Dette skriver avisene:«Å avgi to poeng mot Fulham er et tidlig tilbakeslag i tittelkampen»

Engelske aviser er skjønt enige om at poengtapet på Craven Cottage kan vise seg å bli kostbart for Liverpool når vi skriver mai 2023.

James Olley i ESPN synes det er nesten absurd å antyde noe slikt som dette etter sesongens første kamp, men han mener standarden som Liverpool og Manchester City har satt de siste årene er slik at å sløse bort to poeng mot Fulham representerer et tidlig tilbakeslag i tittelkampen. 

Jürgen Klopps mannskap tapte bare to kamper i ligaen forrige sesong. På Craven Cottage ble de liggende under to ganger, men kjempet seg tilbake på beundringsverdig vis.

«City har en vanskelig åpningskamp borte mot West Ham på søndag, men de har nå sjansen til å få et tidlig overtak på sine nærmeste rivaler. Liverpool jaktet City mesteparten av forrige sesong. Det siste de ønsker er den samme følelsen så tidlig i den nye sesongen», slår han fast.

Små marginer

Paul Gorst i Liverpool Echo påpeker at mesteparten av Liverpools triumfer og nederlag har vært bygget på små marginer de siste årene. Han slår fast at dersom Jordan Hendersons langskudd fra 25 meter på overtid hadde gått et par tommer lavere, så kunne Jürgen Klopp blåst opp kinnene og sluppet den knallharde evalueringen av eget lag i vest-London, for da ville tre verdifulle poeng ligget i bagasjen. 

«Tonen i selvkritikken etter kampen ville da utvilsomt ikke vært så skarp», skriver Echo-journalisten.

Kapteinens langskudd traff imidlertid tverrliggeren, og dermed blir dette en frustrerende uke for Klopp og hans stab frem til Crystal Palace besøker Anfield den 15. august. 

«Det vil være mye å diskutere i kulissene. Tar du med den potensielt alvorlige hamstringskaden til Thiago Alcantara, har Klopp god grunn til å være irritert over 2-2 mot nyopprykkede Fulham. Men dette var ikke et resultat som skyldes ren uflaks. På ingen måte. De røde var ikke i nærheten av sitt beste i hovedstaden, da Marco Silvas Championship-vinnere viste hvor gode de er, med en prestasjon full av vilje, som dro Liverpool inn i den type krig som de vanligvis er blitt så gode til å unngå.»

Ble en større trussel etter pause

Ian Hawkey i The Times påpeker at Liverpool ble en langt større trussel i andre omgang, så snart Darwin Nunez kom på banen og gjorde angrepsrekka til de røde mer potent. Uruguayaneren scoret sitt andre mål på to kamper for sin nye klubb, og spilte en sentral rolle også i utligningsmålet til Mohamed Salah. 

«Før dette skjedde var Jürgen Klopps sylskarpe kritikk av eget mannskap berettiget», slår han fast.

Se høydepunktene fra kampen på Craven Cottage:

Også John Brewin i The Guardian ble imponert over Darwin Nunez sin nesten umiddelbare innflytelse på kampen. 

«Frem til han kom på banen seks minutter ut i annen omgang virket Liverpool sløve. De tok imot det ene slaget etter det andre fra Fulham. Uruguayanerens direkte spillestil, han var rask og sulten, fikk snart hans lag inn i kampen igjen.»

Det tok bare et kvarter før mannen som kostet 85 millioner pund hadde gjort sitt første Premier League-mål, med et smart hælspark. Og han spilte også en viktig rolle da Mohamed Salahs scoring berget uavgjort.

«Uavgjort i ligapremieren er ingen katastrofe for Liverpool, men at Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold slet samtidig som angrepsrekka virket sløv frem til Nunez kom på banen, vil være til bekymring for Jürgen Klopp. Jordan Henderson traff tverrliggeren i sluttsekundene, men det føltes likevel definitivt som Liverpool var heldige som fikk med seg ett poeng.»

«Hver poengdeling føles som et tap»

Sam Dean i Telegraph slår fast at det kreves nesten 100 poeng for å vinne Premier League nå til dags, i den moderne fotballverden som Jürgen Klopps Liverpool har vært med på å forme. 

«Tyskeren vil vite bedre enn de fleste at hvert eneste resultat teller i denne knallharde divisjonen. Det er den standarden Liverpool har satt, og det er hva som kreves av lagene som ønsker å konkurrere med Manchester City. Hver poengdeling føles som et tap. Det kunne man se på ansiktene til Klopps spillere etter at sluttsignalet lød. Fulhams energi og intensitet sikret dem et fullt fortjent poeng på hjemmebane.»

«Klopp insisterte etter kampen på at han var mer bekymret for prestasjonen enn resultatet. Han visste at Liverpool ikke hadde spilt som det Liverpool vi er blitt vant til å se de siste sesongene, og denne poengdelingen på åpningsdagen kunne fort ha blitt et tap hadde det ikke vært for at Darwin Nunez kom inn og forandret kampen sammen med Mohamed Salah.»

«Kraften i optimismen en ny sesong bringer med seg kan være sterk, og på et febrilsk Craven Cottage overgikk Fulham forventningene. Marco Silvas lag var på forhånd regnet som offerlam for Liverpool, men isteden viste de seg som virkelig tøffe motstandere, da den råsterke Aleksandar Mitrovic fikk inn de to første fulltrefferne på Klopps forsvar denne sesongen.»