Klopp har aldri kommet lenger enn dette i FA-cupen - nå har han sjansen til å gjøre noe med det!

Gjennom hele hans tid som Liverpool-manager har Jürgen Klopp blitt beskyldt for å nedprioritere FA-cupen.

Helt siden hans første sesong i Liverpool har beskyldningene haglet mot Jürgen Klopp når det har kommet til FA-cupen. Tyskeren har blitt beskyldt både for å nedprioritere og devaluere verdens eldste klubbturnering.

Klopp har aldri klart å ta Liverpool lenger enn til femte runde i cupen som virkelig betyr noe i England. Den ferske ligacupmesteren har kun klart dette en gang tidligere, men mot Norwich onsdag kveld har han muligheten til å lede sitt lag til sin første kvartfinale i turneringen.

Reservepregede lag

Klopp stilte med B-pregede lag og måtte ha omkamp både mot Exeter og Plymouth i sine to første sesonger i FA-cupen. Selv om disse to klubbene fra lavere divisjoner ble beseiret i omkampene, så røk de røde deretter ut for henholdsvis West Ham (også det etter omkamp) og Wolves i 4. runde, og at Klopp stilte relativt reservepreget også i disse kampene ble ikke tatt nådig opp av de som har forkjærlighet for verdens eldste klubbturnering.

Startoppstillinger som inneholdt navn som Adam Bogdan, Tiago Ilori, Brad Smith, Connor Randall, Cameron Brannagan, Kevin Stewart, Ryan Kent, Joao Carlos Teixeira, Jerome Sinclair, Ovie Ejaria, Sheyi Ojo, Ben Woodburn og Pedro Chirivella var for mange et signal om at Klopp hadde FA-cupen langt ned på sin rangeringsliste.

Matchvinner i debuten

Tyskeren stilte imidlertid langt sterkere da byrival Everton kom på besøk til Anfield første helgen i januar i 2018, og Virgil van Dijk stanget Liverpool videre i cupen da han ble matchvinner i sin Liverpool-debut.

Men tre uker senere kapitulerte de røde for West Bromwich på Anfield, og tapte 3-2 selv om de hadde karer som van Dijk, Joel Matip, Trent Alexander-Arnold, Georignio Wijnladum, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané i startoppstillingen. Den sesongen kunne imidlertid ikke Klopp beskyldes for å nedprioritere FA-cupen.

I 2019 ble Wolves Liverpools banemenn for andre gang på to år, da de vant 2-1 på Molineux. Også i denne kampen stilte Klopp med forholdsvis kjente navn, med unntak av Rafael Camacho.

I januar 2020 trakk Liverpool nok en gang Everton i 3. runde, og nok en gang ble det ettmålsseier. Og det til tross for at Klopp igjen stilte med et reservepreget mannskap, der startoppstillingen inneholdt navn som Adrian, Nathaniel Phillips, Neco Williams, Harvey Elliott og Pedro Chirivella . Curtis Jones ble matchvinner.

Beskyldningene haglet også mot Klopp om å nedprioritere turneringen da Klopp sendte seg selv og førstelaget på vinterferie, og Liverpool stilte med B-laget i omkampen mot Shrewsbury i runden etter. Men de røde vant omkampen 1-0, og tok seg til femte runde for første gang i Klopps tid i klubben. Der ble Chelsea for sterke på Stamford Bridge.

Tapte på Old Trafford

Forrige sesong var det Manchester United som sendte Liverpool ut av cupen, da de vant 3-2 på Old Trafford i 4. runde. I tredje runde fikk de røde lett match mot juniorlaget til Aston Villa.

Denne sesongen ble Shrewsbury og Cardiff sendt hjem fra Anfield som slakt i cupens to første runder, og Klopp har tatt Liverpool til femte runde i verdens eldste klubbturnering for bare andre gang. Vi krysser fingrene for tyskeren tar de røde til kvartfinalen for første gang, når Norwich kommer på besøk til Anfield onsdag kveld.