Dette skriver avisene etter Liverpools comeback«Klopp visste hva som krevdes – en adrenalinsprøyte i form av Luis Diaz»

For et comeback av Liverpool etter pause.

«Liverpool finner alltid en vei. Dette bemerkelsesverdig, spenstige laget til Jügen Klopp er dyktige på å finne en vei gjennom tider med motgang, gjennom vind og regn, og det var mye av det å kjempe seg gjennom på en stormfull kveld her. Og det gjorde de. Vinnere finner en måte», skriver Henry Winter i The Times, om Liverpool som nå er det første laget til å nå finalen i ligacupen, FA-cupen og europacupen i samme sesong.

Men Liverpool fikk slite mot Villarreal borte, og ved pause var utgangspunktet med 2–0 fra første kamp utlignet.

«Så viste Liverpools karakterdybde seg. Dybden i dere managers fotballintelligens viste seg, og det gjorde også dybden i troppen. Liverpool fant en vei fordi Klopp så hva som krevdes, mest av alt en adrenalinsprøyte i form av den ukuelige Luis Diaz, for å presse Villarreal bakover.»

«Han fløy på Villarreal, slik at selvtilliten deres avtok umiddelbart. Diaz gjorde forskjellen. Han fortsatte å utfordre forsvarsspillerne, vridde rundt på dem, og skapte rom for lagkameratene.»

«Borte var sløvheten som laget flekker på Liverpools arbeid i første omgang. Det ekte Liverpool reiste seg, og feide de ivrige spanjolene til side med mål fra Fabinho, Diaz og Sadio Mané, og sendte Liverpool til finalen 28. mai i Paris. De vil ha spilt alle tilgjengelige kamper denne sesongen.»

STOR GLEDE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold kunne slippe jubelen løs med målscorer Fabinho.

STOR GLEDE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold kunne slippe jubelen løs med målscorer Fabinho.

Festen var over

Hyllesten av Diaz fortsetter i The Telegraph

«Han forvandlet Villarreal fra troende til tvilende», skriver Chris Bascombe.

«Det var nesten som om den midlertidige ubalansen i Klopps verden ble korrigert så raskt han fløy ned venstrevingen igjen.»

«En beskjed ble sendt til Villarreal. Festen deres var over. De ville være på hæla resten av kvelden.»

«Liverpool har nå en ny game-changer i Diaz. Og ikke bare i de 45 minuttene som senket den gule ubåten. På fire måneder har han løftet laget fra 14 poeng bak i Premier League til et lag som nå er seks kamper unna udødelighet.»

Et kupp til 50 millioner pund

«Det har blitt sagt før, og det vil helt sikkert bli sagt igjen, men la oss si det nå, og la oss si det høyt. For en signering Luis Diaz er, og for en spiller han kommer til å bli for Liverpool», skriver Neil Jones i Goal

Han kaller Diaz et kupp selv til en pris av 50 millioner pund.

«Og her, på den store scenen, i spansk regn og når de rødes Champions League-drøm hang i en tynn tråd, var det han som sto fram og leverte. Snakk om en game-changer. Snakk om en som endrer sesonger.», skriver Jones.

«Store deler av kvelden torde de lokale å drømme, og de satte pris på lagets forsøk også etter tapet. Si! Se pueze! Det var stemningen på denne kvelden, noe som kan oversettes til 'ja, vi kan' og en stund kunne Villarreal virkelig det», skriver Martin Samuel i Daily Mail

«Men Liverpool er det beste laget, med de beste spillerne. Prestasjonen da de gjenopplivet kampen etter pause var rett og slett fantastisk», mener han. 

Turbulens underveis

«Liverpool gjorde det alle forventet, men på en veldig uventet måte. Klubben fløy til en 10. Champions League/Europacup-finale, den andre i Paris , etter å ha overvunnet virkelig turbulens. Det er kanskje det som kreves når man går for kvadrupel», skriver Miguel Delaney i The Independent

«Det er en prestasjon av så monumental skala at det alltid vil være tilbakeslag, og store utfordringer i det.»

«Og hva skjer i slik angst og usikkerhet? Liverpool bare hevet seg, og endte opp med å vinne 3–2 med letthet.»

«Liverpool hadde antakeligvis sin mest bekymringsfulle omgang hele sesongen i den første omgangen, da Villarreal gikk opp i en fortjent tomålsledelse. Men, som de nesten alltid gjør, de røde slo tilbake. Innbytter Luis Diaz ble forskjellen da vertene mistet futten og ikke hadde noe å svare med i gjestenes comeback», skriver Colin Millar i The Mirror

«Etter de verste 45 minuttene i turneringen, var andre omgang klassisk Liverpool under Klopp.»

Luis Diaz har rekordraskt spilt seg inn i Liverpool-supporternes hjerter.

Luis Diaz har rekordraskt spilt seg inn i Liverpool-supporternes hjerter.

Manglet video til pausepraten

«Det fantes ikke høydepunkter til pause, Klopps ord endret Liverpool fra sårbare til ugjennomtrengelige», skriver James Pearce i The Athletic

For da spillerne kom inn til pause, hadde ikke Klopp og Peter Krawietz en enste video å vise av hva Liverpool hadde lyktes med de første 45 minuttene.

«Dermed måtte Klopp stole på motiverende ord og taktiske endringer istedenfor video. Det han utløste var en komplett transformasjon.»

I andre omgang scoret Liverpool tre ganger på 12 minutter og sikret finaleplassen.

«Grimaser ble raskt erstattet av smil.»

I førsteomgang hadde Liverpool bare 66 prosent av pasningene som kom fram. Før i sesongen har det tallet falt under 75 prosent i førsteomganger. I andre omgang var den oppe i 84 prosent og de vant 66 prosent av duellene. 13 av 15 forsøk på mål kom i andre omgang. Villarreal hadde ikke et skudd på mål etter pausen.

Pearce mener naturligvis også at Diaz gjorde forskjellen da han kom inn for Diogo Jota.

«Colombianeren har tatt raskeste vei til heltestatus etter at han kom fra Porto i januar. Hans fart, styrke, hvor direkte han er, hvor dynamisk og kvaliteten snudde kampen,» slår Pearce fast.