Dette skriver avisene:«Tittelkampen i Premier League lever. Så vidt»

Liverpools første ligaseier på en måned gjør at de engelske avisene igjen ser oppover på tabellen.

«Denne seieren var akkurat det Liverpool trengte», skriver Neil Jones i Goal.

«Tittelkampen i Premier League lever. Så vidt. 24 timer etter at Chelseas gullhåp ble knust på Etihad, kan de røde fremdeles ha sitt håp i behold etter en seier de behøvde og som de kjempet hardt for mot Brentford på Anfield». 

Jones peker på at Jürgen Klopp og hans lag trengte et svar etter den svake ligacupkampen mot Arsenal på torsdag. 

«Et svar var nødvendig for å unngå en ny uke med spørsmål om Mohamed Salah, Sadio Mané og styrker og svakheter i troppen». 

«Klopp fikk det han var ute etter. Fabinhos heading i første omgang, hans tredje mål på like mange kamper, åpnet opp Brentford, og etter pause pyntet Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino på resultatet. Nå er himmelen over Merseyside litt lysere enn den var for 48 timer siden. Klopp smilte, og det samme gjorde spillerne», skriver Jones.

Han skriver at laget må bruke resultatet som en boost i tittelkampen. 

«Selv uten sine AFCON-stjerner kan de score mål og vinne kamper. De er et lag som må respekteres. Når de viktigste matchvinnerne er borte må du finne andre måter å løse problemene på», skriver han.

Jota og Firmino leverte

Melissa Reddy i Independent skriver at Jürgen Klopp vil være glad for det han så av Roberto Firmino og Diogo Jota.

«Diogo Jota og Roberto Firmino var de to Liverpool-spillerne med mer enn to ligamål denne sesongen i fraværet av Salah og Mané, og selv om ingen scoret på søndag, vil bidragene ha gjort Klopp fornøyd». 

«Brasilianeren linket sammen angrepet på nydelig vis og satte opp Minaminos mål på sedvanlig vis gjennom å stjele ballen fra motstanderen for så å være uselvisk. Jota var den med flest avslutninger i kampen, og han var en konstant plage for motstanderen», skriver Reddy. 

Flere andre spillere trekkes også frem.

«Backene skapte til sammen seks målsjanser mens Fabinho leverte fire nøkkelpasninger og Curtis Jones ga god støtte til angrepet. Hvorvidt Liverpool kan fortsette å skape sjanser og score uten sin formidable afrikanske duo gjenstår å se, men det er tydelig at de ikke vil la seg prege av alt snakket om deres fravær». 

«Søndagens seier har gitt klubben et lite håp i tittelkampen, selv om det meste tyder på at City vil surfe inn nok en ligatittel», skriver Reddy. 

Ingen erkjenner nederlag på Anfield

«Mange trodde tittelkampen i Premier League var avgjort da Manchester City slo Chelsea på lørdag, og Pep Guardiola mister neppe nattesøvnen av stillingen slik den er nå, med en luke på elleve poeng ned til Liverpool, som har en kamp til gode mot Leeds», skriver Dominic King i Daily Mail.

«Men på Anfield er det ingen som erkjenner nederlag foreløpig. Etter tre mål fra uforventede målscorere, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino, sørget for en seier uten baklengsmål, sa tyskeren klart i fra». 

King viser til at Klopp etter kampen sa at tittelkampen ville vært over i en normal sesong, men at ingen ting er normalt for tiden. 

«De er fremdeles bare en liten prikk i Citys bakspeil, men City kan fremdeles se dem. Og så lenge det er tilfellet, kan vi snakke om et tittelrace», skriver King. 

JUBEL: Godt å se Klopp juble foran the Kop igjen.

JUBEL: Godt å se Klopp juble foran the Kop igjen.

Feiret litt ekstra

Andy Hunter i The Guardian fikk med seg at Jürgen Klopp tok litt ekstra i da han gikk for å juble foran the Kop etter kampen. 

«Det var litt ekstra kraft i Jürgen Klopps varemerke-feiring foran the Kop som symboliserte at dette var mer enn en rutinemessig seier for Liverpool. Det er et stort gap mellom dem og Manchester City på toppen av Premier League-tabellen, men Liverpool, anført av deres manager, kjemper videre».

«Liverpool hoppet forbi Chelsea og inntok andreplass med det som til slutt ble en komfortabel seier mot Brentford, som gjorde livet vanskelig for vertene, men som manglet trusselen fra dødball som ga dem 3-3 da lagene møttes i september. Denne gangen var det Fabinho som steg frem på en dødball for å score det første målet. Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino, to andre spillere med økt ansvar i fraværet av lagkamerater i verdensklasse, tok tak og scoret ett hver etter pause», skriver Hunter.

Lettelse

James Pearce i The Athletic skriver det var en seier som kunne gi litt lettelse til Klopp og hans lag, samtidig som det brakte litt tro tilbake. 

«Første ligaseier siden 16. desember sørget for at Liverpool tar tilbake andreplass fra Chelsea og at ledelsen til Manchester City er nede i elleve poeng med en kamp til gode. Men viktigst av alt sørger denne seieren for at troen er tilbake etter nederlagene de siste ukene. Klopps knyttnever foran the Kop var fylt med både lettelse og glede etter det han hadde sett». 

Pearce trekker frem et par spillere som hadde en positiv opplevelse, som Takumi Minamino og Kaide Gordon. 

«Etter at sluttsignalet gikk, tok manageren turen til Takumi Minamino og la armene rundt ham. Den japanske landslagsspilleren, som erstattet Alex Oxlade-Chamberlain, markerte sin 27-årsdag med det som bare var Premier League-mål nummer tre for klubben etter fint forarbeid fra utrettelige Roberto Firmino». 

«Som Minamino trengte det løftet etter at hans bom på åpent mål mot Arsenal oppsummerte en miserabel aften. Alt som manglet på søndag var bare en scoring fra 17 år gamle Kaide Gordon, som ble byttet inn til sin Premier League-debut.

«Hvis Oxlade-Chamberlain blir tvunget til å sitte hjemme og se kampen mot sin gamleklubb på torsdag, må enten Minamino eller Gordon fylle tomrommet. Hele troppen blir brukt på et tidspunkt der en finale på Wembley ligger i potten, men Liverpool vil i det minste reise til hovedstaden i godt humør», skriver Pearce.