Manchester Citys midtbanestjerne var Liverpool-supporter og ønsket av Jürgen Klopp

En purung Kevin De Bruyne hadde neppe trodd han skulle score mål mot Liverpool, men hadde antageligvis syntes det var stas å være venn med Liverpools midtstopperstjerne.

Kevin De Bruyne har funnet skremmende form denne sesongen, som Liverpool fikk kjenne på kroppen søndag. Forhåpentligvis vil han ikke straffe favorittlaget på Wembley lørdag.

Banens beste mot favorittlaget

De Bruyne var i det umulige hjørnet mot Liverpool på Etihad søndag. Han scoret kampens første mål, sluttet ikke å løpe, sto for smarte pasninger og ledet Citys midtbane. Han ble belønnet med «Man of the Match»-utmerkelsen fra Sky Sports.

Det var belgierens tiende ligakamp mot Liverpool. Han har nå scoret tre mål og levert fem målgivende pasninger på møtene med Anfieldklubben.

Playmakeren har vunnet PFA Player of the Year to år på rad og er på vei til å levere en god søknad for hattrick. Han har scoret 11 ligamål så langt denne sesongen og nærmer seg sin personlige rekord på 13 mål fra 2019/20.

Men for noen år siden skulle nok De Bruyne sett at han ble kåret til banens beste for Liverpool, ikke mot.

De Bruyne fortalte i høst at han og hans familie var alle Liverpool-supportere da han vokste opp. Hans store idol var Michael Owen, som i likhet med han selv var en liten, kjapp spiss. I en video som gikk sin seiersgang på nettet før De Bruynes bekreftelse, kan man se en purung lyslugget gutt som forteller at favorittlaget er Liverpool og at han en dag håper å trene med Anfield-laget. 

Han hadde vel neppe sett for seg at favorittklubben skulle bli den store erkerivalen.

Var ønsket av Klopp

30-åringen fra Drongen i Belgia begynte karrieren i KVV Drongen før han sluttet seg til Gent og så Genk. Det var som Gent-spiller han lot seg intervjue og fortalte at han var Liverpool-supporter.

Som 14-åring fikk han sjansen til å spille for akademiet til Genk, og til tross for at det var et par timer hjemmefra, grep han den. Den beskjedne gutten opplevde de to første årene i Genk som de mest ensomme i hans liv. Etter ett år hos en fosterfamilie fikk han beskjeden om at familien ikke ønsket at han skulle bo hos dem etter sommerferien. De syntes han var for stille, og klarte ikke å kommunisere med han. Dermed måtte han flytte på et internat, men han brukte skuffelsen over å ha blitt kastet ut som drivstoff i fotballkarrieren. Han kom tilbake til Genk, fast bestemt på å spille seg inn på førstelaget i løpet av to måneder.

I en kamp for andrelaget scoret han fem mål på én omgang og da var det gjort. Han debuterte for førstelaget i mai 2009, og i 2009/10-sesongen var han etablert på laget. I januar 2012 signerte han for Chelsea, men det første halve året var han på lån hos Genk.

I juli samme år ble han lånt ut til Werder Bremen, et utlån som gikk strålende og som gjorde at Jürgen Klopp fikk øynene opp for han. Klopp ønsket at De Bruyne skulle komme til Borussia Dortmund, noe De Bruyne selv kunne tenke seg, men Mourinho sa nei. Han ville beholde han og han var en del av Chelsea-planen.

Kevin De Bruyne

Født: 28. juni 1991, Drongen, Belgia

Posisjon: Midtbane

Klubb: Manchester City

Kamper: 298 / 81 mål / 115 målgivende

Kamper mot Liverpool: 13 / 3 mål / 5 målgivende

Tidligere klubber:

Wolfsburg (2014-2015) 73 kamper / 20 mål / 37 målgivende

Chelsea (2012-2014) 9 kamper / 0 mål / 1 målgivende

Werder Bremen (lån, 2012-2013) 34 kamper / 10 mål / 10 målgivende

Genk (2008-2012) 113 kamper / 17 mål / 36 målgivende

Slik gikk det ei. Det ble begrenset med spilletid i 2013/14-sesongen, før han var helt ute i kulden. I januar 2014 ble han solgt til Wolfsburg, og der fant han seg så godt til rette at både Manchester City, PSG og Bayern München var interessert sommeren 2015. Det ble City som sikret seg underskriften hans for 55 millioner pund.

Pep Guardiolas påvirkning

Etter ett år i Manchester kom Pep Guardiola til byen. «Fotball handler ofte om negativitet og frykt. Men med Pep handler det heller om ekstrem positivitet. Han setter mål som er så høye at de er nesten umulige å nå. Han er en taktisk mester, ja, det er det ingen tvil om. Men det kan ikke ser fra utsiden er det presset han legger på seg selv for å prøve å oppnå perfeksjon», fortalte De Bruyne til Players Tribune i 2019. Møtet med Guardiola forandret belgierens mentalitet.

«City-prosjektet handler til syvende og sist om mer enn å vinne. Det handler om en bestemt måte å spille på og en overordnet filosofi. Det er grunnen til at vi står opp hver morgen, hvorfor vi er besatt av mange detaljer, hvorfor vi presser oss til grensene,» fortalte han til Players Tribune. På det tidspunktet jaktet Manchester City en kvadrupel – de hadde allerede vunnet ligacupen, de var i et tittelrace med Liverpool, og da var fortsatt med i FA-cupen og Champions League. Høres det kjent ut?

For Manchester Citys del endte det med triumf i hjemlig liga – ett poeng foran Liverpool – samt FA-cupen og allerede nevnte ligacupen. I Champions League røk de ut i kvartfinalen, og Liverpool vant.

Sesongen etter fikk Liverpool sin revansje i ligaen. De rødkledde knuste City på Anfield i november. I seiersrusen lot supporterne seg også rive med av en video som dukket opp av at De Bruyne var i samtale med Jürgen Klopp og Mohamed Salah.

Alltid ambisiøse Liverpool-supportere håpet det skulle bety at playmakeren vurderte en overgang, men det var nok bare enn vennskapelig prat mellom to tidligere Chelsea-spillere og en ekstrovert tysker.

Vennlig stemning

Før forrige helgs toppkamp i Premier League skrev Jamie Carragher i the Telegraph at Liverpool mot Manchester City har blitt det flotteste rivaleriet i engelsk fotball. Spillere og supportere tilknyttet Manchester United, Arsenal og Chelsea er ikke med på Carras noter. De mener rivaliseringen er alt for vennlig, preget av klemmer i stedet for knyttnever, ros i stedet for ris.

VANSKELIG MOTSTANDER: Virgil van Dijk sier at De Bruyne er en av de vanskeligste spillerne å spille mot, men de to er gode venner privat.

VANSKELIG MOTSTANDER: Virgil van Dijk sier at De Bruyne er en av de vanskeligste spillerne å spille mot, men de to er gode venner privat.

Da kampen ble blåst av på Etihad søndag, fikk man se mer av den gode stemningen. Gabriel Jesus ga Alisson Becker en stor klem bakfra da målvakten sto og skravlet med Ederson. Guardiola og Klopp ga hverandre et så hardt og engasjert håndtrykk at man kunne høre klapset helt til Liverpool. De Bruyne og Virgil van Dijk ble fanget av TV-kameraene i en veldig vennlig samtale.

Etter kampen fortalte De Bruyne at de to kjenner hverandre relativt godt.

– Jeg kjenner Virgil. Vi ser hverandre ofte. Barna våre går på samme skole og de liker å leke sammen, så det var bare en vennlig prat, fortalte belgieren etter kampen.

Tidligere i år fortalte van Dijk til Amazon Prime at De Bruyne er en av de vanskeligste motspillerne han noen gang har møtt.

– Han har vært utrolig. Hans øye for spillet… han er bare en fantastisk spiller.