Dette har spillerne gjort i vinterpausen

Liverpool-spillerne brukte ferien godt og reiste både øst og vest i vinterpausen.

Nå er det kun to spillere som ikke er ferdig med enten ferie eller landslagsspill, og det er AFCON-finalistene Sadio Mané og Mohamed Salah. 

Resten av spillerne er enten tilbake på Merseyside eller på vei tilbake. I den forbindelse har vi sett på hva de ulike spillerne har gjort i vinterpausen, der de har ladet batteriene inn mot en spennende og hektisk vårsesong. 

Her er det vi har klart å finne.

Landslagsfotball

Alisson og Fabinho har spilt VM-kvalifiseringskamper for Brasil. Historiens beste landslag har for lengst kvalifisert seg til turneringen og har bare æren og førsteplassen igjen å spille for. Liverpool-duoen spilte en kamp hver. Alisson spilte hele bortekampen mot Ecuador 27. januar. Den endte 1-1. Fabinho var på banen hele kampen da Paraguay ble slått 4-0 på hjemmebane 2. februar. 

Luis Diaz har hatt mye å tenke på gjennom vinterpausen. Da han dro på samling med Colombia for å kjempe om VM-billett visste han nok lite om at han i løpet av den uken skulle bli Liverpool-spiller. Men selv om det var mye glede og spenning på klubbfronten, ble landskampene en nedtur, med 0-1-tap mot både Peru og Argentina. VM-drømmen henger i en tynn tråd for Diaz og co. 

I den asiatiske VM-kvalifiseringen leverte Takumi Minamino varene da Japan tok to meget viktige 2-0-seiere. Kina og Saudi-Arabia ble slått, og Japan tok et stort steg mot VM i Qatar. Minamino scoret ett av målene. 

Så har vi stjernene i Afrikamesterskapet, der de to største fremdeles ikke er tilbake på Merseyside fordi de skal møtes i finalen. Søndag spiller Sadio Mané og Senegal mot Mohamed Salah og Egypt. Det blir veldig spennende! Naby Keita sitt Guinea ble slått ut i åttedelsfinalen etter hederlig innsats, og midtbanespilleren dro tilbake i god form og full av selvtillit etter å ha vært gruppespillets beste spiller.

På golfturnering i Dubai

Andy Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner benyttet anledningen til å konkurrere i en annen idrett, nemlig golf. Trioen dro til Dubai for å delta i turneringen Dubai Desert Classic Pro-AM. 

SAMLET: Robbo, Milly og Ox på golfturnering i Dubai.

SAMLET: Robbo, Milly og Ox på golfturnering i Dubai.

De hadde ikke planlagt å reise sammen, men syntes nok det var hyggelig med litt selskap hjemmefra. 

Norske Viktor Hovland vant turneringen og dro hjem en drøy million dollar rikere. 

På ferie/i opptrening etter skade

Hele førstelagstroppen fikk vinterferie forrige uke, men for noen av spillerne var det viktigere å opprettholde treningen enn andre. Dette gjelder Harvey Elliott, Thiago og Divock Origi, som var enten skadet eller akkurat på vei tilbake fra skade da vinterpausen begynte. 

Jürgen Klopp har signalisert at trioen har brukt tiden godt, for på fredagens pressekonferanse før Cardiff-kampen kunne manageren meddele at alle var tilbake i full trening. 

Han nærmest garanterte at Elliott kommer til å få spilletid i kampen, mens det er litt mer usikkerhet knyttet til Thiago og Origi. 

Litt fri har det nok blitt for disse spillerne også. Divock Origi har lagt ut noen bilder med snølandskap i bakgrunnen, og det er grunn til å tro at han hadde tatt seg en liten ferie på høyfjellet. 

På ferie

For alle de andre var dette en anledning til å slappe mest mulig av, selv om de naturligvis måtte følge det individuelle treningsopplegget de hadde fått ordre fra klubben om å gjennomføre.

Curtis Jones tok turen over atlanteren for en liten ferie i Los Angeles. Der feiret han 21-årsdagen sammen med kjæresten. Kostas Tsimikas avslørte i et intervju torsdag at han har vært på fisketur og gått mange turer med hundene sine, i tillegg til å tilbringe tid med familien. 

På Instagram-kontoen til Jordan Henderson kan vi se at kapteinen tok med seg kone og barn til varmere strøk, uten at vi helt klarer å se hvor i verden de dro. Vi kan også se at han har vært innom klokkeprodusenten Audemars Piguet i Sveits sammen med Virgil van Dijk. Nederlenderen har lagt ut et bilde av de to, men vi kan vel ikke være helt sikre på at det bildet er rykende ferskt. 

Ibrahima Konaté har også vært på farten, noe de som har fulgt med på hans Instagram-story kan bekrefte. Også for han gikk turen til Dubai. Roberto Firmino ser ut til å ha vært på strandferie med familien. 

Resten av spillerne har det vært vanskelig å spore opp noe på, men vi regner med at også Adrian, Caoimhin Kelleher, Joe Gomez og Joel Matip også har hatt det fint. Og hva med Jürgen Klopp? Vi vet jo at tyskeren setter pris på sine fridager, men hvor de har vært tilbrakt vet vi ikke. 

Neste uke er hele troppen igjen samlet på treningsanlegget i Kirkby, klare for å ta fatt på en meget spennende vårsesong.