Daniel Sturridge dro til Australia for å få karrieren i gang igjen – det har Covid-19 satt en solid stopper for

Å flytte til et pandemi-preget Australia har ikke vært bare bare for Daniel Sturridge.

Daniel Sturridge var en sentral del av et Liverpool som nesten gikk helt til topps i ligaen i 2013/14, med 22 mål på 29 kamper. Men hans siste år på Merseyside var ustabile. Det ene skadeavbrekket etter det andre gjorde det umulig for Jürgen Klopp å planlegge for en fremtid med Sturridge i en sentral rolle i troppen, og tyskeren valgte andre angrepsmuligheter. I januar 2018 ble han lånt ut til West Bromwich Albion, men heller ikke dette ble noen suksess da han igjen pådro seg en skade. Han startet kun to ligakamper for West Brom, og ble byttet inn fire ganger, men han klarte aldri å få ballen i nettet og West Brom rykket ned.

2018/19 skulle bli en opptur. Flere av Liverpools spillere fikk en forlenget sommerferie etter VM i Russland, og det skulle bety flere muligheter i starten av sesongen for Sturridge til å imponere Klopp. Til tross for at han klarte å holde seg skadefri, hadde han falt så langt bak i køen at det nesten ikke var muligheter for han. Han fikk 27 kamper – 20 av dem som innbytter. I juni 2019 var tiden i Liverpool over.

Siden den gang har det ikke akkurat gått oppover. I juli 2019 ble han først bannlyst fra å spille fotball i seks uker etter å ha blitt funnet skyldig i å bryte gambling-regler. Sturridge skal ha gitt familiemedlemmer og venner innsideinformasjon om hans mulige overganger, som så ble brukt til betting. FA anket dommen, og et år senere ble straffen utvidet til å gjelde fire måneder og en bot på £150.000. Han ble frigjort fra kontrakten med tyrkiske Trabzonspor som han hadde sluttet seg til i august 2019, og Sturridge var klubbløs frem til Perth Glory hentet han halvannet år senere.

Daniel Sturridge for Liverpool

Debut: 6. januar 2013

Debutmål: 6. januar 2013 mot Mansfield Town

Siste kamp: 7. mai 2019

Kamper: 160

Mål: 67

Målgivende: 20

Klubber:

Manchester City 2006-2009 (32 kamper)

Chelsea 2009-2013 (96 kamper)

Liverpool 2013-2019 (160 kamper)

West Bromwich 2018 (6 kamper)

Trabzonspor 2019-2020 (11 kamper)

Perth Glory 2021- (3 kamper)

Sesongoppladning på karantenehotell

1. oktober 2021 signerte han for australske Perth Glory. Å flytte til Australia under pandemi-tider var ikke bare-bare. Sturridge startet eventyret med to ukers pålagt opphold på strengt karantenehotell. Der måtte han forsøke å holde formen ved å lage få inn en ergometersykkel og diverse vekter på det knøttlille hotellrommet. Han nølte ikke med å gi Instagram-følgerne en omvisning.

I november var han ute av karantene og sluttet seg til sine nye lagkamerater, som også består av en gammel kjenning. Tidligere Liverpool-målvakt Brad Jones kom nemlig tilbake til hjemlandet, og hjembyen, den 5. august 2021. Jones var reservekeeper i Liverpool, og det er han også i Perth, men han har fått to kamper. Det er ikke mange færre enn Sturridge.

– Den største signeringen

At Sturridge sluttet seg til Perth Glory ble omtalt som «en av de største signeringene i A-Leagues historie». At supporterne er litt skuffet av det de har fått servert siden ligaen ble sparket i gang den 20. november er forståelig.

TREKKPLASTER: Det var utsolgt på Perth Glory sin første seriekamp i november, og Sturridge var det store trekkplasteret.

TREKKPLASTER: Det var utsolgt på Perth Glory sin første seriekamp i november, og Sturridge var det store trekkplasteret.

Sturridge fikk sin debut da han ble byttet inn i sluttminuttene mot Adelaide United den 20. november. Da laget skulle møte Western United i Melbourne en uke senere var ikke Sturridge med i troppen.

Det ble først kommunisert at dette var på grunn av den fire timer lange flyturen. Da han kom av flyet følte han seg ikke i form, og det ble uttalt at han trakk seg fra troppen etter en samtale med manager Richard Garcia. Et par dager senere forsøkte Sturridge selv å oppklare situasjonen på Twitter.

«To uker i karantene var sykt! Jeg spilte forrige uke (mot Adelaide) for å hjelpe laget og møte supporterne. Det er en lang sesong så vær så snill vær tålmodig da jeg må bygge opp min fitness, som alltid var planen. En fire timer lang flytur ville aldri stoppet meg fra å spille fotball», skrev spissen.

Administrerende direktør i Perth Glory, Tony Pignata, brukte også Twitter til å forklare situasjonen og han skrev at det aldri var Sturridge sin avgjørelse å trekke seg. «Som alle spillere ønsket Daniel å spille men vi lagde en plan for han før han ankom, for å bygge opp hans fitness og integrere han i laget. Vi vil ha den beste Daniel Sturridge på banen når tidspunktet er riktig. Han har nettopp vært to uker i hotellkarantene og har nettopp startet å trene med troppen. Forrige uke var det hjemmekamp foran fullsatte tribuner og vi ga Daniel noen minutter foran hjemmesupporterne.»

Covid-trøbbel

Perth Glory måtte spille alle kamper fra og med 26. november til 13. februar på bortebane, på grunn av strenge innreiseregler på grensa til Western Australia. Sesongen fikk enda et skudd for baugen da en spiller i troppen testet positivt for viruset og hele laget måtte på karantenehotell i to nye uker. Fra karantenehotellet den 17. desember la Sturridge ut en festlig sang der han oppfordret alle til å ta vaksinen. Han har selv fått begge dosene.

Perth Glory spilte ikke en eneste kamp mellom 8. desember og 19. januar. Alle kampene ble utsatt. Den 19. januar var de lilla endelig i aksjon igjen, da de møtte Brisbane på bortebane. Fire og en halv time på fly var ikke et problem denne gangen – Sturridge fikk spille de siste 25 minuttene av det som ble et 1-0-tap.

Tre dager senere var motstanderen Sydney, og igjen fikk Sturridge spille nærmere en halvtime av Perths andre seier i sesongen.

Det så lovende ut for Sturridge sin kampform, men så kom den dårlige nyheten denne uka: 32-åringen sitter nå i sin tredje karantene etter å selv ha testet positivt for Covid-19. Også flere av hans lagkamerater avla positive prøver, og troppen sitter nå i karantene på et hotell i Sydney. Kampen mot Macarthur denne uken ble avlyst, men foreløpig er neste ligakamp – mot Melbourne den 6. februar – planlagt å gå som normalt.

Macarthur-kampen ble den syvende Perth Glory-kampen til å bli utsatt denne sesongen. De ligger på en åttendeplass på tabellen, av tolv lag, men er blant lagene som har spilt færrest kamper.