Dette skriver avisene:«Guardiola visste det fra før, og fikk beviset i løpet av kampen»

En Klopp-klassiker fra Liverpool da Pep Guardiola nok en gang måtte dra slukøret hjem fra Anfield. Slik reagerer de engelske avisene på søndagens kamp.

«Pep Guardiola ropte gjentatte ganger "this is Anfield" da en avgjørelse gikk mot Manchester City og Phil Fodens scoring ble annullert, men dette handler om mer. Dette er en bane City har slitt på. Anfield, med The Kop, er for ofte et sted der City svikter. De har tatt ni poeng av de siste 60 mulige på Anfield», skriver Henry Winter i The Times

«Her gikk Guardiolas menn inn i nok et bakholdsangrep. Liverpool var tett opp i Citys spillere fra start. Etter alt snakket om avstanden mellom lagene, og Liverpools skadeproblemer, var dette en påminnelse om at laget fremdeles drives frem av Jürgen Klopp, som var så følelsesmessig involvert i kampen at han til slutt ble utvist av Anthony Taylor for klagingen».  

Winter trekker frem spillere som James Milner og Andy Robertson, og ikke minst Mohamed Salah. 

«Liverpool har fremdeles kjempere som James Milner, som setter tonen som kaptein, på høyreback, og han kjempet mot Foden da gamleklubben ble slått. På motsatt back var Andy Robertson tilbake og viste sin kampånd, gikk fremover og kjempet hardt mot Bernardo Silva. De har høy klasse i spillere som Mohamed Salah, som scoret sitt niende mål på 16 kamper mot City. Salah var på topp og ledet angrepet, yppet med Ruben Dias og tidvis ute til høyre da han ga Nathan Aké mye å jobbe med».

Van Dijk var tilbake

«Virrgil van Dijk pustet ut og tok armene rundt Joe Gomez. Mohamed Salah var kanskje matchvinner, men denne 1-0-seieren over Manchester City kom takket være et solid fundament», skriver James Pearce i The Athletic

«Van Dijk har vært i ukjent territorie denne sesongen. Tittelen som den mest komplette midtstopperen i verden har han mistet. Etter hvert som Liverpools defensive sårbarhet har blitt avslørt, har hans form blitt trukket frem som et symbol på lagets nedadgående kurve. Det har vært ukarakteristiske feil og mange dømmende fingre som har blitt pekt mot ham». 

«Nederlenderen har vært den første til å innrømme at han ikke har prestert i nærheten av sitt vante nivå. han har også opplevd kritikken, spesielt den som har kommet fra tidligere spillere, som vanskelig». 

Pearce skriver at rekken med kamper på Anfield uten tap var truet søndag, men stopperen kan skryte av å ha spilt 69 Premier League-kamper på rad på Anfield uten å tape etter overgangen fra Southampton i 2018.

Søndag var han tilbake på sitt beste.

«Gang på gang var han på rett plass til rett tid for å avverge faren. Da folk hadde hjertet i halsen da City jaktet en utlikning mot slutten, var van Dijk redningsmann og nikket ballen over sin egen tverrligger da Haaland var klar til å score. Van Dijk gjorde syv klareringer, to taklinger, én brytning, én blokkering og traff på 40 av 48 pasninger. Og ved hans side var Joe Gomez minst like imponerende». 

Liverpool på sitt beste

«Mohamed Salah har fremdeles magien, Liverpool har det som skal til og Premier Leagues heteste rivalisering lever i beste velgående. For en ettermiddag dette var på Anfield. Manchester Citys ubeseirede start på sesongen er over, etter at Jürgen Klopps kritiserte Liverpool-lag leverte en prestasjon som kan sette fyr på sesongen og gi supporterne mye å glede seg over», skriver Neil Jones i Goal.

«Salah var matchvinner med en strålende scoring foran The Kop 14 minutter før slutt, og avgjorde en hektisk og amper duell, som inneholdt et rødt kort til Jürgen Klopp og en illsint Pep Guardiola etter at Phil Fodens mål ble annullert av VAR på stillingen 0-0. City-manageren sa også at han ble gjenstand for myntkasting fra tribunen, mens Liverpool kom med en pressemelding der de fordømte motbydelige sanger fra borteseksjonen denne intense ettermiddagen». 

«Når støvet faller vil Liverpool kunne se tilbake på en forestilling som hadde alle kjennetegnene til en av Klopps beste kamper. De var intense, aggressive, forsvarte seg strålende og tok den store sjansen da den kom. Hver eneste spiller var strålende».

«De klarer kanskje ikke henge med City over en hel sesong, men de kan fremdeles skape problemer for hvem som helst når de spiller som dette. Guardiola visste det fra før, og fikk beviset i løpet av kampen».  

«På et tidspunkt ble det ubehagelig»

«Mot slutten av denne spennende og litt ville ettermiddagen på Anfield kunne vi se Jürgen Klopp med armene utstrakt, der han i vantro og sjokk ble utvist av dommer Anthony Taylor. Da Klopp nærmest spurtet bort fra sidelinjen, stadig med gestikulerende armer, var det vanskelig å være uenig med managerens overraskede ansiktsuttrykk. Hvordan overlevde han 85 minutter av denne kampen?», skriver Barney Ronay i The Guardian. 

«Det var en slik kamp - som begynte litt sakte før det hele utspilte seg i en virvelvind av angrep og kontringer, og det tok fyr etter Manchester Citys annullerte scoring etter 55 minutter.

Ronay skriver at det hele gikk litt for langt på et tidspunkt. 

«På et tidspunkt ble det ubehagelig, og det ble sunget ufine sanger. Gjenstander ble tilsynelatende kastet mot City-benken fra tribunen. Fotball kan føles som en arena der man kan få utløp for alt innebygd sinne. Det virket å være mye av det her».