vi har hatt en god start i Premier League, som er den største og vanskeligste ligaen i verden. Vi har prestert bra i fem kamper. Alt handler om å prestere slik igjen på lørdag, sa Frank ifølge Brentfords offisielle nettsider

– Vi nyter det. Dette er med god margin den største testen vi har fått så langt denne sesongen. De er et av de beste lagene i verden, og en av de største klubbene i verden. Over de siste tre årene har de spilt noe av den mest underholdende, fremtidsrettede, pressende angrepsfotballen. Det er veldig imponerende hva Klopp og støtteapparatet hans har fått til, sier han.

– Vi går til denne kampen med tro på at vi kan vinne. Vi vet at det vil bli utrolig vanskelig. Topp fire-lagene, Liverpool, de to Manchester-lagene og Chelsea, er et stykke foran alle andre. Dette er ikke de lagene vi skal måtte konkurrere med, dette er de potensielle Champions League-vinnerne. Kan vi få et resultat? Jeg tror vi kan, men over 38 kamper er det umulig for oss å komme over dem.

Jürgen Klopp snakket om et Brentford han er mektig imponert over under sin pressekonferanse på fredag.

– Jeg så Thomas Frank sin pressekonferanse, og det er noe av det mest underholdende jeg har sett på flere år. En halvtime der han snakket om alle de ulike spillerne. Det var veldig bra, og kanskje vi må starte med det. 

– Fotballen deres, og hvordan de er organisert er utrolig. Thomas gjør åpenbart en strålende jobb. Måten de rekrutterer på, med mindre penger. De kan likevel skape noe veldig spesielt.

– Det minner meg om da jeg trente Mainz. Vi hadde ingen penger. Vi måtte jobbe smart på overgangsmarkedet. Brentford har en sjanse mot oss.

– Han sa at ingen forventer at de skal få noe fra kampen mot Liverpool, men at de har en sjanse – og ja det har de. På grunn av fotballen de spiller.

– De er et godt drillet lag i 3-5-2, og alle er klare for å løpe de ekstra metrene på det nye stadion. Jeg så kampen mot Arsenal, og så hvordan de feiret etter kampen. Det var veldig flott å se hva det betydde for dem.

– Vi vet hva vi kan forvente oss, og det vil bli tøft. Slik skal det være. Alle vil gå for det, og det vil også vi. Det er bare en veldig viktig kamp for oss, og jeg gleder meg til det.

Hvordan er skadesituasjonen? 

Jürgen Klopp har Roberto Firmino, Neco Williams, Trent Alexander-Arnold og James Milner tilbake etter henholdsvis skader og sykdom. Firmino har gått glipp av de fire siste Liverpool-kampene med en hamstringskade han fikk i august, men brasilianeren var tilbake i full trening denne uken. 

– Bobby har trent i 2-3 dager allerede, og er et alternativ. Vi har brukt han som en liten jober på trening, sa Klopp fredag. 

Manageren bekreftet også at Trent Alexander-Arnold er frisk igjen etter at han ikke kunne spille mot Crystal Palace forrige helg på grunn av sykdom. James Milner er også friskmeldt, etter at han sto over kampen mot Norwich fordi han var syk. Neco Williams er også tilbake i trening etter å ha vært skadet i noen uker.

Liverpool må imidlertid klare seg uten Harvey Elliott, Thiago Alcantara og Naby Keita, som alle er ute med skader.

Hos Brentford har ti spillere spilt samtlige fem ligakamper så langt, inkludert tidligere Liverpool-spiller Sergi Canos. Thomas Frank bekreftet på sin pressekonferanse at de ti vil få fornyet tillit også mot Liverpool. da han ikke har noen skadebekymringer foran kampen.

– De 10 samme spillerne vil starte, og så må jeg finne ut hvem som skal få den siste plassen. Vi har ingen skader. Alle er skadefrie og tilgjengelige, sa dansken.

Hvordan har det gått så langt? 

Liverpool har startet sesongen sterkt og har 13 poeng på de fem første kampene i Premier League. Dermed har Chelsea, Liverpool og Manchester United alle like mange poeng i toppen av tabellen, og Chelsea og Liverpool har også helt lik målforskjell med bare ett innsluppet mål. 

Brentford har fått en god start på sesongen, og ligger på niendeplass i Premier League med åtte poeng etter fem kamper spilt. To seiere og to uavgjorte resultater, og bare ett tap, lar seg så absolutt høre.

Det startet på imponerende vis, med 2-0 seier over London-rival Arsenal i Premier League-premieren, og ble fulgt opp av et målløst oppgjør mot et annet London-lag, Crystal Palace.

Deretter klarte laget med de røde og hvite stripene 1-1 på Villa Park. Sesongens første tap kom på hjemmebane, da Brighton ble for sterke og vant 1-0 i første kamp etter landslagsavbrekket tidligere denne måneden. Forrige helg ble Wolverhampton beseiret 2-0 på Molineux, selv om Brentford fikk Shandon Baptiste utvist midtveis i andre omgang.

– Vi har fått en god start i Premier League. Dette er den største og vanskeligste ligaen i verden. Vi har prestert godt i alle fem kampene. Vi må prøve å prestere like bra mot Liverpool. Vi nyter dette, sa Thomas Frank fredag.

Hvem skal starte?

Jürgen Klopp vil høyst sannsynlig sette inn sine mest betrodde spillere igjen når Liverpool skal kjempe om viktige ligapoeng i London.

Spenningen ligger nok i hvem som blir makker til Virgil van Dijk i midtforsvaret, og hvem som får den tredje plassen på midtbanen. Folket ønsker seg Joel Matip og Curtis Jones på disse plassene, og foretrekker også at Diogo Jota fortsetter i angrepet på bekostning av Roberto Firmino. Vi blir ikke overrasket over Jürgen Klopp også tenker i de baner.

Hva skal du lese på før kampen?

Som vanlig finnes bra med stoff å lese seg opp på her på liverpool.no. 

Sergi Canos takket nei til ny femårskontrakt, og forlot Liverpool mot bestfarens vilje. Nå er han fast inventar på Brentfords Premier League-mannskap.

Du kan også lese om gambleren som fikk Brentford til Premier League.

Brentford har ikke vært i den engelske toppdivisjonen siden 1947, og har ikke spilt kamp mot Liverpool siden kvartfinalen i FA-cupen i 1989.

Mohamed Salah vil med en scoring på Brentford Community Stadium skyte seg inn blant de ti mestscorende spillerne i Liverpool-historien, og han vil samtidig gjøre sitt Premier League-mål nummer 100. For øyeblikket ligger han likt med Sam Raybould med 130 scoringer totalt for Liverpool.

En scoring i dag vil bety at egypteren blir den 13. spilleren i Liverpool-historien til å nå 100 ligamål for Anfield-klubben. Salah vil bli den første utlending til å nette 100 Premier League-mål for klubben, og av de andre tolv er Gordon Hodgson den eneste fra utenfor øyriket som har nådd 100 ligamål.

Den som nådde 100 ligamål raskest var Roger Hunt, som klarte det på 148 kamper, mens Jack Parkinson følger deretter. Han klarte det på 149 kamper. Salah har nå 99 ligamål på 150 kamper.

Liverpools nummer 11 har gjort 17 mål på sine 21 siste bortekamper i alle turneringer.

Hvordan kan du følge kampen?

Brentford - Liverpool har avspark kl. 18.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium og  TV 2 Play.  

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE– lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).