– Nå tar vi fatt på en avgjørende del av sesongen

Liverpool kjemper med Manchester City og Chelsea om ligatittelen, og da blir de kommende par månedene helt avgjørende.

Etter seieren over Burnley på Turf Moor har Liverpool, med sine 54 poeng, ni poeng opp til ligaleder Manchester City, og de røde har en hengekamp mot Leeds som skal spilles i neste uke. Chelsea følger sju poeng bak Liverpool, med like mange kamper som Jürgen Klopps lag.

Vi har sett litt på terminlisten til de tre lagene frem til Liverpool og Manchester City møtes innbyrdes i april, i en kamp som potensielt kan avgjøre ligatittelen. Avstanden opp fra Chelsea til City på 16 poeng er såpass stor at toget trolig allerede er gått for London-laget i kampen om ligatittelen. Det betyr nemlig at Chelsea må ta over ett poeng mer i snitt enn City per ligarunde skal gutta fra Londons vestkant klare ta igjen de lyseblå fra Manchester.

Kommende lørdag er Liverpool vertskap for et Norwich som kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk fra Premier League. Dette er den første av to kamper mot kanarifulgene på to uker, da lagene også møtes i FA-cupens femte runde i begynnelsen av mars.

City møter Tottenham, Everton og Manchester United i sine tre neste kamper

Samme dag spiller Manchester City hjemme mot Tottenham, mens Chelsea skal til Selhurst Park for å spille London-derby mot Crystal Palace.

Det er lite i Tottenhams formutvikling som tyder på at Spurs skal gi Liverpool hjelp i helgen. Antonio Contes mannskap har tapt sine tre siste kamper, og må skjerpe seg om de skal henge med i kampen om den siste Champions League-plassen.

– Nå tar vi fatt på en avgjørende del av sesongen, kommenterte Jürgen Klopp etter seieren i Burnley.

Og det har Liverpool-manageren helt rett i.

Man City

Tottenham (H) - 19. februar

Everton (B) - 26. februar

Manchester United (H) - 6. mars

Palace (B) - 14. mars

Brighton (H) - 19. mars

Burnley (A) - 2. april

Liverpool

Norwich City (H) - 19. februar

Leeds United (H) - 23. februar

West Ham (H) - 5. mars

Brighton (B) - 12. mars

Manchester United (H) - 20. mars

Watford (H) - 2. april

Chelsea

Crystal Palace (B) - 19. februar

Burnley (B) - 5. mars

Newcastle (H) - 13. mars

Norwich (B) - 19. mars

Brentford (H) - 2. april

Southampton (B) - 9. april

Hans lag skal som nevnt innledningsvis spille den utsatte kampen mot Leeds i neste uke, nærmere bestemt onsdag 23. februar. Denne kampen skulle egentlig ha blitt spilt 2. juledag, men Leeds hadde koronautbrudd i troppen og klarte ikke å stille lag. Dermed har Liverpool hatt en hengekamp i forhold til City helt siden romjulen. Den blir nå utlignet, men det varer ikke lenge.

Liverpool skal spille ligacupfinale neste helg, og dermed må det finnes en ny dato for bortekampen mot Arsenal, som skulle ha vært spilt på Emirates ligacupfinalehelgen.

Dagen før Liverpools ligacupfinale mot Chelsea spiller Manchester City mot Everton på Goodison Park. Liverpool og City vil med andre ord bare stå med likt antall i kolonnen for spilte kamper i tre dager, før Liverpool igjen vil ha en kamp tilgode på de lyseblå. Denne helgen er det lov til å håpe på litt hjelp fra naboen på andre siden av Stanley Park. Everton viser en god utvikling under Frank Lampards ledelse.

Brighton og Manchester United i nøkkelroller

Lørdag 5. mars kommer West Ham på besøk til Anfield. Liverpool tapte 3-2 på London Stadium i november, og har således litt å revansjere mot The Hammers. Samme dag spiller Chelsea borte mot Burnley, mens Manchester City spiller byderbyet mot Manchester United på Etihad dagen etter.

Lørdag 12. mars spiller Liverpool tidligkamp på sydkysten, nærmere bestemt på Amex Stadium i Brighton. Liverpool klarte bare 2-2 og ett poeng da Brighton gjestet Anfield i oktober, i en kamp hvor de røde ga bort en tomålsledelse. Manchester City har på papiret en bortekamp med omtrent samme vanskelighetsgrad to dager senere, da de gjester Crystal Palace. Chelsea spiller hjemme mot Newcastle mellom de to kampene til rivalene i toppen av tabellen.

Brighton er motstander også for City, på Etihad helgen etter. Den helgen er det Liverpools tur til å møte Manchester United, på Anfield dagen etter Citys kamp. Liverpool vant som kjent hele 5-0 på Old Trafford i oktober, men nå vil det være Ralf Rangnick som leder United, og ikke Ole Gunnar Solskjær. Chelsea spiller bortekamp mot Norwich på Carrow Road denne helgen.

Første helgen i april spiller Liverpool hjemmekamp mot Watford. Dette vil være første ligarunden etter landskampene i slutten av mars. Liverpool vant 5-0 også over Watford, på Vicarage Road i oktober. 

Manchester City spiller borte mot Burnley samme dag, og vi så i helgen hvor tøff en bortekamp på Turf Moor kan være. Chelsea spiller lokaloppgjør vest i London, mot Brentford på Stamford Bridge denne dagen.

Det er bare å sette ring rundt 9. april i kalenderen

9. april reiser Chelsea til Southampton.

Dette er dagen da Liverpool gjester Etihad, i en kamp som kan bli helt avgjørende for hvor ligatittelen havner. Det er å håpe at Liverpool innen den tid har kommet i posisjon til ha kampen om ligatittelen i egne hender, men da må City minst ha avgitt seks poeng på de kampene vi har nevnt ovenfor.

Da City gjestet Anfield i begynnelsen av oktober endte det med 2-2 og poengdeling. Sadio Mané ga Liverpool ledelsen etter en snau times spill, før Phil Foden utlignet ti minutter senere.

Mohamed Salah sendte Liverpool i føringen på nytt et snaut kvarter før slutt, men den ledelsen holdt bare i fem minutter før Kevin De Bruyne utlignet på nytt, og fastsatte sluttresultatet til 2-2.