Firmino er i ferd med å ta over superinnbytter-rollen fra Origi

Roberto Firmino gjorde sitt ellevte mål som innbytter for Liverpool i går, og er dermed oppe på like mange scoringer som Divock Origi etter innhopp fra benken.

Jürgen Klopp kunne bokføre sin 50. Champions League-seier da Inter ble slått 2-0 på Guiseppe Meazza onsdag kveld, og han havnet dermed i eksklusivt selskap. Bare åtte trenere har over 50 seiere i turneringen gjennom tidene. De sju som har klart det før Klopp er Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Arsene Wenger, Jose Mourinho, Louis van Gaal og Rafael Benitez.

Mohamed Salah markerte også sin 50. Champions League-kamp for Liverpool på strålende vis, med å sette inn Liverpools andre mål. Egypteren har gjort 33 mål til sammen på disse kampene, i tillegg til at han har bidratt med 10 målgievende. Han har spilt i to finaler, og vunnet turneringen en gang.

Salah ble også bare den andre spilleren til å score mot både AC Milan og Inter i samme Champions League-sesong. Tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch var den første som gjorde det, for Tottenham i 2010/11-sesongen.

Dette var den åttende strake bortekampen i Champions League som egypteren scoret i.

Sju mål opp til Fairclough

Kampens første målscorer, Roberto Firmino, scoret for ellevte gang for Liverpool etter å ha kommet inn fra innbytterbenken. Dermed er han oppe på like mange scoringer som innbytter som kulthelten Divock Origi.

De to ligger på delt fjerdeplass på listen over spillerne som har flest scoringer som innbyttere for Liverpool. Og veien opp til andreplass på den listen er forholdsvis kort. To scoringer til etter innhopp fra benken, så vil Bobby passere Ryan Babel og tangere Daniel Sturridge. Det kan faktisk skje allerede denne sesongen.

Før sesongen lå Roberto Firmino likt med Michael Owen, Ian Rush, Vladimir Smicer og Christian Benteke, men med hele fem mål etter innhopp fra benken så langt denne sesongen har brasilianeren avansert kraftig på listen.

Hardere konkurranse om plassene i angrepsrekka

Etter kjøpene av Diogo Jota og Luis Diaz ligger det i kortene at det blir færre kamper fra start og flere innhopp fra benken for Bobby. Dersom han får fornyet Liverpool-kontrakt og fortsetter scoringsraten som innbytter kan David Faircloughs tittel som tidenes superinnbytter i Liverpool være truet. Firminos nåværende kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2023.

Velinformerte Florian Plettenberg hos Sky Sports Tyskland hevder at det vil være opp til Firmino selv om han ønsker å fortsette karrieren hos Liverpool FC eller forlate Anfield-klubben.

– Jeg er ikke sikker på om Firmino eller Mané kommer til å fornye sine kontrakter. Jeg tror de vil få hvert sitt tilbud, og så blir det opp til spillerne selv. Nøkkelen er Salah, sa The Athletic-journalist David Ornstein i et intervju med Sky Sports News nylig.  

Skader og Covid

Firmino har vært en del plaget med skader denne sesongen, og har også gått glipp av kapmper på grunn av covidsmitte.

Denne sesongen har han i tillegg til målet mot Inter også scoret etter innhopp fra benken da Shrewsbury ble slått 4-1 i FA-cupens tredje runde, to mål etter innhopp fra benken da Porto ble slått 5-1 i Portugal i gruppespillet i Champions League, og han scoret også etter innhopp fra benken da Norwich ble slått 3-0 i ligaåpningen.