Skadesituasjonen før Newcastle-kampen:Flere spillere skal nærme seg et comeback

De røde har for øyeblikket elleve spillere ute med skade eller suspensjon, men situasjonen ser langt lysere ut nå enn for en uke siden.

De røde har slitt enormt med skader siden starten av sesongen. Hver gang man håpet på gode nyheter har det endt i at flere har forsvunnet av troppen, enn motsatt. Naby Keita er den siste av Liverpools spillere som plutselig fikk seg en skade. Midtbanespilleren var ikke tilgjengelig mot Manchester United eller mot Bournemouth i helgen.

Det er likevel ikke bare dårlige nyheter å spore når august nærmer seg slutten. Ifølge Jürgen Klopp og flere kilder skal det nærme seg et comeback for flere av Liverpools spillere på skadelisten, og etter Newcastle-kampen på onsdag blir også Darwin Nunez tilgjengelig igjen etter hans røde kort mot Crystal Palace.

Dette er status den 29. august, to dager før Newcastle gjester Anfield:

Caoimhin Kelleher

Iren har ikke vært i spill for Liverpool, eller vært på benken, i oppkjøringen eller i starten av sesongen. Han spilte landskampene til Irland i juni og pådro seg en lyskestrekk. Keeperen var tilbake på treningsfeltet med Liverpool den 5. juli, men da kjente keeperen fremdeles på skaden. Han har ikke vært på trening siden.

– Caoimhin (Kelleher) vil være tilbake i trening tidlig i neste uke, tror jeg, sa Klopp på sin pressekonferanse før Bournemouth-kampen.

Tilbake: Ifølge Jürgen Klopp skal keeperen være tilbake i trening i disse dager, men Newcastle-kampen blir nok i tidligste laget. Kanskje han sitter på benken igjen mot Everton på lørdag?

Calvin Ramsay

Det unge nykjøpet har fremdeles til gode å trene eller spille en kamp i den røde trøyen. Høyrebacken kom til Liverpool med en skade, og den har holdt han ute av spill frem til nå.

– Vi fant en liten skade som unge spillere har når de vokser. Vi må være forsiktige med det og derfor trener han ikke enda, sa Klopp den 28. juli.

Tilbake: Det er fremdeles usikkert når Ramsay vil være tilbake på gressmatten, men ifølge Goal nærmer han seg trening.

Ibrahima Konate

Franskmannen var på god vei til toppform da han måtte ut med en skade i Liverpools siste treningskamp. I kampen mot Strasbourg forlot midtstopperen banen med en kneskade.

– Vi må nesten se hvor lang tid det vil ta, men han er ute en stund, bekreftet Klopp den 5. august.

Tilbake: Slik som Ramsay, så er det ikke kommet et nøyaktig tidspunkt på når Konate vil være tilbake, men det håpes på en retur før september er omme. 

FÅR TRØST: Ibrahima Konate hadde en god oppkjøring før han fikk seg en skade mot Strasbourg på Anfield.

FÅR TRØST: Ibrahima Konate hadde en god oppkjøring før han fikk seg en skade mot Strasbourg på Anfield.

Joel Matip

Kameruneren måtte stå over treningen den 12. august med et lyskeproblem, og har siden mistet kampene mot Crystal Palace, Manchester United og Bournemouth.

– Denne helgen blir nok ikke Joel (Matip), Curtis (Jones) eller Thiago med, men de er ikke langt unna, sa Klopp på fredag.

Tilbake: Jürgen Klopp antydet på sin pressekonferanse at Matip kan være tilbake mot Newcastle på onsdag. Midtstopperen vil nok være en del av troppen eller med fra start mot Everton til helgen.

Thiago Alcantara

Spanjolen spilte mot Manchester City i Community Shield og startet mot Fulham i Premier League-åpningen før han måtte forlate banen på Craven Cottage. Han skal ha et hamstringproblem i venstre lår. 

Tilbake: Slik som med Joel Matip antydet Klopp at Thiago kunne være tilbake mot Newcastle. Det vil i så fall være et par uker foran skjema.

Naby Keita

Midtbanespilleren har vært ryktet vekk fra Liverpool, og like før Manchester United-kampen fikk han en uforklarlig skade. Keita spilte seks minutter mot Manchester City i Community Shield, men har ikke vært på banen siden.

– Naby (Keita) vil ikke være klar til helgen. Vi vet ikke nok om skaden enda, eller hvor lang tid det vil ta. Det er muskulært, sa Klopp på pressekonferansen fredag.

Tilbake: Uvisst. Det er ikke helt usannsynlig at Keita har spilt sin siste kamp i Liverpool-drakten, men det blir synsing. Det er likevel klart at han ikke vil være tilbake på trening denne uken.

PÅ VEI VEKK? Naby Keita har ikke blitt sett på treningsfeltet siden 20. august. Det var dagen før han pådro seg den ukjente skaden.

PÅ VEI VEKK? Naby Keita har ikke blitt sett på treningsfeltet siden 20. august. Det var dagen før han pådro seg den ukjente skaden.

Alex Oxlade-Chamberlain

Den skadeforfulgte engelskmannen var med Liverpool-troppen til Asia på treningsleir, men ble skadet i kampen mot Crystal Palace. Det skal være snakk om en alvorlig strekkskade på baksiden av låret.

– Det er en alvorlig skade, og det vil ta tid. Vi hater ordet hamstringskade, og vi hater skader, men slikt skjer fra tid til annen, og nå var det Ox som fikk den, sa Klopp den 29. juli.

Tilbake: The Athletic meldte den 4. august at Oxlade-Chamberlain sannsynligvis er ute i to til tre måneder. Det betyr at han ikke vil være tilbake i spill før i oktober måned. 

Harvey Elliott

Målscoreren fra lørdag ble byttet ut til pause etter at han kjente på noe i løpet av den første omgangen, og da så Klopp muligheten til å spare hm på grunn av resultatet.

– Vi tenkte at en slik mulighet til å hvile ham aldri ville komme igjen. Han kjente ingenting etter kampen. Han er blitt undersøkt, og alt ser fint ut, sa Klopp etter Bournemouth-kampen.

Tilbake: Elliott starter sannsynligvis kampen mot Newcastle, for unggutten skal ikke være skadet, ifølge Klopp.

Kaide Gordon

Det er usikkert på hvor mye spilletid den unge kantspilleren får denne sesongen, men han er nok i planene til Jürgen Klopp. 17-åringen var med Liverpool til Tyskland og Østerrike, men figurerte ikke i noen av kampene. 

Tilbake: Kan kanskje bli spilleklar før august er omme.

IKKE SKADET: Harvey Elliott scoret, men ble byttet ut til pause mot Bournemouth. Unggutten skal være skadefri og klar mot Newcastle.

IKKE SKADET: Harvey Elliott scoret, men ble byttet ut til pause mot Bournemouth. Unggutten skal være skadefri og klar mot Newcastle.

Diogo Jota

Portugiseren har ikke vært i spill for Liverpool siden oppkjøringskampen mot Manchester United tidlig i juli. Angresspilleren var akkurat tilbake fra en skade, og slo sannsynligvis opp igjen den samme i Asia.

– Diogo (Jota) nærmer seg stadig, sa Klopp før Bournemouth-kampen.

Tilbake: Ifølge Goal.com kan han kanskje bli spilleklar igjen før august er omme, men det er mer sannsynlig at han vil være tilbake mot Everton til helgen.

Darwin Nunez

Liverpools nye spiss pådro seg et direkte rødt kort mot Crystal Palace, og har sonet to av sine tre kamper. Han vil derfor ikke være tilgjengelig mot Newcastle på onsdag.

Tilbake: Nunez er tilbake i troppen mot Everton på lørdag. Etter Firminos prestasjon mot Bournemouth vil det bli spennende om han går rett inn på laget igjen.

Du kan følge Liverpools skadeliste og suspensjonsliste daglig på vår hjemmeside. Da må du klikke deg inn på denne lenken, eller finne oversikten via hjemmesiden.