Slik har det gått med Liverpool-spillerne som har forlatt Jürgen Klopps lag

Georginio Wijnaldum er på vei vekk fra PSG og Philippe Coutinho ble en stor flopp i Barcelona. Det har vært blandet drops for spillerne som valgte å forlate Anfield under tyskeren.

Det har forsvunnet mange spillere fra Anfield under Jürgen Klopp. Flere har ønsket å forlate Merseyside selv, og noen har ikke hatt et særlig valg. Det er oppsiktsvekkende hvor dårlig det har gått for flere av spillerne som blomstret under tyskeren.

Georginio Wijnaldum, Philippe Coutinho, Daniel Sturridge og Emre Can. Det er mange spillere som har opplevd en stor nedgang i karrieren etter de forsvant fra Liverpool.

Dette er de viktigste spillerne som har forlatt Jürgen Klopp på Anfield.

BOMKJØP: Barcelona-oppholdet ble alt annet enn perfekt for Philippe Coutinho. I sommer ble han hentet permanent til Villa Park av Steven Gerrard.

BOMKJØP: Barcelona-oppholdet ble alt annet enn perfekt for Philippe Coutinho. I sommer ble han hentet permanent til Villa Park av Steven Gerrard.

Store utskiftninger

Viktige overganger ut 16/17: Christian Benteke, Jordon Ibe, Joe Allen, Martin Skrtel, Luis Alberto, Mario Balotelli, Kolo Toure

Under tyskerens første sommer som trener for Liverpool forsvant det en rekke spillere. De mest notoriske er blant annet Christian Benteke, Joe Allen, Mario Balotelli og Joe Allen. Førstnevnte forsvant til Crystal Palace for å få mer spilletid. Det virket aldri som Klopp hadde særlig troen på den høyreiste spissen. Fem år senere er belgieren fremdeles på Selhurst Park, men det har blitt mindre mål og mindre minutter for Benteke.

Jordon Ibes karriere har blitt en trist historie. Engelskmannen reiste til Bournemouth og spilte en del Premier League-kamper for sørkystklubben, men etter mislykkede opphold i Derby og Adanaspor er 26-åringen for øyeblikket klubbløs. Han har tidligere vært ute og snakket om at han slet med depresjon.

Joe Allen prøvde lykken i Stoke. Klubben røk kjapt ned til Championship og har ikke blitt sett siden. Han har reist tilbake til sin moderklubb Swansea før denne sesongen. Martin Skrtel var på hell da Jürgen Klopp ankom Liverpool. Slovaken var en trofast tjener i mange år, men ble veid for lett av tyskeren. Turen gikk til flere steder, med ulik suksess, før han la opp i sommer. Det samme gjaldt Kolo Toure, som forsvant videre til Celtic. Der spilte han bare i et år før han la opp. I dag er han med i trenerteamet til Brendan Rodgers i Leicester.

Mario Balotelli skulle prøve å skyte Liverpool til topps i Premier League etter at Luis Suarez forsvant. Italieneren fikk bare et år i Liverpool. Han reiste videre til Nice og opplevde suksess i Frankrike, men det var kortvarig. 31-åringen har siden vært innom Marseille, Brescia, Monza og Adana Demirspor.

Av disse spillerne er nok Luis Alberto den eneste solskinnshistorien å hente. Spanjolen fikk det aldri helt til på Anfield og i 2016 reiste han videre til Italia og Lazio. Der har han vært siden og blitt en meget god Serie A-spiller. 

STORSPILT: Luis Alberto er en av få som har klart å forbedre karrieren sin etter et opphold i Liverpool.

STORSPILT: Luis Alberto er en av få som har klart å forbedre karrieren sin etter et opphold i Liverpool.

En karriere i nedoverbakke

Viktige overganger ut 17/18: Philippe Coutinho, Mamadou Sakho, Lucas Leiva, Andre Wisdom

Uten tvil er Liverpool eminente brasilianer den største på listen over overganger ut denne sesongen. Coutinho blomstret under Klopp, og plutselig var Barcelona interessert i å hente playmakeren. Da dette ble kjent satte 30-åringen seg på bakbeina og krevde å bli solgt.

Det ønsket fikk han innvilget, men utenom det har det ikke gått særlig bra for ham. Etter halvannen sesong i den spanske storklubben reiste han på lån til Bayern München. Han prøvde igjen å få få karrieren på rett kjøl i Barcelona, men det ville seg ikke. I januar reiste han til Steven Gerrard i Aston Villa, før overgangen ble permanent i sommer. Brasilianeren så nok ikke for seg en kamp om topp 10 i Premier League da han reiste til varmere strøk i 2018.

Mamadou Sakho og Andre Wisdom forsvant også ut dørene på Anfield denne sesongen. Hvis man ser på hvordan Liverpool spiller i dag hadde nok ikke noen av dem en sjanse til å spille seg i nærheten av en førstelagstropp. Sakho reiste til Crystal Palace før han i fjor sommer reiste hjem igjen til Frankrike. For øyeblikket spiller han i Montpellier. Wisdom tok turen ned en divisjon, og Derby ble neste stoppested. Der ble engelskmannen værende til i fjor. Han har, i sommer, vært klubbløs i et år.

Som sin tidligere klubbkamerat, Luis Alberto, reise brasilianeren til Lazio. Leiva fant også ut av det i den italienske klubben og ble en viktig brikke på laget i mange år, før han i sommer fullførte sirkelen med å reise hjem til barndomsklubben Gremio. Det var her han ble hentet fra til Liverpool i 2008. Den profesjonelle brasilianeren er nok en spilleren Klopp gjerne kunne ønsket å beholde litt lenger.

VINKET FARVEL: Lucas Leiva spilte sin siste kamp for Lazio i vår. Da ble han hyllet som en helt av supporterne.

VINKET FARVEL: Lucas Leiva spilte sin siste kamp for Lazio i vår. Da ble han hyllet som en helt av supporterne.

Nektet å signere ny kontrakt

Viktige overganger ut 18/19: Dominic Solanke, Danny Ward, Ragnar Klavan, Emre Can, Jon Flanagan, Lazar Markovic

På sommeren i 2019 var det først og fremst innkjøpene til Liverpool som ble overskriftene. Inn dørene på Anfield kom blant annet Fabinho, Alisson og Naby Keita for å ytterliggere forsterke de røde. Den største overgangen ut denne sommeren var Dominic Solanke. Engelskmannen fikk det aldri helt til i Liverpool, og igjen kom Bournemouth på trappene for å hente en ung og lovende spiller til sørskysten. 24-åringen slet de første sesongene, men viste litt hva som bor i ham den forrige sesongen. Nå er han tilbake i Premier League for å vise hva han er god til.

Danny Ward ville ha spilletid og med Alisson inn dørene ble det nærmest umulig for waliseren. 29-åringen har vært benkesliter i Leicester siden hans ankomst. Kulthelten Ragnar Klavan forsvant også ut denne sommeren. Den trofaste midtstopperen hadde gjort det han kom til Anfield for å gjøre og nå ville han også ha mer spilletid. 36-åringen spilte tre sesonger i Cagliari før han i fjor sommer tok turen hjem til Estland.

The scouse Cafu, Jon Flanagan, spilte en viktig rolle på venstrebacken for Brendan Rodgers i nesten-sesongen i 13/14, men Jürgen Klopp hadde lite tro på at engelskmannen kunne bidra på førstelaget for hans lag. Steven Gerrard ville ha han i Rangers og der forsvant han i 2018. Siden den gangen har karrieren pekt en vei og etter opphold i belgiske Charleroi og danske Køge er han for øyeblikket klubbløs. Lazar Markovic ble aldri det helt store på Anfield og forsvant til Fulham. Etter en halv sesong i London-klubben reiste han hjem til Partizan. Denne sesongen skal han prøve seg i Tyrkia for Gaziantep.

Emre Can, Emre Can, Emre Can. Tyskeren nøt stor tillit hos Jürgen Klopp, men nektet å signere en ny avtale med Liverpool. Han forsvant på en gratisovergang til Juventus, men han ble aldri en stor hit i Italia. De siste to sesongene har han spilt variabelt for et ganske bra Dortmund-lag. Det siste som blir nevnt om tyskeren er at han ikke er en veldig populær mann innad i den tyske storklubben.

I GULT OG SVART: Emre Can har ikke fått de beste opplevelsene etter at han nektet å signere ny kontrakt med Liverpool.

I GULT OG SVART: Emre Can har ikke fått de beste opplevelsene etter at han nektet å signere ny kontrakt med Liverpool.

Skademareritt

Viktige overganger ut 19/20: Danny Ings, Simon Mignolet, Alberto Moreno, Daniel Sturridge

I løpet av Jürgen Klopps tid i Liverpool er det nok denne fireren som har klart å gjøre det meste ut av karrieren, totalt sett. Danny Ings sitt Liverpool-opphold ble sterkt preget av stygge og langvarige skader, men han klarte likevel å sikre seg en god overgang til Southampton. I løpet av to år i klubben var engelskmannen stort sett en viktig bærebjelke for Ralph Hasenhüttls mannskap. I fjor sommer tok han turen videre til Aston Villa. Det betyr at spissen nå har Steven Gerrard som trener.

Simon Mignolet spilte andrefiolin for Alisson i en sesong før belgieren ville ha mer spilletid. Den tidligere Liverpool-målvakten reiste tilbake til Belgia og spiller for øyeblikket i Club Brugge. Han har vært en del av et lag som har slått brukbart fra seg i Champions League og han har også fått være med på et par trofeer med klubben. Mignolet er fremdeles en del av Belgias landslagstropp.

Venstrebacken som ingen helt klarte å bli klok på reiste også hjem, og nærmere bestemt til Villarreal. I etterkant av Liverpool-karrieren har Alberto Moreno blant annet vunnet Europa League i 2021, hvor de møtte Manchester United i finalen. Spanjolen er for øyeblikket ute med en langvarig skade.

Daniel Sturridge. For en spiller han var for Liverpool i glansdagene, men dessverre ble også skader en overskrift i hans karriere på Anfield. Etter låneopphold i West Bromwich og en suspensjon fra europeiske kamper tok han turen til Tyrkia. Det ble ikke slik spissen hadde ønsket og bare åtte måneder senere var han klubbløs. Den 1. oktober 2021 plukket Perth Glory fra Australia han opp, men i sommer er 32-åringen igjen klubbløs.

SELFIE: Daniel Sturridge var en populær karakter i Perth Glory, men engelskmannen ble ikke værende lenge i Australia.

SELFIE: Daniel Sturridge var en populær karakter i Perth Glory, men engelskmannen ble ikke værende lenge i Australia.

Hva kunne vært?

Viktige overganger ut 20/21: Dejan Lovren, Adam Lallana, Nathaniel Clyne

Gjengangsmelodien i denne Liverpool-trioen er også skader, og spesielt Adam Lallana kunne nok hatt en enda bedre karriere på Anfield om han hadde klart å holde seg på gressmatten gjennom en hel sesong. Engelskmannen var en vanvittig god fotballspiller, men det endte som det måtte gjøre i 2020. Han spilte ikke nok kamper. 34-åringens kontrakt gikk også ut, så på sommeren 2020 forsvant han til sørkystklubben på en gratisovergang. Han har også slitt med skader i den blå trøyen, men når han først er på banen er det kvalitet å få fra Lallana. Det spørs om han får en ny kontrakt, for den nåværende går ut i 2023.

Dejan Lovrens salg ble kanskje mer kritisk for Liverpool enn Jürgen Klopp hadde tenkt på forhånd. På høsten stod plutselig tyskeren uten en midtstopper, og han valgte å ikke erstatte kroaten. Det var Zenit som ble neste stoppested for Lovren. Der en han også i dag. Krigen i Ukraina virker ikke å ha påvirket den russiske ligaen i særlig stor grad. Han spiller i utgangspunktet fast i den russiske toppklubben, men han har slitt en del med skader. Det har blitt seriegull i begge sesongene til 33-åringen.

Nathaniel Clyne, som Lallana, forsvant også på en gratisovergang til en Premier League-klubb. I Crystal Palace ble han gjenforent med Christian Benteke og sin barndomsklubb. I sine to første sesonger i London etter tilbakekomsten har det ikke blitt veldig mye spilletid, men han er fremdeles en del av troppen inn mot 22/23-sesongen.

SKADET, SKADET, SKADET: Adam Lallanas Brighton-karriere har blitt veldig lik som den han hadde på Anfield.

SKADET, SKADET, SKADET: Adam Lallanas Brighton-karriere har blitt veldig lik som den han hadde på Anfield.

Valgte feil klubb

Viktige overganger ut 21/22: Harry Wilson, Taiwo Awoniyi, Xherdan Shaqiri, Georginio Wijnaldum

I fjor sommer valgte Klopp å sende fire førstelagsspillere på dør, men det var litt ulike grunner for alle sammen. Harry Wilson ble alltid sett på som et stort talent på akademiet, og han viste også tegn på kvalitet i et par av låneoppholdene han fikk. Det hjalp ikke. Waliseren ble solgt til Fulham, etter å ha imponert i Cardiff i samme divisjon. Det endte i opprykk til Premier League på første forsøk, og i 22/23 kan han ende opp med å spille for bortelaget på Anfield. Vingen, med den presise dødballfoten, var en viktig spiller for hvittrøyene i fjor, og det er forventet at han vil bli det denne sesongen også.

Taiwo Awoniyi var i Liverpool i mange sesonger, men fikk aldri en kamp på grunn av problemer med arbeidstillatelse. Nigerianeren ble sendt på utlån etter utlån, og til slutt ble han solgt til Union Berlin. Der imponerte spissen såpass mye at han også skal spille Premier League-fotball den kommende sesongen. Nyopprykkede Nottingham Forest har hentet Awoniyi for å prøve å holde den tidligere storklubben oppe i det gode selskap. 

En skadeplaget, men fantastisk fotballspiller. Det er kanskje måten å introdusere Xherdan Shaqiri på. Vingen spilte aldri en veldig viktig rolle for Jürgen Klopp, men han hadde sine øyeblikk i Liverpool-drakten. I fjor sommer ble han solgt til franske Lyon. 31-åringen fullførte en overgang til MLS-klubben Chicago Fire allerede et halvt år senere. 

Hva tenkte Georginio Wijnaldum på da han valgte å forlate Liverpool? I Paris Saint-Germain har så godt som ingenting fungert for den nederlandske landslagsspilleren. I den forrige sesongen ble det mye benkesliting, og denne sommeren er han allerede på vei vekk fra den franske storklubben. Han burde nok kanskje aldri ha forlatt Liverpool, eller gått til Barcelona. Nederlenderen har også mistet sin plass i startelleveren til Nederland noen måneder før VM i Qatar sparkes i gang.

PÅ VEI VEKK: Georginio Wijnaldum er ikke tatt med i Paris Saint-Germains oppkjøringstropp før den kommende sesongen.

PÅ VEI VEKK: Georginio Wijnaldum er ikke tatt med i Paris Saint-Germains oppkjøringstropp før den kommende sesongen.

En liten opprensking

Det har også forsvunnet en del spillere fra Liverpool denne sommeren. Det største tapet for Jürgen Klopp er utvilsomt Sadio Mane. Senegalseren har reist til Bayern München for å gi seg selv en ny utfordring i karrieren. Neco Williams har også reist, men ikke like langt. Han skal prøve å kapre høyrebacken til Nottingham Forest denne sesongen.

Takumi Minamino har reist til Monaco og Marko Grujic har omsider fullført en permanent overgang til Porto. Ben Davies, Sheyi Ojo, Ben Woodburn og Loris Karius har også forlatt Anfield i løpet av sommeren. Det samme har ikonet Divock Origi.

Det gjenstår å se om noen av dem utvikler seg til bedre spillere i andre omgivelser, men det har ikke alltid vært like lett å forlate Jürgen Klopps mannskap. Vi får se hva fremtiden bringer for Mane og co.