Derfor har Salah mer å revansjere enn alle andre

Mohamed Salah har aldri lagt skjul på at Champions League-finalen mot Real Madrid i Kiev ble et personlig mareritt for ham.

Champions League-finalen i 2018 bringer frem bitre minner for Mohamed Salah. Skaden han ble påført av Sergio Ramos ødela det som skulle ha vært den største kvelden i egypterens liv. Nå bruker han skuffelsen fra den gang som ekstra motivasjon foran lørdagens Champions League-finale mot samme motstander i Paris. Men denne gangen er heldigvis ikke Ramos med.

Forrige gang Liverpool spilte mot Real Madrid i Paris ble sidebacken Alan Kennedy matchvinner. Under pressekonferansen onsdag kom det spørsmål hvem som blir lørdagens Alan Kennedy.

– Forhåpentligvis jeg, svarte Salah. 

Egypteren er åpenbart revansjesugen. 

Salah har et sterkt ønske om hevn, som han har båret på helt siden den skjebnesvangre maikvelden i Kiev. 

Var helt knust

Sergio Ramos gikk allerede fra første fløytesignal bevisst inn for å ta Salah ut av kampen, og klarte det relativt tidlig i kampen. Real-stopperen påførte Salah en skulderskade som var så alvorlig at han måtte forlate gressmatta etter bare en halvtimes spill. Egypteren var utrøstelig. På sykehuset i Kiev måtte han konstatere at hans lagkamerater hadde tapt finalen 3-1. 

– Jeg husker jeg måtte gå av banen etter en halvtime eller noe slikt, og det var det verste øyeblikket i min karriere, slo Salah fast onsdag.

– Jeg var virkelig langt, langt nede etter det.

– Jeg hadde hatt en god sesong. At du må ut med skade bare en halvtime ut i en Champions League-finale er det verste som kan skje en fotballspiller. Etter kampen fikk jeg vite sluttresultatet på sykehuset. Jeg tenkte at det er ikke mulig at vi skal tape kampen på denne måten.

– Jeg har aldri hatt det så vondt etter en fotballkamp verken før eller senere. Det var den første Champions League-finalen for de fleste av oss.

– Vi var veldig, veldig skuffet, men etter sommeren hadde vi en skikkelig prat om det som skjedde. Hendo og Milly tok ordet i garderoben, om jeg husker rett, og sa at vi skal prøve på nytt, for å vinne alt.

– Vi klarte å vinne Champions League året etter, så vi fikk på en måte vår oppreisning på den måten. 

Ønsker hevn

Salah har imidlertid ikke lagt skjul på at han ønsker hevn for det som skjedde på Olimpiyskiy Stadium i Ukraina for fire år siden. Etter at Liverpool slo Villarreal i semifinalen, og sikret seg billett til finalen i Paris, sa 29-åringen at han foretrakk Carlo Ancelottis Real Madrid som motstander i finalen fremfor Manchester City. De to storklubbene skulle spille sin semifinale dagen etter.

Da Real tok seg til finalen la ikke Salah skjul på at han har noe uoppgjort med den spanske storklubben. Det er en følelse som bare er blitt styrket av at Liverpool mistet sjansen til en kvadrupel ved at de ble slått med ett poeng av Manchester City i kampen om ligatittelen.

– Jeg er svært motivert. Etter det som skjedde mot Madrid forrige gang, og også etter det som skjedde på søndag. Alle er motiverte for å vinne Champions League, sa Salah onsdag.

– Dette er et utrolig viktig trofé for oss, og vi har kjempet om det hver sesong etter at jeg kom til klubben.

Salah har scoret utrolige 34 mål på 58 Champions League-kamper for Liverpool. Han er klubbens toppscorer denne sesongen, med 31 mål. 23 i Premier League gjorde ham til delt toppscorer med Tottenhams Son Heung-min. Bare i sin første sesong på Merseyside har han gjort flere mål. I 2017/18, sesongen som endte så bittert på Olympiastadion i Kiev, nettet han nemlig utrolige 44 ganger. 

Fikk en knekk etter skuffelsene med landslaget

Før finalen har Salah imidlertid bare scoret fire mål på sine 19 siste kamper for Liverpool. Den magre perioden kom etter to store skuffelser med det egyptiske landslaget. Først tapte Salahs Egypt finalen i Afrikamesterskapet for Senegal i februar, og i mars tapte faraoene playoff om en VM-billett mot samme motstander. Begge gangene ble de slått på straffespark-konkurranse, og i finalen i Afrikamesterskapet bommet Salah på sin straffe.

– Jeg var veldig skuffet over det som skjedde med landslaget. Da jeg kom tilbake til England gikk det bare en dag før jeg var tilbake i trening. Jeg ønsket ikke å tenke mer på det som hadde skjedd med landslaget. Jeg ønsket bare å spille kampen mot Watford.

– På det tidspunkt tenkte jeg at det er tre eller fire andre troféer vi kan vinne, så vi må bare gå for dem.

– Jeg har gjort mitt beste. Helt frem til søndag hadde vi muligheten til å vinne alle tre. Men vi var uheldige. City er et godt lag, som gjorde det bra mot Aston Villa.

– Jeg er realist, men prøver samtidig å tenke positivt. Etter tapet i finalen i Afrikamesterskapet tenkte jeg at vi har ligacupen, FA-cupen, Champions League og Premier League å kjempe om.

– Du kan ikke gjøre noe annet. Du må bare gjøre ditt beste for laget. Jeg synes vi har gjort det bra som lag. Jeg har hatt en god sesong, en veldig god sesong faktisk. Jeg prøver bare å hjelpe laget til å vinne kamper. Det er det viktiste for meg.

Det er bare å håpe at Salah får sin hevn, og at det er han som bringer frem tårene hos Real Madrid-spillerne denne gangen.

Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France i Paris har avspark lørdag klokken 21.00, og blir vist på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.