Kampkommentar Villarreal - Liverpool: For første gang siden Istanbul lå Liverpool under med to i CL, men vant til slutt, nå venter Paris

To vidt forskjellige omganger, og de gule gikk for det og kjørte hardt, men rødt lag til finale!

JADDAA!

Puh!

Jürgen Klopp, Liverpool og semifinale i Champions League. Vi husker Barcelona i 2019 (0-3, 4-0) og Roma i 2018 (5-2, 2-4). De røde er faktisk det eneste laget som har klart å avansere, etter å ha tapt det første møtet med 2+.

Spanske lag har tradisjonelt vært vriene for de røde. På 14 tidligere bortemøter i Spania har det endt med 5-3-6.

Kveldens semi bød igjen på puls og nerver.

Men, utfallet ble det samme. Paris og Stade de France, we are coming!

EKTE FØLELSER: En skulle tro at Liverpools stjerner ble vant til å vinne, men her viser de hva det betyr.

EKTE FØLELSER: En skulle tro at Liverpools stjerner ble vant til å vinne, men her viser de hva det betyr.

Rød storfavoritt

Etter hva bookmakerne hadde satt skulle man tro at det måtte et mirakel til, for å få Unai Emery til en ny finale i Europa. Men den gule ubåten hadde selvtillit i at de var ubeseiret hjemme i utslagsrunder i Champions League (2-5-0). 

Liverpool rullet inn på El Madrigal med full pott i samtlige bortekamper fra årets Champions League. Her hadde ikke hjemmelaget tapt siden i november, mot Barcelona. 

Begge lagene roterte og hvilte i helga som var. De røde med suksess, for Villarreal var det med fiasko (1-2 mot nest siste plass).

I tre av fire omganger var Jürgen Klopps lag best, men de måtte jobbe for det i dag.

Ble kjørt i første

Usikkert om det var nervene, eller kanskje den sleipe gressmatta i Castellón-provinsen, men de første 45 hang de røde i tauene. Under tre minutter etter kampstart satt den første Boulaye Dia. Raskeste baklengs siden april 2018.

Midtbaneduoen Étienne Capoue og Dani Parejo sprang mest rundt uten å være nær ballen på Anfield. I dag fikk de et helt annet grep om midten. Førstnevnte leverte to målgivende, og da han måtte gå tidlig i dusjen med sitt andre gule, ble han applaudert av banen.

Francis Coquelin scoret sitt første Champions League-mål i karrieren. Da nederlandske Danny Makkelie blåste for halvveis, hadde de gule ballen mest, flest pasninger, flest skudd, flest skudd på mål, flest innlegg, best pasningsnøyaktighet og de hadde vunnet flest dueller, både i lufta og langs bakken.

Det føltes nesten fjernt og rart ut, at det var Liverpool som kom dårligst ut på de fleste parameterne. 

Hjemmefansen var på og heltene deres turte å stå mann-mann, lyktes med presset og vant andreballene. Samtidig, det er tøft å gjennomføre over 90 minutter mot Klopps maskineri, og det skulle straffe seg i andre.

Klopp løp i garderoben

Før det ble en fabelaktig kveld, var nok de med røde hjerter bare lettet over at fløytesignalet kom, og at det ikke var mer før lagene skulle bytte side.

Vi har sett Inter og Benfica gå for det, og klare å sette Liverpool under trykk i enkelte perioder.

Tribunene ble boostet av at spissen Gerard Moreno var spilleklar. 30-åringen hadde ikke spilt siden 16. april, var langt fra 100, men gav laget en ny dimensjon.

Villarreal lyktes med å hindre frispillingen og spillvendingene hos gjestene. Med kontrollen sentralt, var de også modige med ball og kjørte backene. Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har hatt suksess med back til back. Her var det energi og ving til ving, og sjelden har jeg sett «Robbo» virke så malplassert defensivt.

Da er det godt å ha en tropp og typer som kan gjøre en forskjell. Diogo Jota hadde ingen god kamp, nølte for mye når en sjelden anledning åpnet seg, og det var duket for Luis Díaz.

Igjen, kan vi si, snudde 25-åringen kampen. Colombianeren lyktes til de grader da han utfordret (4/4, 100%) Villarreal-backene. Ikke noe å si på at han ble kampens spiller hos UEFA.

FOR EN GJENG: Liverpool er klare for nok en finale, drømmen om en mai måned for historiebøkene puster og lever.

FOR EN GJENG: Liverpool er klare for nok en finale, drømmen om en mai måned for historiebøkene puster og lever.

Noen utrolige tall og fakta

Klopp gikk for fem endringer fra Newcastle-laget. Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Thiago Alcântara, Fabinho og Mohamed Salah inn, mens Naby Keïta beholdt sin rolle.

Tyskeren sa:

– Det er rotasjon, men i enkelte øyeblikk vil du ha forskjellige typer ferdigheter i forskjellige posisjoner, 

Samtlige av Villarreals avslutninger kom i første omgang. 13 av Liverpools 15 kom etter pause. Etter 62, 67 og 74 minutter smalt det, Fabinho, Luis Díaz og Sadio Mané. Sistnevnte passerte Didier Drogba som mestscorende afrikaner i utslagsrundene.

Det resulterte i ny klubbrekord. 139 mål gjort over 57 kamper denne sesongen. Nå vil de røde spille samtlige kamper som de potensielt kunne spilt ved sesongstart. Totalt har de scoret 150 mål i Europa under Klopps ledelse.

16/16 ganger har Liverpool tatt seg videre i Europa, etter å ha vunnet det første oppgjøret 2-0.

Aldri før har et engelsk lag tatt seg til finalen i FA-cupen, ligacupen og Europa i én og samme sesong.

Kun tre ganger tidligere har en klubb tatt seg til 10 finaler i Europa. Real Madrid (16), AC Milan og Bayern München (11) og nå Liverpool FC.

For Klopp er han med fire finaler, på nivå med herrer som Marcello Lippi, Sir Alex Ferguson og Carlo Ancelotti. Kanskje blir det et møte med Ancelotti og Real i mai?

Nå kan morgendagens storkamp fra Santiago Bernabéu følges med et helt annet blikk.